Антонио Вутов: Избрах Спартак заради Александър Томаш, отдавна исках да работя с него!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:45 / 03.07.2024
2655
Роденият на 6 юни 1996 година Антонио Вутов със сигурност може да се счита за трансферен удар в лятната селекция на Спартак Варна. Офанзивният футболист започва да се занимава с футбол в родния Мездра, а малко по-късно е привлечен в ДЮШ на Левски. Вутов се съгласи да говори пред “Тема Спорт" и да разкаже защо прие предложението на соколите и какви са амбициите му.

Антонио, как се стигна до преминаването ти в Спартак Варна и защо прие това предложение?

– Основната причина се казва Александър Томаш. Аз отдавна исках да работя с него, защото мои колеги и бивши съотборници, на които той е бил треньор, са ми казвали, че по-добър специалист не са виждали. Отделно изключително много харесвам стила на игра, който изповядват неговите отбори. А и крайно време бе да реализираме едни стари наши разговори (смее се). Бях в Италия още, когато Томаш имаше желание да ме привлече в Берое, но тогава не се получиха нещата.

Имаше ли други предложения, които си заслужаваше да обмислиш?

– Имах оферти – да. Тези от чужбина обаче не си заслужаваха. Не ме спечелиха като дестинация, ниво и прочие…

А от България? Имам информация, че си бил на крачка от трансфер в Черно море…

– Подписах със Спартак Варна и това е най-важното.

Соколите се завръщат в елита, но сякаш се забавиха с подготовка, селекция… Как ще изглежда тимът?

– Аз заварих един много сплотен колектив. Видях много амбиция в съблекалнята. Огромно желание, настроение и старание в тренировъчния процес. Убеден съм, че Спартак ще бъде един от приятните за наблюдаване отбори. Да, може би няма да покажем това, което искат треньорите от нас, но съм убеден, че с този треньорски екип добрата игра и позитивните резултати няма да закъснеят.

Означава ли това, че феновете на Спартак няма да имат повод да се притесняват, че тимът може да изпадне?

– Изпадане? Абсурд! Убеден съм, че това няма как да стане.

Ти говори ли с шефовете на тима? Усети ли и тяхната амбиция?

– Разговарях с директорите, когато подписах договора си. Със собственика не съм, но на мен ми бе достатъчен разговорът с Александър Томаш.

Ти си на път да направиш голям шлем – играл си в голямото и малкото софийско дерби, в пловдивското дерби, а сега ти предстои и среща с Черно море…

– (Смее се.) Нека всичко е наред и след този мач ще се чуем да направя сравнение. Гледал съм варненското дерби по телевизията и видях много страст и емоция, но искам първо да го изживея и след това да говорим.

Говори ли със старши треньора на каква позиция ще те използва – на върха на атаката или в по-задни позиции?

– Да, това бе едно от първите неща, които си казахме, и се радвам, че мненията ни съвпадаха. Аз не искам да играя като централен нападател, а и треньорът има други планове за мен. Затова бързо се разбрахме. Разбира се, ако трябва и отборът има нужда да застана на върха на атаката – ще го направя.

На този етап Спартак разполага само с Ахмед Ахмедов на върха на атаката. Не е ли прекалено малко това, ако има високи амбиции?

– И ако той вкара 20 гола за сезона, пак ли ще питаме дали е малко? Нека да видим. Той има чувство за пласиране, напорист е, притежава завършващ удар, а “топката го обича", както се казва. Така че…

В треньорския щаб на Александър Томаш е и Христо Колев-Бащата, който е един от легендарните изпълнители на фаулове в българския футбол. Оставате ли след тренировка, за да тренирате такива ситуации?

– Все още не. На първо място искам да вляза в добро функционално състояние, да си върна формата и тогава и това ще стане. Надявам се за старта на шампионата да съм ок.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).