ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (20)
Обзор на първите 4 мача в "Колодрума" от ЕвроВолей 2024
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:40 / 11.07.2024Коментари (0)1696
© БФВ
Първият ден от Европейското първенство по волейбол за мъже до 18 години предостави много интригуващи и запомнящи се мачове от Група II за присъстващите в зала "Колодрума" в Пловдив. Всички осем отбора, които взимат участие в турнира в Града под тепетата, показаха, че са достойни претенденти за медали в своята възраст.

Четирите отбора, които се поздравиха с победа в първия ден, са Италия, Испания, Белгия и Гърция, като първите не допуснаха гейм, а днес се изправят един срещу друг.

Билетите за срещите са с цена 10 лева и могат за бъдат закупени ТУК и на касите на залата. Лица под 18 години влизат безплатно.  

Румъния - Белгия

Още първото разиграване на откриващия мач между отборите на Румъния и Белгия даде ударно начало на първия от общо седем дни, изпълнени с вълнуващ волейбол на високо ниво в Пловдив. Топката премина няколко пъти от двете страни на мрежата преди край на това продължително първо разиграване в пловдивската зала "Колодрума" да сложи капитанът на белгийския отбор Виктор Спелтинкс с първа блокада и първа точка за своя отбор. Двата тима продължиха равностойното си представяне до края на първия гейм, който завърши в полза на северната ни съседка.

Втората част на срещата бе ключова за белгийците, които в средата на гейма съумяха да излязат напред в резултата след серия от мощни начални удари на Янес Стробе, които затрудниха организацията на атака на съперника. Посрещачът отбеляза и победната точка за Белгия във втория гейм с хитро пласирана топка в средата на противниковото игрище.

През третата и четвъртата част Белгия несъмнено бе доминиращият отбор на игрището, като с 13:25 и 17:25 затвори мача с 1:3 гейма и постигна първа победа на Европейското първенство по волейбол за мъже до 18 години в Пловдив.

Топреализатор на мача стана диагоналът на белгийците Гилем Хюбърт, който отбеляза 17 точки за своя тим, от които 1 ас и 46% ефективност в атака.

Гърция - Словения

Вторият мач за деня в зала "Колодрума" между националните отбори на Гърция и Словения по нищо не отстъпи на първия откъм оспорваност и равностойност. Въпреки предимството на Словения в по-голямата част от първия гейм, благодарение на отборната си игра южната ни съседка съумя да обърне резултата и да вземе в своя полза първия и втория гейм.

В третата част Словения бе по-добрият отбор на игрището и вкара двубоя в продължение, но не успя да спечели и четвъртия гейм, който отиде в полза на гърците.

Безапелационен лидер за своя отбор, както и най-отличеният волейболист на игрището бе състезателят от южната ни съседка Ставрос Константинос Муцлас, който реализира цели 29 точки за победата на своя отбор.

Италия - Естония

Преди началото на третия мач в зала "Колодрума" влезе легендата на българския волейбол Димитър Златанов, който в компанията на съпругата си Мария и на най-успешната пловдивска волейболистка и бивша национална състезателка Ани Узунова наблюдаваше представянето на своя внук Мануел Златанов, защитаващ цветовете на Италия.

Щабът на Италия заложи на силна стартова шестица, която бързо направи разлика в резултата срещу тима на Естония още в началото на първата част и успя да я съхрани до края на гейма, който завърши 25:18.

Втората част започна по-равностойно, като двата отбора вървяха точка за точка в резултата. Атака и две поредни блокади на Златанов доведоха до 11:9 в полза за Италия, което принуди щабът на Естония да поиска прекъсване. Страхотните изяви на Италия продължиха както до края на гейма, така и до самия край на мача, който безпроблемно затвориха в три гейма.

Най-резултатен за победителите бе Джанлука Кремони с 14 точки, а топреализатор на срещата стана естонецът Йозеп Курик с 20.

Испания - Чехия

Последният двубой за деня в Пловдив стартира повече от добре за отбора на Испания, който натрупа прилична преднина от 5 точки срещу тима на Чехия още в първите минути на срещата. Безспорно испанците показаха по-добри качества във всички елементи, постепенно увеличиха разликата и заслужено грабнаха първия гейм с 25:15.

Подобен развой имаше и втората част, като въпреки многобройните опити на чехите да се доближат в резултата, силната игра на испанците в защита и по-добрата им ефективност в атака не го позволиха.

Съвсем различно лице показаха чехите по време на третия гейм, които доминираха почти през цялото време и имаха шанс да вкарат мача в продължение. След 5 нереализирани геймбола Испания затвори мача след 29:27 в третия гейм.

Най-много точки в срещата отбеляза испанецът Сезар Ираче Камачо – 17 точки при 61% ефективност в атака.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ударно начало и четвъртфинал за Григор Димитров в Стокхолм
Наградиха пловдивски спортисти и треньори, донесли медали от световни и европейски първенства тази година
ПФК Локомотив избра кой да замести временно Христо Златински
Милев и Нестеров вече са полуфиналисти на двойки в Италия
Ето колко ще струва спирането на "Колежа" в събота
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: