ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (10)
Обрати и изключително оспорвани мачове в Пловдив на EвроВолей U18
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:12 / 12.07.2024Коментари (0)1527
© БФВ
На обрати и изключително оспорвани мачове в Група II станаха свидетели зрителите в Пловдив на Европейското първенство по волейбол за мъже до 18 години. Във втория ден от надпреварата в зала "Колодрума" с победи се поздравиха отборите на Словения, Белгия, Италия и Чехия.

Лидер в класирането без загубен гейм до момента е тимът на Италия.

Билетите за срещите са с цена 10 лева и могат за бъдат закупени на касите на залата. Лица под 18 години влизат безплатно.

Естония - Словения

Първият мач за деня между отборите на Естония и Словения започна равностойно, като двата отбора се редуваха да излизат с точка напред в резултата. Грешка от начален удар на Словения и успешна двойна блокада на естонците в средата на първата част им даде предимство от две точки, което те постепенно увеличиха. Блокадата на естонците продължи да работи безотказно, като с 5 успешни блокади те затвориха гейма с 25:17.

Силно бе началото на втория гейм за отбора на Естония, който поведе с 6 точки над своя съперник. Оставяйки своите нападатели без или на единичен блок, заслуга за страхотното представяне на отбора имаше разпределителят Реган Рохумец. След средата на втората част обаче тимът на Словения съумя да стопи разликата и в последствие дори да излезе напред в резултата. Грешките в отбора на Естония натежаха, което спомогна Словения да изравни резултата в геймовете след 25:27.

Спечеленият втори гейм даде тласък на словенци, които стартираха уверено третата и четвъртата част и показаха съвсем ново лице на игрището. Играчите успяваха да натрупат солидна преднина още в началото на отделните части, която запазваха до края. Развоят на срещата изглеждаше ясен, като с по-доброто си представяне в атака и с по-малкото на брой лични грешки Словения постигна своята първа победа на Европейското първенство по волейбол за мъже до 18 години в Пловдив.

Посрещачът Тевж Слатиншек стана най-резултатен за победителите с 23 точки (2 блокади и 58% ефективност в атака), а естонецът Йозеп Курик се разписа с една повече - 24.

Белгия - Гърция

Идентично се разви началото на втория двубой за деня между съставите на Белгия и Гърция, които се сбориха за втора поредна победа в турнира в "Града под тепетата". Двата отбора вървяха близо един до друг в резултата, но след средата на първата част състезателите на южната ни съседка натрупаха преднина от няколко точки, която съхраниха и поведоха в геймовете с 0:1.

Белгийците успяха да се върнат в мача, като приличните им показатели в посрещане – 76% позитивно и 29% перфектно, допринесоха до голяма степен за по-доброто им представяне във втората част.

Играчите сътвориха истинско зрелище на волейболното игрище в зала "Колодрума" по време на третия гейм, чийто развой трудно можеше да бъде предвиден до самия му край. Зрителите станаха свидетели на продължителни разигравания със страхотно раздаване на двата отбора в защита. В крайна сметка след 25:23 частта отиде в актива на тима на Белгия.

Обратът в мача от 0:1 до 3:1 стана факт след пореден оспорван гейм, който завърши с елегантно пусната топка от капитана на белгийците Виктор Спелтинкс. Лидер на своя отбор за втори пореден ден бе диагоналът Гилем Хюбърт, който отбеляза 19 точки, 4 от които от начален удар.

Италия - Испания

Чиста победа постигна считаният за фаворит на турнира в Пловдив тим на Италия, който се изправи срещу отбора на Испания в предпоследния мач за деня в зала "Колодрума". Италианците диктуваха играта на терена почти през цялото време на първия и втория гейм и не допуснаха на съперника да се откъсне напред в резултата.

Изненадващ бе развоят на третата част, в която Италия изоставаше с 15:20, но пет поредни точки, от които две блестящи атаки, забити от Мануел Златанов под зоркото око на дядо си Димитър Златанов, успяват да върнат Италия в гейма. Последва изключително оспорван завършек на срещата. Отборите се редуваха да повеждат в резултата, който премина границата от 30 точки, а след безкрайните 40 минути на игрището, третата част завърши в полза на Италия с 34:32, като играчите вече са с две победи на турнира и с по-добро геймово съотношение застават начело в класирането.

15 точки в полето на Испания отбеляза именно Мануел Златанов, а топреализатор на мача стана испанецът Сезар Ираче Камачо с 27.

Чехия - Румъния

Чехия и Румъния сътвориха достоен завършек на втория ден от мачовете в Група II. Състезателите от северната ни съседка влязоха по-колебливо в срещата, като с повече индивидуални грешки и компромиси в нападение позволиха на съперниците си да поведат в резултата с 1:0 гейма.

По-заплетена се оказа втората част на двубоя, която тимът на Румъния имаше шанс да спечели, водейки с 19:22, но 6 поредни точки, от които 2 аса на влезлия като резерва централен блокировач Штепан Вибрал сложиха край на гейма.

Водачите в срещата повече не позволиха на противника да излезе напред в резултата и категорично спечелиха и третия гейм със солидна разлика от 6 точки, която съумяха да направят и запазят още от началото на последната част.

Най-много точки в срещата отбеляза посрещачът на победителите Мартин Жидлик – 17 точки, от които 1 ас, 3 блокади и 48% ефективност в атака.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Подкрепата от мъжкия отбор не помогна, дубълът на Ботев с нова загуба и 19 място
Директорът, нарекъл Христо Ботев биткойнър, с опит за извинение
Неуспешен дебют за двамата нови в Локо, които още чакат работни визи
Илия Груев: Най-после в България имаме хубав стадион!
Илиан Илиев: След хикса настроението не е най-доброто, радва ни интересът на публиката
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: