"Жълто-черна" радост! Ботев елиминира Марибор след драматичен реванш

Автор: Тодор Благов
Коментари (22)
23:10 / 18.07.2024
9906
Ботев (Пловдив) се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа. В много драматичен мач-реванш "канарчетата" завършиха наравно 2:2 с Марибор. 

Двата тима направиха изключително емоционален сблъсък, минал през множество обрати и промяна на лидерството в играта. Ботевистите, които играха със сини екипи на "Людски врът", успяха да стигнат до страхотен резултат и продължават напред в турнира.

Във втората минута удар на Ширвюс мина далеч от вратата на Игонен. В ответната атака Самуел Акере се пребори с бранител и стреля, но вратарят на домакините спаси.

В 6-ата минута късметът бе на страната на "канарчетата". След центриране от свободен удар Матвей Игонен увисна, Карич засече с глава и за щастие на пловдивчани кълбото мина над вратата.

В 12-ата минута опасен изстрел на Иличич се спря във външната част на мрежата на пловдивчани. Минута по-късно голямата звезда на словенците пусна към Ян Репас, който с добре насочен удар от границата на наказателното поле откри резултата - 1:0.

След това попадение играта се поизравни и "канарчетата" успокоиха домакинския натиск. В 36-ата минута играчи на виолетовите направиха двойно подаване и Ширвюс стреля, но далеч от целта.

В 37-ата минута Самуел Акере се устреми по десния фланг и стреля от средна дистанция, но ударът не бе достатъчно силен и Юг улови без проблеми.

Само 120 секунди по-късно "канарчетата" бяха близо до това да инкасират втори гол, след като Иличич пробва центриране, Антонио Перера се хвърли на шпагат и кълбото мина на сантиметри от вратата.

Последваха три поредни корнера за домакините, а в 41-ата минута Баришич засече с глава, но Игонен успя да спаси.

На полувремето Душан Керкез пусна в игра Кристиан Нвачукву, а само 120 секунди по-късно нигериецът изравни резултата. Груба грешка в отбраната на Марибор доведе до бърза атака, Нвачукву стреля и след контакт с гредата топката влетя в мрежата - 1:1.

Веднага след изпълнението на центъра "виолетовите" организираха нападение и след рикошет като по чудо не си върнаха аванса в резултата. В 55-ата минута голмайсторът Нвачукву отправи опасен удар, минал на сантиметри над напречната греда.

В 60-ата минута по-добрата игра на Ботев доведе до втори гол. Кристиан Нвачукву центрира към наказателното поле, а Антъни Уджа демонстрира голямата си класа и с удар от движение донесе пълен обрат за "канарчетата" - 1:2.

В 71-ата минута "сините" в този мач ботевисти бяха близо до трети гол. Мълниеносна контраатака, подхваната от Антоан Конте, завърши с няколко удара към вратата на Марибор, но всичките опити се спряха в бранители.

5 минути по-късно отбраната на пловдивчани се разкъса, Гърлич се озова на чиста позиция и стреля, но след рикошет кълбото прелетя покрай гредата. В 78-ата минута капитанът Милец шутира опасно от фаул, а топката мина на сантиметри от вратата.

В 80-ата минута Марибор стигна до равенството. Ехие Укаки се намеси лошо в наказателното поле, последва центриране и Бугре с глава възстанови паритета в резултата - 2:2.

В следващите минути редица футболисти на пловдивчани получиха жълти картони, а играта се накъса. В 88-ата минута много опасно центриране на Иличич доведе до голяма суматоха, а кълбото някак бе избито.

Секунди по-късно Бегре стреля с глава, а Игонен се разтегна и изби. Последва нов удар, получи се рикошет и топката мина покрай вратата. Дълбоко в продължението удар на Ян Репас премина на сантиметри от страничната греда на Ботев.

По този начин с общ резултат 3:2 Ботев продължава в следващия кръг, където съперник ще е гръцкият гранд Панатинайкос.

Марибор: Юг, Ширвюс, Видмар, Карич, Милец, Ян Репас, Жига Репас, Бурлес, Иличич, Баришич, Якупович

Резерви: Придгар, Бергсен, Судани, Мбондо, Фета, Божич, Сикошек, Бугре, Грлич, Билач, Диздаревич, Лорбер

Ботев: Матвей Игонен, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Самуел Акере, Ивелин Попов, Никола Илиев, Антъни Уджа

Резерви: Ханс Бернат, Даниел Кайзер, Джон Емануел, Ехие Укаки, Андрей Йорданов, Мартин Секулич, Матиюс Ремейкис, Сирики Диабате, Янис Карабельов, Кристиан Нвачукву, Ивайло Видев, Ален Корошец



Виж коментарите (22)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).