ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димитър Илиев: Ботев изглеждат добре, на гребена на вълната са, но няма по-удобен момент да ги приземим
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:37 / 25.07.2024Коментари (21)6705
© Plovdiv24.bg
Големият лидер и капитан на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев, направи доста интересно изказване преди предстоящото 119-о шампионатно дерби срещу градския съперник Ботев. Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година говори за ситуацията при черно-белите, за играта и треньора на съперника Душан Керкез, за феновете на отбора и естествено - за новия наставник на Локомотив Любослав Пенев.

“С всеки изминал ден ще се увеличава това напрежение. За града този мач е нещо специално. Ботев лети високо, ние започнахме с победа, така че очакванията и към двата тима са много високи. Надявам се стадионът да е пълен. Този път ще имаме подкрепата на нашите фенове, за разлика от последното дерби на “Колежа".

Надявам се да се представим много по-добре от последното дерби. Защото то бе едно от най-слабите ни през последните години. Това не е просто мач, за всеки един пловдивски фен. Аз като човек, израснал в Пловдив, много добре разбирам какво означава за града този мач. Трябва да останем спокойни. Естествено, че е важно да постигнеш добър резултат в дербито, но не трябва да излизаме с нагласата, че ако нещо стане - ще свърши светът. Това е само спорт, трябва да гледаме нещата малко по-философски. Не трябва всичко да е на живот и смърт", заяви Димитър Илиев в предаването "Домът на футбола" по Диема спорт.

Ето какво още каза играещата легенда на Локомотив Пловдив:

Надявам се и по трибуните всичко да е културно и възпитано, както през последните години, през които нямаше много случаи на ексцесии и провокации.

Изключително важно е нашите фенове да са в сектора за гости. От психологическа гледна точка, мисля че това бе една от причините да бъдем неузнаваеми в миналото дерби на “Колежа". Трудно е когато цял стадион е срещу теб, но да знаеш, че верните ни фенове са зад вратата - винаги това може да ти даде импулс и да те вдигне в трудните моменти.

Онзи ден се замислих, че това ще ми е юбилейно 20-о дерби срещу Ботев. 18 за първенство, плюс историческия финал за Купата. Но тръпката ще е подобна, както и преди дебютния ми мач, когато бях на 17 години.

За мен този мач е специален. Аз съм приятно изненадан от факта, че в Ботев не поискаха отлагане на мача. А и това според мен не е редно. От друга страна са навлезли в игрови ритъм, вече са изиграли три мача, което е много по-различно от това да си изиграл само един. Наблюдавах Ботев срещу Марибор - изглеждаха наистина много добре.

Доста хора ги считат за фаворит, но през годините многократно се е доказвало, че фаворит в това дерби трудно може да се определи. Ако някой някога е бил считан за такъв, много бързо се е опровергавала тази теза. Комплименти за треньора им, който успя да преобрази отбора. Изглеждат добре, на гребена на вълната са, но няма по-удобен момент от това да ги приземим.

Няма какво да се говори за Любослав Пенев като аура и като излъчване. Където и да е бил треньор, отборите му изглеждат добре. Не се съмнявам, че в Локомотив ще бъде по същкия начин и с времето ще се представяме все по-добре. С времето, с търпение и с работа ще успеем.
Още по темата: общо новини по темата: 58
15.08.2024
01.08.2024
31.07.2024
30.07.2024
30.07.2024
30.07.2024
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на eltoro
премахни филтъра

0
 
 
Браво, Митко! Мъжко изказване! Да, в момента изглеждат доста по-добре от нас, но ние искаме да се хвърлите здраво, да се борите до края, пък каквото стане!
+2
 
 
Любо Пенев сме го уволнявали 2 пъти, няма как да ни уплашиш с него :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Неуспешен дебют за двамата нови в Локо, които още чакат работни визи
Локо играе днес на "Лаута"
Прекрасно! Играчите и треньорите на Локомотив събраха средства за малкия Денис
Ботев и Локомотив честитиха празника на Пловдив
Открита за фенове, но закрита за журналисти - Локо организира контрола с Берое
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: