Треньорът на Марибор се хвана за главата преди мача с Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:18 / 08.07.2024
4479
Словенският Марибор има сериозни проблеми преди гостуването в Пловдив за първия мач от Лига Европа срещу Ботев. Според медиите в страната, треньорът Анте Шимунджа се е хванал за главата заради кадровите проблеми.

В последните две контроли – срещу Рапид Букурещ и ЦСКА 1948 – не игра опитният полузащитник Блаж Върховец, който има проблем с бедрото. Халфът изпитва постоянна болка, а медицинският екип на Марибор не може да разбере каква му е контузията. Очаква се Върховец да се подложи на ядрено-магнитен резонанс, което със сигурност го вади от състава за мача на "Колежа“.

"Процесът на неговото възстановяване ще бъде малко по-дълъг. Не е ясно колко време ще продължи, но да се надяваме, че ще е за кратко“, заяви Шимунджа.

В негово отсъствие бившият треньор на Лудогорец е принуден да прави вътрешни рокади, като сложи капитана на тима и централен защитник Мартин Милец в халфовата линия.

Още двама играчи са под сериозен въпрос за двубоя с "канарчетата“. Хилал Судани и Ян Репас са с травми, а националът Йосип Иличич е получил почивка заради участието си на европейското първенство. Иличич няма да пътува за Пловдив, докато надеждите са Судани и Репас да се възстановят./ "Мач Телеграф“


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).