В Пловдив: Над 350 състезателки ще участват на международен турнир по художествена гимнастика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:19 / 01.07.2024
1208
На 13 и 14 юли в зала "Строител“ ще се проведе вторият международен турнир по художествена гимнастика за "Купа Диана“. До момента организаторите са приели над 350 заявки за участие на състезателки от България, Италия и Гърция. 

Надпреварата ще бъде във всички възрастови групи и всички категории. Вторият ден ще е посветен на най-малките в категория "Масов спорт“, където ще участват над 150 деца. 

От българска страна участие са заявили 290 състезателки от 16 клуба. 

Високото ниво и конкуренцията са гарантирани от силното италианско присъствие. Над 60 състезателки ще пристигнат от Апенините, за да проведат част от своята лятна подготовка в Пловдив.

Те ще тренират под ръководството на пловдивската грация Диана Попова, а престоят им под тепетата ще приключи с участие на турнира. 

За първи път в надпреварата ще участват момичета от Гърция, които учат тънкостите на този красив спорт при български треньори.

Заявка за участие бяха подали и гимнастички от Чили и Мексико, но се отказаха в последния момент заради липса на удобни полети към България.

Организаторите от СКХГ "Диана“ са осигурили много награди и подаръци за всички участници.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).