Мечтата е жива! Ботев с минимална загуба в Атина, съдия поряза "канарчетата"

Автор: Тодор Благов
Коментари (8)
22:58 / 25.07.2024
7138
Ботев (Пловдив) изигра много добър мач, но допусна загуба с 1:2 от Панатинайкос в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят се игра пред около 15 000 зрители на Олимпийския стадион в Атина.

"Канарчетата" стояха много добре на терена и успяха да се противопоставят на своя именит съперник. Срещата ще се запомни с изключително спорното съдийство на израелеца Дейвид Фуксман, който не даде две дузпи за пловдивчани.

Срещата започна с домакински натиск, а в 8-ата минута резултатът бе открит. Изритана топка доведе до единоборство между Йеремейеф и Йонас Там, което бе спечелено от нападателя на ПАО и той стреля, получи се лек рикошет и кълбото влетя във вратата - 1:0.

5 минути по-късно атакуващият играч на "зелено-белите" направи изумителен пропуск. Бърза атака изведе Йеремейеф на празна врата, но голмайсторът стреля над гредата.

"Канарчетата" отговориха в 17-ата минута, когато Ивелин Попов пусна към Кристиан Нвачукву, нигериецът навлезе към наказателното поле и центрира остро, но стражът на домакините внимаваше и изби.

Минута по-късно дойде и първият точен удар на "жълто-черните", дошъл от Ивелин Попов, но изстрелът не беше достатъчно силен и вратарят улови. В 21-ата минута Йеремейеф опропасти нова атака на тима си, след като не успя да стреля от добра позиция.

В 28-ата минута Дронговски бе изненадан от Антоан Конте с удар от над 25 метра, но с леки затруднения стражът спаси. В 35-ата минута Йедвай бе изпуснат след центриране от фаул, но ударът му мина далеч от целта.

Секунди по-късно Ботев трябваше да получи дузпа, но такава не бе отсъдена. Комбинация между Ивелин Попов и Антъни Уджа доведе до пас към Самуел Акере, който бе спънат в наказателното поле, но съдиите подминаха ситуацията.

В 37-ата минута домакините бяха близо до втори гол. Опасна атака отдясно доведе до центриране, няколко играчи се разминаха и топката се озова във Вилхена, който стреля по земя, а Николай Минков изби пред голлинията.

В 43-ата минута Панатинайкос получи дузпа, за нарушение на Йонас Там срещу играч на "зелено-белите". Ситуацията беше сходна като тази на Самуел Акере, но този път решението на съдиите беше различно. От бялата точка Бакасетас стреля мощно в центъра за 2:0.

Втората част стартира с по-активни действия на гърците. В 54-ата минута Вагианидис стреля от ъгъла на наказателното поле, а Матвей Игонен се намеси отлично и изби влизащата във вратата топка.

"Канарчетата" отговориха две минути по-късно. След късо изпълнение на корнер топката бе изпратена в наказателното поле на ПАО, двама играчи на "зелените" се уцелиха и кълбото мина на сантиметри от страничната греда.

В 59-ата минута Дуричич прати за трети път топката в мрежата на Ботев, но в хода на атаката Йеремейеф бе в положение на засада и голът правилно бе отменен.

В 71-ата минута "канарчетата" намалиха резултата след груба грешка на Панатинайкос. Арао върна късо топката към свой съотборник, Секулич пресече и пусна успореден на голлинията пас към Ален Корошец, който на празна врата се разписа за 1:2.

В 78-ата минута късметът се усмихна на "жълто-черните". Техничен удар на Дуричич се спря в напречната греда, а голмайсторът Йеремейеф се отчете с ново нескопосано отиграване и от близка дистанция не успя да овладее кълбото.

В 85-ата минута ужасяваща грешка в защитата на Панатинайкос изведе Ехие Укаки сам срещу вратаря на домакините и играчът на Ботев се строполи на земята. Първоначално бе отсъдена дузпа, но главният съдия прегледа положението на VAR и 11-метровият удар бе отменен.

В самия край на двубоя "канарчетата" стигнаха до няколко статични положения пред вратата на гърците, но не успяха да затруднят съперника. Дълбоко в продължението Нвачукву се устреми по десния фланг, но пасът му към Секулич бе пресечен.

Реваншът между двата тима е на 1 август от 21:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

ПАНАТИНАЙКОС 2:1 БОТЕВ

1:0 Йеремейеф (8)

2:0 Бакасетас (44)

2:1 Корошец (71)

Панатинайкос: Драговски, Вагианидис, Шенкевелд, Йедвай, Младенович, Уилиан Арао, Вилхена, Манчини, Бакасетас, Дуричич, Йеремейеф

Резерви: Лодигин, Лило, Зеца, Шпорар, Ингасон, Черин, Лимниос, Максимович, Котсирас, Балдок, Катрис, Вербич

Ботев: Матвей Игонен, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Самуел Акере, Ивелин Попов, Кристиан Нвачукву, Антъни Уджа

Резерви: Ханс Бернат, Даниел Кайзер, Ехие Укаки, Андрей Йорданов, Мартин Секулич, Матиюс Ремейкис, Никола Илиев, Сирики Диабате, Янис Карабельов, Ивайло Видев, Ален Корошец, Алекса Мараш



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).