ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Емил Наков: Длъжници сме на феновете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:31 / 14.12.2006Коментари (102)1933
©
Разговорите за Локомотив винаги са интересни. Още повече когато се водят с изпълнителния директор на клуба, колоритния Емил Наков. Пред "Топспорт" той прави обстоен анализ на отминалия есенен сезон, както и на събития, случили се в българския футбол.

- Г-н Наков, какво мислите за представянето на Локомотив през отминалата есен?

- Няма какво да крия - през този сезон сме длъжници на най-прекрасната българска публика - "черно-белите" фенове на Локомотив, които са номер едно у нас. На клуб с традиции като нашия не му отива да е на 11-о място във временното класиране.

- Как си обяснявате тази позиция на отбора?

- Още през миналата пролет ни напуснаха доста футболисти, които сега играят с успех в други елитни отбори в "А" група. Предприехме основно подмладяване на състава. Мисля, че при нас този процес ще бъде по-успешен за сметка на други тимове, които са предприемали подобни мисии.

- Бъдете по-конкретен?

- Преди години Ботев се опита да прави подобно нещо. Миналия сезон това стори Нафтекс. И резултатът беше изпадане в "Б" група.

- Каква е гаранцията, че вие няма да последвате техния "пример"?

- Гаранцията е, че структурно нашият отбор стои добре. От една страна имаме стабилно мениджърско ръководство, от друга - разполагаме със специалисти, които се занимават с чисто футболните въпроси.

- Завръщането на легенда като Христо Бонев в отбора стимулира ли тима?

- Христо Бонев никога не е бил далеч от тима. И преди да стане спортно-технически директор, всеки ден беше на "Лаута". Така че няма кой знае каква промяна.

- Казахте, че в отбора има добър колектив. Може ли да посочите конкретни имена на играчи, които ви дават надежди за бъдещето?

- Записвайте. Става въпрос за Йордан Милиев,Георги Самокишев, Алекс, Даксон, Зоран Зладковски, Димитър Илиев, Дани Кики, Христо Златински, Владислав Златинов. Някои от тях сега са юношески и младежки национали. След време повечето ще бъдат водещи футболисти в нашия футбол.

- Кои според вас бяха най-силните и най-слаби мачове на Локомотив?

- Ще започна с един от слабите. Незнайно защо направихме посредствен мач във Варна срещу Спартак. Тотално огорчихме публиката ни с градския съперник Ботев. През следващия сезон всичко друго освен победа ще бъде отново загуба. С ЦСКА в София до определен момент стояхме много добре. Но после странични фактори, както и това, че отборът ни бе в процес на комплектоване, доведе до загубата с 0:3.

Ако си спомняте в този мач въпреки получените голове, не се върнахме в защита. Такъв ни бе стилът и в други градове, където гостувахме, както и на наш терен. Локомотив винаги играе красиво за своята невероятна публика. Такъв добър и зрелищен мач смятам, че изнесохме у дома срещу Литекс, въпреки че завършихме 1:1.

- Какво по-челно класиране ще гоните през пролетния сезон и какви са следващите цели на отбор, който през 2004 година бе шампион на страната?

- През пролетта със сигурност ще гоним място в шестицата. Разликата с петия Черно море е шест точки, което в оставащите петнайсет кръга не е толкова много. Все още ни държи добра влага от шампионската титла и след годината на подмладяване и консолидиране на отбора ще искаме да се преборим пак с грандовете в нашия футбол Левски, ЦСКА и Литекс.

- Ще кандидатствате ли отново за участие в турнира Интертото?

- След неуспешния експеримент от това лято, едва ли. Тук мога да разкрия, че тогава нашият треньор Иван Маринов ме помоли отборът да не участва толкова рано преди началото на сезона в турнира. Но аз настоях и признавам, че направихме гаф. Не бяхме подготвени за такива ранни мачове. Въпреки това смятам, че с Фарул станаха много здрави двубои.

- Да ви попитам и за други неща от нашия футбол. Смятате ли, че ЦСКА с новия собственик Прамод Митал ще може да стопи аванса от две точки на Левски и да стане шампион?

- (Усмихва се.) Знаете моето мнение по този въпрос. Шампион на България отново ще бъде Левски (София) защото отборът е много по-напред от всички други български тимове. А най-добрият треньор в момента Станимир Стоилов знае как да задържи двете точки разлика от ЦСКА.

Що се отнася до промените при "червените", не искам да се бъркам в работата на другите клубове. Само ще кажа, че познавам отлично Васил Божков. Той беше много добър ръководител. Жалко е за родния футбол, че най-богатият футболен човек се махна от ЦСКА и "А" група. Божков разбираше много добре какво прави, но ще бъде оценен по-късно.

- Като стана въпрос за ЦСКА, изненадан ли сте, че Александър Тунчев се оказа най-добрият защитник в отбора?

- (Категоричен.) Изобщо не съм изненадан. Преди пет-шест години, когато го връщахме за пореден път в Локомотив, се засякохме с Иван Вуцов във футболната централа. Тогава опитният специалист пророкува: "Запомни това име Александър Тунчев. Ще видиш какъв футболист ще стане. Ще стигне далеч."

- Ще продължи ли Локомотив да продава играчи на другите отбори или ще гради след време състав за шампион?

- В годината, когато станахме първенци, започнахме с победи още в началото и въпреки това никой не поставяше пред Ераносян титлата за цел. Винаги излизахме да играем мач за мач. В отбора имаше колектив. Сега се стремим да правим същото. Да изградим солидно ядро от играчи, които да се чувстват едно цяло. В това отношение при нас е лесно, защото Локомотив е футболна религия, а черно-бялата фланелка - свято нещо.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
LH
на 16.12.2006 г.
0
 
 
Pojelavam na vsi4ki jalti podlogi da ne se otarvat ot B grupa v sledva6tite 50 godini,a ot Mitko Hristolov 100 :-)))
Aнонимен
на 16.12.2006 г.
0
 
 
ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИ4КИ НАС.... ПРИЯТЕЛИТЕ НА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ да станем през 2007 свидетели на една от многото славни години на клуба ни........ да бъдем здрави и 6тастливи !!! Браво на Стоян Колев..... !!! .... искам да допълня, 4е малкото на брой псевдофен4ета с раздут 4ерен дроб и размекнати главици, които по ни6то не се разли4ават от себеподобните си гнусни, страхливи, расистки и кретеноидни малоумници сред агитките на Уефски, Путяф и ЦСКА..... не само нямат място на Лаута, а ще трябва бъдат изметени от всяко нормално събитие в БГ..... Фенове на футбола от вси4ки клубове, за да бъде играта - ИГРА..... Предлагам да спрем безразли4ието си и пасивноста си към тях...... аз ли4но съм решил да направя каквото мога, ако стана свидетел на идиотизираните им прояви, каквито разбрах са изобилствали във Варна и Раднево - дори това да ми струва известно неудобство като си по4иствам обувките след това ;-) !!! Локо Пловдив !!!
Aнонимен
на 15.12.2006 г.
0
 
 
na4kov bil dlajnik na ciganskata brigada koiato obrala 4ere6ite na taskov v kiustendil
007
на 15.12.2006 г.
0
 
 
ТОЯ ЛАЙНАКОВ Е МАЛОУМЕН.ОТ 8 ФУТБОЛИСТИ,ЦИТИРАНИ ОТ НЕГО-5 СА ЧУЖДЕНЦИ.КЮСТЕНДИЛСКИ ЦИГАНИН.
Aнонимен
на 15.12.2006 г.
0
 
 
Svinakov ot koi grad e i publikata, za koiato govori, ot koi grad e?
e
на 15.12.2006 г.
0
 
 
Няма какво да крия - през този сезон сме длъжници на най-прекрасната българска публика - "черно-белите" фенове на Локомотив, които са номер едно у нас. На клуб с традиции като нашия не му отива да е на 11-о място във временното класиране.
Smurt za botqf,A VER
на 15.12.2006 г.
0
 
 
Julti mangaliiiii maika vi da eba negramotna da ebaaaaa
Smurt za botqf,A VER
на 15.12.2006 г.
0
 
 
Julti mangaliiiii maika vi da eba negramotna da ebaaaaa
Smurt za botqf,A VER
на 15.12.2006 г.
0
 
 
Julti mangaliiiii maika vi da eba negramotna da ebaaaaa
Smurt za botqf,A VER
на 15.12.2006 г.
0
 
 
Julti mangaliiiii maika vi da eba negramotna da ebaaaaa
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Първи мач след огромните трусове на "Лаута"! Ще продължи ли спадът на посещаемостта?
Футболисти, треньори и фенове на Локомотив почетоха великия Аян Садъков
Любо Пенев стриктно спазва новите правила на "Лаута"
Митко Илиев и компания зарадваха малки локомотивци
Феновете на Локомотив се събират на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: