Керкез: Моят фаворит първо бе Англия, но който обича футбола, трябва да подкрепя Испания във финала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:49 / 14.07.2024
2824
Треньорът на Ботев (Пд) Душан Керкез даде интересно мнение преди днешния финал на Европейското първенство между Испания и Англия. Специалистът призна кой е неговият фаворит, а освен това допълни, че българският национален отбор е много далеч от нивото на участниците на шампионата на Стария континент.

"Нивото на българския футбол ми се струва много далече от начина, по който играят отборите на Евро 2024. Ще е нужно много време. Пожелавам си България скоро да се класира на голямо футболно първенство. Да се появи отново поколение като онова от 94-та година. Защото всеки в Европа изпитваше наслада, докато гледа това Ваше поколение на терена. Ще е нужно много време, за да може това отново да се случи. Надявам се да стане бързо, но не съм голям оптимист", заяви пред Дарик радио наставникът на "канарчетата".

"Моят фаворит от началото на първенството беше Англия. Само заради ситуацията от последното европейско, когато "трите лъва“ играха финал и загубиха от Италия преди 3 години. Английските национали стават все по-добри и по-добри, играят в най-добрите първенства в Европа, включително във Висшата лига. Но не ми харесва начина, по който играят сега. Дори не заслужаваха да се класират за полуфинала, вероятно не трябваше даже да излязат от групата си. Понякога обаче, знаете, за да спечелиш трофея, не е нужно да играеш красив футбол", допълни Душан Керкез.

"Аз обаче със сигурност ще подкрепям Испания във финала. Който обича футбола, ще подкрепя Испания в този мач в Берлин. Но това не означава, че испанците ще победят, защото финалът си е финал", завърши треньорът на Ботев.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).