Коледна Футболна Приказка (част 2)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
18:27 / 19.12.2006
6954
8 БЕРОЕ

Писмото от Берое бе написано от президента на отбора. Стилът му бе странен и непонятен за беловласия старец. Гласеше следното:

“Виж сега, старец. Искам да знаеш само едно. Тука няма мое, няма твое. Всичко е Берое! Не си помисляй да ми противоречиш, защото ако трябва ще те намеря, в която и ледена хралупа да се криеш и ще ти обръсна брадата.

Всъщност, нека успокоим тона. Аз ти пиша с конкретен повод.
Искам да те назнача за старши-треньор на отбора.
Имаш 2 седмици да си помислиш.

Целите пред отбора са високи – зона Интертото.
Отборът е силен има потенциал да бие Родопа и Рилецо като домакин и гост.

Айде, помисли си и ми пиши на имейла. Той е следния:
botev-beroe8:1@beroe.shampion
Със здраве !

9 ВИХРЕН

Желанията си за новата 2007-ма година от страна на Вихрен, пред дядо Коледа, бяха споделили някои от най-ревностните фенове на отбора, които в типичен македонски лют стил бяха заредили следните молби:

“Абе дедка, седи сега и слушай що сакаме.
Първо на първо, сметаме да привлекаме Гонзо у нашиот бояк тим – Вихрен.

За целта, сметаме да преименуваме отбора като премахваме сричката “Вих” от заглавието на клуба, та да остане само “Рен”. Сметаме ,че Гонзо ше онойди и нема да се въздаржи от тая покана.
Бедна ти е фантастиката, дедка, каква машина ке ставаме с него. Само да намали тютюна, ке играем у Интертото с него, стопроцентно ти казваме. Сакаме да ни помогнеш малко за този трансфер.
Сакаме още Сашка на задна прашка , ама ово е друга тематика.
Мислим дека Вихрен е един велик тим и по му прилега по-убав стадион.
Ей на , на един мач тука, на едно домакинство, на бай Спиридон му влезаа ей такаааа треска ти казвам у гъзо! Има-нема около петнаесет санта. И сичко това защо седалките са ни от дръвесина. Срам, ти казваме.

Иначе, да даваш здраве на Гошко Бачев. Он е великан ти казваме ! Сам ги разплаква сичките тука.



10 СПАРТАК ВАРНА

Ей такова писмо, виделия 2 и 200, Дядо Коледа не бе получавал скоро. Негов автор бе футболиста на Спартак – небезисвестния Иво Димов. Ето и неговото съдържание:

“Здравейте , уважаеми !
Искам да Ви споделя, че произхождайки от екзистенциалната определеност на вашето самосъзнание, въплатена в неизменния ви облик на добродушен и състрадателен старец с червени бузки и леко весел поглед, аз много ви уважавам !
А вие мен уважавате ли ме ?

Или както е казал Юнг , самоуважението е първа стъпка към самозадоволяването !

Това си го исмислих. Аз всъщност много неща си измислям, но ми е забавно, защото хората - тези неосъзнати овце, ми вярват. Моля да не ме приемате точно като футболист. Аз съм футболист - философ.
След хиляди години хората ще говорят за мен, а мои цитати ще има навсякъде по световната мрежа. Но сега , нека ви споделя няколко мои мисли.

“Футболната топка – това е прозореца към мечтите на един футболист!” ...звучи красиво , нали ?
“Ако една топка не влиза във вратата , то това прави вратаря по-силен !”

“Две топки винаги мислят повече от една !” .....моля , не казвайте това на Любо Пенев.

“Ако ви спънат десния крак, дайте след това и левия!”
“ На най-важните житейски кръстопътища няма никакви футболни топки!” ......

Ама съм умен , нали Дядо Коледа.
Аз съм наследник на Конфуций. Измислил съм си даже и псевдоним – Контузий !

Айде, и да пратиш много поздрави на Снежанка ...
А, забравих , трябваше да си пожелая нещо.
Ами, искам Снежанка. Аз обичам жените. Даже ги обичам повече от моята философско - футболна школа. Мен ме познава всяка жена от Карлуково до мина Чукурово. Ако не вярвате, питайте ги какво ще ви кажат за Иво Димов.

11 ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

Научили за писмото с желания до Дядо Коледа на феновете на Ботев, момчетата от агитката на пловдивското Локо се организирали и на свой ред замислили пъклените си желания по адрес на градския съперник в жълто-черно. Ето и съдържанието на контраатаката, изразена в писмен вид :

“Дядо Коледа , разбрахме ,че някаква жълто-черна паплач е кудкудякала по наш адрес с ръждясалите си клюнове. За да не изпадаш в заблуждение и за да си наясно как точно седят нещата в нашия любим град Пловдив, ето ти малко ценна информация за отбора на “ФК Тракийска ливада – Крумово”.

Дядо Коледа, някои им казват “канарчетата”, но по-точното опредление за тях е “кърначетата”. Може и направо да им казват “дроб-сарма”. Те винаги, повтаряме винаги, стават на дроб-сарма, когато играят срещу нас, или пък гостуват някъде, извън собствения си стадион “Келеша”, по-известе сред тях като “Колежа”. Уж са от Пловдив, а демонстрират брутално селски манталитет.

Винаги се сравняват с нас, което е потвърждение на поговорката “гладен папагал, просо сънува”. Обичат да се наричат “морални шампиони” , но истината за тях е ,че са орални шампиони. Ти си стар човек, знаеш добре за какво говорим. Когато играят срещу нас, такива орални чудеса правят на нашите в черно-бяло, че след това нашите футболисти нямат грам бръчка по телата си. Истински спецове са.

А друга общественоизвестна истина е, че са рекламни лица на предавнето по телевизия СКАТ “Сигнално Жълто”. Повече няма какво да добавим за уриненожълтото подобие на футболен отбор.

Нека спрем със заяджането по техен адрес, защото те са твърде незначителни ,че да им обръщаме такова голямо внимание. Ето, есента отдавна дойде, а те нали са папагали, повечето им фенове са мигрирали и отлетели от Пловдив. Не е лесно да си папагал, Дядо Коледа.
Искаме да им пожелаем и нещо хубаво ха ха ха.

От сърце им желаем не само през новата 2007-ма, ами поне до 2077-ма, да е жив и здрав техния президент бате Митко и да им бъде пожизнен президент. Искаме да му кажем нещо:

Мите, ние също те обичаме! Не можеш да си представиш колко много те обичаме! Ако направиш така, че да изпаднат още 5-6 пъти в близките 10 години , обещаваме пред Дядо Коледа, че ще ти направим паметник на Лаута и на него ще бъде написано с големи букви “ЗА ОСОБЕНИ ЗАСЛУГИ КЪМ ПЛОВДИВСКИЯ ФУТБОЛ!”
Това е от нас .
Айде със здраве, Дядо Коледа и помни:
“ЛЮБОВТА Е ЧЕРНО-БЯЛА !”
На този свят има два цвята .Черно и бяло. Всичко останало е излишна суета.

12 МАРЕК

Дядо Коледа получи първото колективно писмо от всички футболисти на даден отбор, от тези на Марек. Писмото пристигна последно, заради забавяне на граничния контролно пропускателен пункт, поради съмнение във фалшификация. На писмото нямаше залепена пощенска марка , а нарисувана такава. След разследване бе установено, че футболистите на отбора не могли заедно да съберат пари за марка и затова я нарисували. Ето какво искаха те от дядо Коледа:
“Дядо Коледа, аз искам кифла с мармалад (вратарят). А аз искам шкембе-чорба с много чесън (десния бек). За мен – пълнени чушки с айрян (дясното крило). А я сакам да ви еб*м п****та майчина бугарска. Я сам Владе Джилас и сакам да казвам ,че такова чудо като вашто нема ниде по светот. Фалирал президент на отбор у А група, на все отборе чупени стадионе. Пичка му *бем нестандартна. Това тука не е футбол, ово е фантастика некаква ! Сакам още да речем ,че много се надевам да разтрогвам на арбитража. Ако ли не , среден пръст мога само да покажа .


13 БЕЛАСИЦА

Поредното писмо, подписано от клубен президент.
Ето какво искаше Коце Маца - шефът на петричани:
“Дядо Коледа , имам едно желание само. Айде през новата година, нещата по-малко да се омацват. Това 2:3  3:3 на нищо не прилича. Направо мисля,
че беше прекалено. Уж всичко беше точно, а нещата се прецакаха. Такива неща убиват футбола. Къде къде по-красив резултат е 2:3. При 3:3 сигурно много хора са си помислили, че мача е бил уговорен. А той не беше уговорен , защото беше нареден.Ние мачове не уговаряме ! Уговарят ги тези , които играят срещу нас ха ха ха.

Даже, Дядо Коледа, мога да ти предложа съдействие. Чух, че сборния отбор на седемте козленца и страшния вълк те е победил на някакъв турнир, а ти си играл със седемте джуджета. Ще поговоря с Насето и ще видим, ако има връзки в БФС-то на Лапландия , ще направим нещо. Ако не, ще лапаш мухите около гъзовете на еленчетата и т’ва е .


14 РИЛСКИ СПОРТИСТ

Писмото с коледни желания до дядо Коледа бе подписано от президента на тима – Юри Галев. Съдържанието му обаче бе неочаквано за стареца. Вместо да иска нещо за отбора си, Галев бе концентрирал желанията само около себе си. Ето и съдържанието му :
“Абе, айде вече бе , майка му д* е** проста вече бе. Ей , дядка , ти ми остана последната надежда , ей. Слушай кво бе. От 4-5 години се опитвам да пробия в Холивуд, ама не става и не става ! Чакам някой продуцент да ме забележи, ама ку* ти казвам .......никоооой ! К’во ли не пробвах ?! Скачам по козирката на тунела като Кинг Конг, когато ме ядоса някой съдия. Организирам масови безредици когато ни гостуват онея проклети фенове на Ботев. Също като в холивудски екшън е. Веднъж даже влезнах в съдийската стая и вкарах едно уширо маваши на някакъв в черно....Ама точно като Жан Клод ван Дам ти казвам ! А пък един път така се бях напил с момчетата от отбора, след като направихме първата победа в първенството, че взех една маса , вдигнах я над главата си като Конан Варварина извиках с пълно гърло “Ай , Рилецооооооооо”
Представяш ли си , ако това е заснето на кино-лента, какъв страшен филм може да стане. Имислил съм си даже и псевдоним. Нали всички големи артисти не са със своите имена , а с някакви дето звучат яко.
Аз съм си избрал да бъда или Юриън Галсън, или Юри де Галев , или Гал Юри Цезар !
Ей с тва последното ще ги разбия ти казвам !

15 РОДОПА

Писмото до Дядо Коледа от Родопа бе написано от новия старши търеньор на тима - Войн Войнов. Ето и неговите желания:

“Дядо Коледа, абе нещо не ми се ходи в Б група, ама много малко точки имаме.

Нещо тази година на отбора му куца организацията. Коуегата Станков преди два сезона успя да спаси, ха ха, отбора от изпадане в последния кръг, ама сега ще е трудно. В първия пролетен кръг гостуваме на Ботев. Знам, че ще е чудо, ама ако можеш да ни помогнеш да бием, ще ти се отблагодарим подобаващо.

Ще ти подарим 7-8 родопски диви прасета – тоест глигани. Да ги впрегнеш вместо елените , да видиш каква тяга имат.

Айде, дяде, и си помисли за нас. Хубав отбор сме ....преди две-три години бихме Левски с 2:1 като домакини и някои от медиите в страната ни обявиха, едва ли не, национален траур. И ний сме дали нещо на света, един вид.

16 ФК ЧЕРНОМОРЕЦ - КОНЕЛИАНО (София, Бургас, Герман)

Понеже заглавието на този отбор е доста дълго , ще го наричаме съкратено “Чернолиано” или “Конеморец” . По-удачно някакси обаче е “Конеморец”, защото това, което беше написал президента на този отбор – Ивайло Дражев, направо уби коня !

Неговото писмо -декларация не бе адресирано до Дядо Коледа, а до всички президенти на футболни отбори и футболната общественост в България, след като Дражев бе научил за писмата им до беловласия старец в Лапландия. Ето и неговото съдържание:
“Уважаеми колеги,
Искам да ви уведомя ,че се забърквате в едно безумие.В едно истинско беззаконие и аз разполагам с документи, с които мога да подкрепя думите си.

Искам да ви известя ,че този Дядо Коледа, до който изпращате писмата си, е незаконен ! Този Дядо Коледа няма регистрация в нито един Български или международен съд. Нещо повечече, той е избран на нелигитимно общо събрание на отборите на Нафтекс и Черноморец, с присъствието само на Баба Яга , Торбалан и Педя човек - лакът брада ! А целта им е да ми вземат стадиона, помощните игрища, конусите и стария чайник , който си купих на една екскурзия до Чернобил.
Ако се съмянвате в думите ми, задайте си следния въпрос.
Защо Порточанов си обръсна мустаците ?! Защо, питам аз !
Отговора е много ясен и очевиден. За да може да си залепи бели мустаци и бяла брада и да ви подмами, че той е Дядо Коледа. Вие изпращате писмата си на бургаската мафия, която през новия полусезон ще знае какви са вашите футболни тайни, и ще се възползва от това!
А нима не виждате кой е в ролята на Снежанка ?
Не забелязвате ли ,че така наречената Снежанка стърчи с две глави над Дядо Коледа ?

Аз ще ви кажа. Снежанка всъщност е Херо ! Само че са го преоблекли и са го гримирали много успешно.

Ето защо, аз настоявам за оставките на цялото ръководство на БФС и искам свикване на общо събрание. Също така , настоявам за оставката на генералния секретар на ООН – Кофи Анан и свикване на извънредно заседание на НАТО , за обсъждане на възможността този имитатор на Дядо Коледа да бъде свален с бойни изтребители !

Разполагам и с още факти , които изобличават тази ужасна лъжа.
Заявявам ви най-отговорно, че шейната на измисления Дядо Коледа е крадена от пазар за животни в Германия, а номерата на рамата са й пренабити. Освен това, Дядо Коледа не е платил пътен данък и няма винетка ! Преди 2 седмици е бил засечен от въздушен патрул над Афганистан и е бил хванат да шофира пиян. Нещо повече , на аудиоуредбата в шейната е звучала песента “Бургаски вечери”,а ароматизатора, окачен на огледалото е бил зелено борче с емблемата на Нафтекс! А така наречения дядо Коледа е носил чувал , пълен не с подаръци , а с паламуд. На всичкото отгоре, така наречената Снежанка , е навиквала елените с викове “Ще тичаме ли тая вечер , или няма да тичаме....ай сиктир оттука ....ей, черния елен ....ей , мангал .....печка....айде , размърдай се малко!”
Кажете , това може ли да бъдат думи на една уважаваща себе си дама?!
Казвам ви ,че Дядо Коледа е Порточанов, а Херо му е Снежанка !
Настоявам за справедливост !

Заб: Статията е художествена измислица, базирана на недействителни случки и събития. Всяка прилика с реални лица и институции е случайна.

Материалът не цели да обиди и наклевети някого , а само и единствено да забалвява.

Екипът на www.Plovdiv24.com ви пожелава приятно четене и забавление, както и весели коледни и новогодишни празници.



Източник: Христо Андонов /ReZo/


Виж коментарите (30)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 10


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).