ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Жълто-черна" радост! Ботев елиминира Марибор след драматичен реванш
Автор: Тодор Благов 23:10 / 18.07.2024Коментари (22)9862
Ботев (Пловдив) се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа. В много драматичен мач-реванш "канарчетата" завършиха наравно 2:2 с Марибор. 

Двата тима направиха изключително емоционален сблъсък, минал през множество обрати и промяна на лидерството в играта. Ботевистите, които играха със сини екипи на "Людски врът", успяха да стигнат до страхотен резултат и продължават напред в турнира.

Във втората минута удар на Ширвюс мина далеч от вратата на Игонен. В ответната атака Самуел Акере се пребори с бранител и стреля, но вратарят на домакините спаси.

В 6-ата минута късметът бе на страната на "канарчетата". След центриране от свободен удар Матвей Игонен увисна, Карич засече с глава и за щастие на пловдивчани кълбото мина над вратата.

В 12-ата минута опасен изстрел на Иличич се спря във външната част на мрежата на пловдивчани. Минута по-късно голямата звезда на словенците пусна към Ян Репас, който с добре насочен удар от границата на наказателното поле откри резултата - 1:0.

След това попадение играта се поизравни и "канарчетата" успокоиха домакинския натиск. В 36-ата минута играчи на виолетовите направиха двойно подаване и Ширвюс стреля, но далеч от целта.

В 37-ата минута Самуел Акере се устреми по десния фланг и стреля от средна дистанция, но ударът не бе достатъчно силен и Юг улови без проблеми.

Само 120 секунди по-късно "канарчетата" бяха близо до това да инкасират втори гол, след като Иличич пробва центриране, Антонио Перера се хвърли на шпагат и кълбото мина на сантиметри от вратата.

Последваха три поредни корнера за домакините, а в 41-ата минута Баришич засече с глава, но Игонен успя да спаси.

На полувремето Душан Керкез пусна в игра Кристиан Нвачукву, а само 120 секунди по-късно нигериецът изравни резултата. Груба грешка в отбраната на Марибор доведе до бърза атака, Нвачукву стреля и след контакт с гредата топката влетя в мрежата - 1:1.

Веднага след изпълнението на центъра "виолетовите" организираха нападение и след рикошет като по чудо не си върнаха аванса в резултата. В 55-ата минута голмайсторът Нвачукву отправи опасен удар, минал на сантиметри над напречната греда.

В 60-ата минута по-добрата игра на Ботев доведе до втори гол. Кристиан Нвачукву центрира към наказателното поле, а Антъни Уджа демонстрира голямата си класа и с удар от движение донесе пълен обрат за "канарчетата" - 1:2.

В 71-ата минута "сините" в този мач ботевисти бяха близо до трети гол. Мълниеносна контраатака, подхваната от Антоан Конте, завърши с няколко удара към вратата на Марибор, но всичките опити се спряха в бранители.

5 минути по-късно отбраната на пловдивчани се разкъса, Гърлич се озова на чиста позиция и стреля, но след рикошет кълбото прелетя покрай гредата. В 78-ата минута капитанът Милец шутира опасно от фаул, а топката мина на сантиметри от вратата.

В 80-ата минута Марибор стигна до равенството. Ехие Укаки се намеси лошо в наказателното поле, последва центриране и Бугре с глава възстанови паритета в резултата - 2:2.

В следващите минути редица футболисти на пловдивчани получиха жълти картони, а играта се накъса. В 88-ата минута много опасно центриране на Иличич доведе до голяма суматоха, а кълбото някак бе избито.

Секунди по-късно Бегре стреля с глава, а Игонен се разтегна и изби. Последва нов удар, получи се рикошет и топката мина покрай вратата. Дълбоко в продължението удар на Ян Репас премина на сантиметри от страничната греда на Ботев.

По този начин с общ резултат 3:2 Ботев продължава в следващия кръг, където съперник ще е гръцкият гранд Панатинайкос.

Марибор: Юг, Ширвюс, Видмар, Карич, Милец, Ян Репас, Жига Репас, Бурлес, Иличич, Баришич, Якупович

Резерви: Придгар, Бергсен, Судани, Мбондо, Фета, Божич, Сикошек, Бугре, Грлич, Билач, Диздаревич, Лорбер

Ботев: Матвей Игонен, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Самуел Акере, Ивелин Попов, Никола Илиев, Антъни Уджа

Резерви: Ханс Бернат, Даниел Кайзер, Джон Емануел, Ехие Укаки, Андрей Йорданов, Мартин Секулич, Матиюс Ремейкис, Сирики Диабате, Янис Карабельов, Кристиан Нвачукву, Ивайло Видев, Ален Корошец

Още по темата: общо новини по темата: 620
06.09.2024
06.09.2024
05.09.2024
05.09.2024
05.09.2024
04.09.2024
предишна страница [ 1/104 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 19.07.2024 г.
+2
 
 
Браво, момчета - напълнихне ми душата! Следва Панатинайскос! Самолета - и сме в Атина!
Сподели какво ново....
на 19.07.2024 г.
+2
 
 
Ах да му се не види и жалтурити нйедни и в Лига Европа уговорени мачове! Марибор са отбора на Пеевски в Словения и по линия Домуса-ДПС-Ботев им го дадоха. Видяхте ли как нарочно изпуснаха дузпа като Лудогорец? Даже тоя път направо не се напънаха да им дадат дузпа!
+2
 
 
Добро утро! Добър мач на Гранда БОТЕВ. Както бях писал - добре сме в атака, но допускаме елементарни грешки в защита. Хубаво е да се вкарват голове, но не трябва да се допускат лесни такива. Защитата прави така, че вратарят изглежда слаб. По-важното е, че преминахме през Марибор и чакаме следващия противник, според мен по-опасен.
+2
 
 
Много добре игра отборът ни. А като поведохме някак си стреса падна и играта тръгна още повече. Доста се сработиха вече момчетата. Обаче по-слаб вратар не сме имали....
на 18.07.2024 г.
+1
 
 
Столипиново в сълзи, вай вай вай ! Локу, Локу , що нас злагаш Локу ! Кънарите бият в Европа, а ний си бием Айшетата ! Вай вай вай !
+6
 
 
Честито на пловдивската жълта общност от симпатизант на Локо Пловдив! В днешният комерсиален футбол всяка крачка напред е за поздравления.
-2
 
 
Късмета е до време, петата е вечна. Без да броим 6те луканки.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+1
 
 
ЧЕСТИТО НА ИСТИНСКИТЕ ФЕНОВЕ! НА ТЕЯ ПОД МЕН...ПАК БУФЕРИ СА ВИ В УСТИТЕ..ЩО ЛИ???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев и Локомотив честитиха празника на Пловдив
Младежки национал от Ботев празнува днес
Артур Платек обясни защо Ботев продаде Етоо и кой ще го замести
Попето отбеляза важна годишнина в Ботев
Ботев пусна пакетни билети за домакинствата през октомври
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: