ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (25)
Коледна Футболна Приказка (част 1)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:08 / 19.12.2006Коментари (35)7145
©
Екипът на www.Plovdiv24.com се свърза с пресслужбата на Дядо Коледа в далечна Лапландия. Лапландия, освен като родина на беловласия старец е известна и с това, че там има много лапад. Но това е друга тема.
Причината да ги потърсим, е изтекла информация в световните осведомителни агенции, че отборите от Българската префесионална “А” футболна група, са изпратили писма до Дядо Коледа, с молби за подаръци.

Тази наша мисия се оказа успешна и ние се докопахме до ценната информация, благодарение на чаровната асистентка на стареца – Снежанка, която се оказа фенка на Марек Дупница, обаче по-малко на Марек и повече на Дупница.

Ние обаче изказваме сърдечната си благодарност към нея за любезно предоставената информация.

И така, нека надникнем в съкровените коледния желания на нашите така наречени футболни майстори. Последователността ще е според местата им в класирането в таблицата за Есенния полусезон.

1 ЛЕВСКИ

Писмото до Дядо Коледа от Левски бе изпратено от спортно-техническия директор на клуба Наско Сираков. Същото бе написано в типичния за него нескромен стил, с леко заплашителни нотки и мирис на изгоряла пура, следите от които личаха на хартията, изразявайки се в малки леко изгорели кафяви точици, паднали върху свръхскъпия японски папирус, върху който Сираков бе споделил съкровените си желания за любимия му тим. Ето какво съдържаше то:

“Коле (съкр. от Коледа), айде да земем да сменим вече т’ва червено екипче, че не ти отива. Излагаш се като чорбар в група на УЕФА ха ха ха. Виж сега, имам само няколко желания. Първото е през идната година феновете на Левски от 100 милиона да станат поне 500 милиона! Ти, не знам дали знаеш, ама феновете на Левски само в България са 50 милиона! Мдааааа...

Коле, айде ще те помоля, като минаваш над Китай, на всеки подарък за малките китайчета да слагаш и по една картичка от Левски. Написал съм ти и телефона на Баждека, да уточните комисионата. Друго, което искам от теб, е да дадеш много здраве на Борето и да играе поне още 10 години в Левски, докато стане на 47. Коле, през новата година искам на нашите мачове и повече кьотек да става между полицаите и нашите фенове. Сеир да става, знаеш. А, сетих се и за нещо друго. Айде, нали си вълшебник, ако може за една година да сменим треньорите с Челси. Мъриньо да тренира Челси, а Моуриньо да дойде при нас. Начертали сме нов план “Левски 2777” и дотогава искаме да вземем купата на Шампионската Лига.

Ако ми изпълниш поне две от желанията, ти обещавам, че ше вземем някои от твоите джуджета на проби при нас. Ще тренират индивидуално с Миро Иванов - шуменския Деко и с Топчо. Ако покажат талант, ще ги пуснем да играят в Шампионска лига”

Тук е нужно да прекъснем информацията за писмото, изпратено от Сираков до Дядо Коледа, защото Снежанка ни съобщи, че всъщност на това писмо имало черен печат с надпис “BANNED”, а реакцията на Дядо Коледа докато го четял била красноречива : “Еееееее, много нагъл тоя бееее...”

2 ЦСКА

Писмото до Лапландия от червения отбор бе написано от новия шеф на надзорния съвет на армейския клуб - Александър Томов.
Той бе значително по сдържан и умерен в исканията си.
“Уважами Дядо Коледа,
Скъпи армеецо. Винаги съм ви смятал за привърженик на нашия тим, имайки впредвид яркочервената модна линия, която изповядвате вече стотици години, радвайки мало и голямо по широкия свят.
Аз имам едно съкровено желание.

Да ни дадеш сили и увереност през новата 2007-ма да се преборим с нашия основен конкурент. Задачата ни ще е много трудна, имайки пред вид новите условия, в които сме поставени. От една страна, новият Бос е обещал селекция и финансови средства. Обаче от друга страна, той е индиец. А в неговата държава кравите са свещени животни. На нас ще ни е много трудно да му обясним, ако успеем да ги разфасоваме в някой мач, защо именно сме го направили. Няма да ни е лесно. Затова те молим да ни вдъхнеш кураж и увереност.

3 ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

След като прочете писмото от собственика на Локо София – Николай Гигов, Дядо Коледа, вече бе на мнение, че цветовете в България са нещо изключително важно.

В трето поредно писмо някой му обръща внимание на костюма, което леко започна да дразни стареца. Както и в предните две писма, и тук имаше закачка с червеното облекло на дядото. Гигов му препоръваше върху червеното да удари и едно черно райе. Обаче, за да не го бъркат с фен на Милан, отдолу на фланелката, Снежанка можела да му избродира “ULTRAS JELEZNI BRIGADI”. Това на Дядо Коледа му стори ужасно тъпо, и той с неохота дочете остатъка от писмото...
“Дядо Коледа, продължаваше Гигов, ако направиш така, че Локо да стане шампион и влезе в Шампионска Лига още този сезон, ще ти купя хеликоптер. Остави вече тази ръждясала шейна и елени. Ще ти взема един последен модел боен “Найтхоук”, въоражен с няколко супер ракети ”въздух-въздух”. Можеш съвсем спокойно да наковеш канчето на онзи имитатор Дядо Мраз, ако го срещнеш на някоя звездна магистрала, или го издебнеш зад някой облак.

Аз съм дистрибутор на хеликопетри и други такива играчки за големи момчета за източна Европа, но и за Лапландия може да измислим нещо... нали си мой човек...

4 ЛИТЕКС

Писмото до нашия лирически герой от Лапландия, от страна на Литекс, бе написано от старши-треньора на ловешкия тим – Люпко Петрович.
Е такова писмо дядо Коледа не беше получавал до този момент. Умишелно сме го цензурирали на места.

“Абе, дедка, пичка му йе*** матерна!!! Незнам кво да сакам веке от тая презентация. Йе*** му майку у гъ**. Я правим сичко за тоя отбор, играли смо у купа на УЕФА, а на стадиона ке ми идват 500 души, от кои 50 са роднина на футболисте, 50 са техническиот щаб на двата отбора, 20 са журналисте. И кво остава?! Нема кой да викне “Айдеее Литексу!”. Е, пу*** му йе*** матерна, както се казва на такио случай.

Сакам да ти казвам, дедка, че искам публика. Ако можеш, прати ми публика, че без навиячи, отбор се не прави! Я това му рукам на Гришата, он ми вика: ”Я отивам да си яздим жребецо от арабско!” Е па не тава так! И я сакам да яздим Снежанка, ма сам се хватал отбор да градим.

Имало сме много мача таз есен, играли смо добро, ала сме допустили да ни гепат много точки, защо нема кой да надъха футбалери.
Искам и нещо друго да те замолвам. Айде ако не ти е проблемо, да си закачиш една Црвена Звезда на калпакот.

Айде, дедка, со здраве да останеш. Ке ме прощаваш са несдаржаниот говор, ама ми е писнало на к*рот веке.

5 ЧЕРНО МОРЕ

Отборът на Черно Море бе единствения, който походи творчески към стареца от Лапландия и реши да му изпрати стихотворение. Ама то не бе стихотворения, а цяла ода. Всичко добре, обаче крайното желание на варненските “моряци” бе малко ужасяващо. Ето какво бе и съдържанието на писмото-поема:

Никой не обича
Да гостува на Тича
Но ние те каним,
защото си ебаси пича.

Народа ще привлечеш,
подаръци ще раздадеш
на сорфа ще те поканим,
с паламуд ще те нахраним

Ще станеш нашия фен любим,
шефа може да те вземе в ТИМ.
Ще станеш печен тарикат,
на “Златните” ше ти посторим палат.

Една молба имаме само към теб!
Ще ти сипем и винце да отпиеш,
но Спартак Варна трябва да закриеш!
Варна трябва да е само наша,
Айде да пратим “соколите” на паша.

6 СЛАВИЯ

Писмото до Дядо Коледа от страна на Славия, бе изпратено от централния фен-клуб на отбора “Белите Лебеди”, наброяващ 38 човека, със средна възраст 3040 години, което прави приблизително по 80 години на член. Запалянко, тоест.

В него, беловласия 87 годишен бай Слави, вдъхновен от погълнатите 3 големи сливови, бе излял мъката от душата си, до самото й дъно. Ето какво пишеше той на набора си от далечните ледени полета.
“Наборе, набореее. Не останахме, ееееей. Недай божке да падне козирката на стадиона, съвсем ще остане отбора без фенове.
Ама и то това отбор ли е?

От сума време не се казва Славия, а Венцеславия. Падаме, бием, пак падаме, тук-там някой равен. Никой не може да разбере какво се случва.

Сега поне имаме добър треньор - Ратко Достанич. За него аз съм повече да останич, отколкото да не останич.

Наборе, дай да клонираш обаче малко джуджета. И Снежанка я клонирай ако можеш в илядо бройки, па ги пусни в един чувал на Овча Купел. Фенове ни требат. На всяко дърто като мен, на входа срещу билет, ще му даваме по една Снежанка, а джуджетата ще са за масовка. Та, барем някой самолет като прелети на стадиона, от 5000 мера ще изглежда, че все едно имаме фенове. Молим те, наборе.

7 БОТЕВ

Писмото до Дядо Коледа от футболен клуб Ботев Пловдив, бе дело на творчески колектив от фенове на тима. В написването му, участие бяха взели някои от най-буйните ултраси на отбора. Те, както винаги, бяха доста крайни в изказванията си, а някои от желанията им, поставени пред Дядо Коледа, определено бяха неизпълними.
Ето част от съдържанието на писмото:

“Дядка, искаме до 2010-та Ботев ШАМПИОН, до 2012-та – Купата на УЕФА, а до 2015-та купата на Шампионската Лига! Ако сметнеш, че това е прекалено за твоите възможности, искаме тогава в идните 10 години реколтата от череши в кюстендилско да е ужасна, черно-белите да нямат пари за трансфери и издръжка на отборчето си, и в крайна сметка да ги закрият с решение на циганския съд - мешерето!

Ако сметнеш, че и това е неизпълнимо, то тогава те молим да ги прекръстиш на “Агрегат” или “Климатик”...може и “ФК Спален вагон”. Смятаме, че по звучене е същото като “Локомотив” ха ха ха. Дядо Коледа, тея са пълни нещастници, да знаеш! Локомотива им е толкова ръждясал, че и на вторични суровини за изкупуване на старо желязо не могат да се пласират. Дядо Коледа, предлагаме ти даже да направиш едно добро дело.

Можеш да станеш Дядо Коледа - Обединителят! Що не вземеш да обединиш всички Локомотиви? Пловдив, София, Горна Оряховица, Мездра, Стара Загора...Новият отбор ще се казва ФК “Шеста Глуха”, стадиона ще му е на гара Герман, а президент на отбора да стане Ивайло Дражев хо хо хо.

Обаче, Дядка, виж сега...стига сме се занимавали с тези палячовци и заблудени дисепчери.

Дай да направим нещо за любимия Ботев. Ние знаем, че ти си стар канар. Иначе жена ти нямаше да е палавницата Снежанка. Ние, канарите, разбираме от хубави жени!

А всички яки мадами в Пловдив са фенки на Ботев. Предлагаме ти да си избереш една от тях и да я вземеш на работа малко при теб. За една година, не повече. Вместо Снежанка. Ще ти изберем най-яката канарка и ще ти я изпратим по жълто-черни прашки, в жълто-черно боди. Чернокоса красавица на жълти кичури, само бедрото й е 1.80 ! Няма начин да не ти хареса. Да я взимаш с теб в шейната, докато разнасяш подаръците. Да прави реклама на Ботев, докато обикаляш по широкия свят и да видят хората, че има нещо хубаво в тази държава и то носи марката на Ботев. Нали хората са казали, че красотата ще спаси света, ние ти предлагаме просто една опция.

А, предлагаме ти и нещо друго. Хвани някое от джуджетата и го накарай да изографиса на шейната ти отзад с големи букви следното:

„Настане вечер — месец изгрее,
звезди обсипят свода небесен;
гора зашуми, вятър повее, —
Балканът пее хайдушка песен!“

Това, дядка, е цитат от стихотворението “Хаджи Димитър”, написано от най-великия Българин, патронът на нашия любим клуб – Христо Ботев. Много ще ти отива отзад на шейната. А ако все още не си си сменил номера, ще ти запазим една регистрационна табелка BP 1912 FC. Ще бъдеш един въздушен гъзар с такъв номер на шейната.
Айде, дядка... лека и спорна работа ти пожелаваме и помни...
Един е Ботев, Един е БОТЕВ ОТ ПЛОВДИВ!


Заб: Статията е художествена измислица, базирана на недействителни случки и събития. Всяка прилика с реални лица и институции е случайна.

Материалът не цели да обиди и наклевети някого, а само и единствено да забалвява.

Екипът на www.Plovdiv24.com ви пожелава приятно четене и забавление, както и весели коледни и новогодишни празници.


Източник: Христо Андонов /ReZo/
Още по темата: общо новини по темата: 1
19.12.2006






Зареждане! Моля, изчакайте ...
ZHULT SUM I SUM PEDE
на 22.01.2007 г.
0
 
 
Дядка, искаме до 2010-та Ботев ШАМПИОН, до 2012-та – Купата на УЕФА, а до 2015-та купата на Шампионската Лига!HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA!
ZHULT SUM I SUM PEDE
на 22.01.2007 г.
0
 
 
Дядка, искаме до 2010-та Ботев ШАМПИОН, до 2012-та – Купата на УЕФА, а до 2015-та купата на Шампионската Лига!HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA!
ZHULT SUM I SUM PEDE
на 22.01.2007 г.
0
 
 
Дядка, искаме до 2010-та Ботев ШАМПИОН, до 2012-та – Купата на УЕФА, а до 2015-та купата на Шампионската Лига!HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA!
ZHULT SUM I SUM PEDE
на 22.01.2007 г.
0
 
 
Дядка, искаме до 2010-та Ботев ШАМПИОН, до 2012-та – Купата на УЕФА, а до 2015-та купата на Шампионската Лига!HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA!
ZHULT SUM I SUM PEDE
на 22.01.2007 г.
0
 
 
Дядка, искаме до 2010-та Ботев ШАМПИОН, до 2012-та – Купата на УЕФА, а до 2015-та купата на Шампионската Лига!HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA!
ZHULT SUM I SUM PEDE
на 22.01.2007 г.
0
 
 
Дядка, искаме до 2010-та Ботев ШАМПИОН, до 2012-та – Купата на УЕФА, а до 2015-та купата на Шампионската Лига!HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA!
ZHULT SUM I SUM PEDE
на 22.01.2007 г.
0
 
 
Дядка, искаме до 2010-та Ботев ШАМПИОН, до 2012-та – Купата на УЕФА, а до 2015-та купата на Шампионската Лига!HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA!
ZHULT SUM I SUM PEDE
на 22.01.2007 г.
0
 
 
Дядка, искаме до 2010-та Ботев ШАМПИОН, до 2012-та – Купата на УЕФА, а до 2015-та купата на Шампионската Лига!HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA!
anonimen
на 21.12.2006 г.
0
 
 
jalti peperudki,kade otletiahte.Na vsichki jalti priatelki(KURVI),pojelavam vse taka da prodaljavat da gradiat "mlad i perspektiven otbor"(SREDNA VAZRAST 27g), nachelo s tozi golemec MITIU SELSKIA.Pojelavam im priatno prekarvane na kolednite i novogodishni praznici i da praznuvat kato za posledno , zashtoto mnogo ot tiah niama da gi ima sled idvashtoto derbi do godina.
Aнонимен
на 21.12.2006 г.
0
 
 
i ot kyde pozna 4e e ot LOKO be julta kurvo
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Марица: Работим усърдно, заедно ще успеем да преминем през трудностите!
Арестуваха фенове за шамарите по Кириакос Георгиу
Футболисти и клубни членове на Ботев се насладиха на филма "4 хода напред"
Георги Кабаков укроти Рома и Атлетик Билбао с 6 жълти картона
Децата на район "Западен" спортуват
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: