ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев мечтае! "Канарчетата" победиха Марибор пред пълните трибуни на "Колежа"
Автор: Тодор Благов 22:55 / 11.07.2024Коментари (22)11737
Европейските вечери на "Колежа" се завърнаха по мечтан начин за Ботев. "Канарчетата" победиха с 2:1 Марибор в среща от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Мачът се игра пред над 14 000 зрители на стадион "Христо Ботев". На евросблъсъка присъстваха кметът на Пловдив Костадин Димитров и собственикът на клуба Антон Зингаревич.

Двубоят стартира с ранен гол за "канарчетата". В 9-ата минута Ивелин Попов центрира отлично отдясно в наказателното поле, където Антъни Уджа изпревари защитник и с глава прати неспасяемо топката в мрежата за кеф на пловдивчани - 1:0.

В 15-ата минута играч на гостите се строполи в наказателното поле, положението бе прегледано от системата VAR, но дузпа не бе отсъдена. 2 минути по-късно мощен удар на Судани бе уловен от Матвей Игонен.

Натискът на гостите даде нужния резултат в 19-ата минута. Пиюс Ширвюс отправи силен изстрел от средна дистанция, Матвей Игонен се намеси неубедително и кълбото влетя във вратата за 1:1.

Три минути след това ситуацията за "канарчетата" можеше да се усложни, след като Хилал Судани прати топката в мрежата, но голът бе отменен заради засада. 

Последва силен, но неточен удар на голмайстора Ширвюс, който мина над вратата на Игонен. След лекия натиск на гостите последва оживление в пловдивските редици.

В 31-ата минута Джеймс Етоо можеше да донесе сериозни главоболия на "жълто-черните", след като се опита да счупи напречната греда. Халфът отправи брутален снаряд към вратата на Марибор, но топката се отклони от напречния стълб.

В 33-ата минута Самуел Акере нанесе техничен удар, Ажбе Юг се разтегна максимално и изби в корнер. Секунди по-късно Нвачукву се освободи от бранител и стреля, но по земя и стражът улови.

В самия край на първата част Матвей Игонен се реабилитира за грешката при допуснатия гол. Арнел Якупович бе изведен очи в очи със стража, който скъси дистанцията и се намеси решително.

На полувремето в игра за Ботев се появи Сирики Диабате, като това бе официален дебют за защитника с "жълто-черния" екип.

В 53-ата минута влезлият на почивката Едгар Етиен се озова на страхотна позиция и стреля от 12-13 метра, а за късмет на "канарчетата" топката се спря в страничната греда.

В 62-ата минута капитанът Ивелин Попов пробва труден диагонален удар от въздуха, но кълбото мина далеч от целта. В ответната атака другият капитан Милец пробва рефлекса на Игонен, който изби техничен изстрел от 20 метра.

Така се стигна до 75-ата минута, в която Никола Илиев се завърна с гръм и трясък с "жълто-черния" екип. Юношата на "канарчетата" получи топката в наказателното поле от Самуел Акере и с безпощаден удар под гредата взриви трибуните - 2:1.

В 81-ата минута Ян Репас засече с глава центриране на Иличич, но топката мина над вратата. Секунди по-късно в игра за Ботев се появи Андрей Йорданов, който също записа дебют за пловдивчани.

В 88-ата минута голямата звезда на "белите" Йосип Иличич се разходи между отбраната на "канарчетата", но последвалият удар мина високо над вратата.

Реваншът между двата тима е следващия четвъртък от 21:15 часа на "Людски врът в Марибор.

Ботев: Матвей Игонен, Йонас Там, Самуел Акере, Ивелин Попов, Антъни Уджа, Джеймс Етоо, Николай Минков, Антоан Конте, Антонио Перера, Константинос Балоянис, Кристиан Нвачукву

Резерви: Ханс Бернат, Даниел Кайзер, Джон Емануел, Андрей Йорданов, Мартин Секулич, Матиюс Ремейкис, Никола Илиев, Сирики Диабате, Янис Карабельов, Ивайло Видев, Ален Корошец

треньор: Душан Керкез

Марибор: Юг, Судани, Ширвюс, Баришич, Ян Репас, Якупович, Жига Репас, Милец, Карич, Видмар, Иличич

Резерви: Бергсен, Мбондо, Фета, Божич, Бурлес, Шикошек, Беугре, Грлич, Колар, Билач, Диздаревич, Лорбер

треньор: Анте Шимунджа

Още по темата: общо новини по темата: 621
07.09.2024
06.09.2024
06.09.2024
05.09.2024
05.09.2024
05.09.2024
предишна страница [ 1/104 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Фантастична букаки сесия на Хъмпи и Вален под африканските чучури в съблекалнята. Жълто-кафявото море бликаше от щастие. Само активацията на селските трътки отново с 6 салама може повече ги превъзбуди. Браво на Цингаревич! Отгледа си признателни селски подлоги в България. Гнус.
+1
 
 
колко завършиха наще от локото снощи , чи бях пиян , даже Айшето ма би.
+2
 
 
Браво на отбора! Браво на феновете! Хубава победа! Има забележки към играта, но "победителите не ги съдят"... Успех в реванша!
на 12.07.2024 г.
+1
 
 
Мазохистите с лилави венци са гледали внимателно мача на ГРАНДА ! Щото се тръшкат и кълнат, дъртите циганки...ха ха ха ха
+1
 
 
Зарадвайте се малко ве говнояди,за Пловдив...,8 коментара,8 пълни олигофрена.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+4
 
 
Край. Повече не издържам. Стиксе, идвам при теб, скъпи. Само че първо да гледам мача на наште в Европата, начи няма да е скоро. А неска съдята беше жълтур, баси.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Подкрепата от мъжкия отбор не помогна, дубълът на Ботев с нова загуба и 19 място
Директорът, нарекъл Христо Ботев биткойнър, с опит за извинение
Ботев и Локомотив честитиха празника на Пловдив
Младежки национал от Ботев празнува днес
Артур Платек обясни защо Ботев продаде Етоо и кой ще го замести
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: