Марица почна с класика, играл с Ботев в Европа с нов гол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:52 / 07.07.2024
2540
"Марица" постигна успех във втората си контролна среща от началото на лятната подготовка. "Жълто-сините" победиха с 3:0 състава на "Родопа" (Смолян). Приятелският двубой се игра в събота на стадион "Марица".

"Марица" беше по-активният тим през целия мач. Срещата започна с няколко добри атаки, които не получиха завършек. Първата възможност се откри пред Александър Праматаров в 19-та минута, но ударът му бе спасен от вратаря на "Родопа". В 24-та минута, след бърза многоходова атака играещият треньор и капитан на маричани Валери Домовчийски откри резултата. В 30-та минута Петър Начев спаси с вещина удар на играч от Смолян, а малко по-късно опасна атака на "Родопа" предизвика суматоха в наказателното поле, но тя завърши без удар. В 40-та минута Георги Трифонов получи хубав пас от Олджай Алиев, залъга защитник и стреля, но малко над вратата. Нов шанс за Трифонов се откри след две минути, но ударът му бе блокиран. В края на полувремето Георги Михайлов центрира от фланга и Даниел Спасов без забавяне стреля силно, но стражът спаси, избивайки в корнер.

През втората част "Марица" изгра почти изцяло в юношески състав, като всички футболисти от групата за мача влязоха в игра. Тя започна с два хубави удара на Христиан Димитров и един на Александър Праматаров, но и двамата не сполучиха. В 50-та минута все пак Алекс Праматаров се разписа, възползвайки се от хубаво подаване и с добър удар удвои резултата. В 66-та минута Георги Трифонов се откъсна сам срещу вратаря и точно пред наказателното беше съборен. Играчът на "Родопа" получи директен червен картон и бе заменен поради приятелския характер на двубоя. Самият Трифонов изпълни свободния удар и след рикошет направи 3:0. В 73-та минута гостите удариха греда при една от атаките си, като това бе и най-сериозната опасност за тях. По-късно Радослав Мицев, след корнер, имаше шанс да отбележи в суматохата. Филип Колев на два пъти и Емелио Макавеев също имаха възможности пред себе си, но не успяха да реализират.

Следващата контрола на "Марица" е на 13 юли срещу "Гигант" (Съединение).

МАРИЦА: Петър Начев, Атанас Ташолов, Димитър Пройчев, Ангел Пеев, Георги Михайлов, Теодор Фърков, Даниел Спасов, Олджай Алиев, Валери Домовчийски - капитан, Александър Праматаров, Георги Трифонов (Виктор Петков, Емилео Макавеев, Симеон Сираков, Наско Христев, Ангел Тосев, Радослав Мицев, Христиан Димитров, Даниел Беломачев, Филип Колев)


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).