ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мечтата е жива! Ботев с минимална загуба в Атина, съдия поряза "канарчетата"
Автор: Тодор Благов 22:58 / 25.07.2024Коментари (8)7087
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) изигра много добър мач, но допусна загуба с 1:2 от Панатинайкос в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят се игра пред около 15 000 зрители на Олимпийския стадион в Атина.

"Канарчетата" стояха много добре на терена и успяха да се противопоставят на своя именит съперник. Срещата ще се запомни с изключително спорното съдийство на израелеца Дейвид Фуксман, който не даде две дузпи за пловдивчани.

Срещата започна с домакински натиск, а в 8-ата минута резултатът бе открит. Изритана топка доведе до единоборство между Йеремейеф и Йонас Там, което бе спечелено от нападателя на ПАО и той стреля, получи се лек рикошет и кълбото влетя във вратата - 1:0.

5 минути по-късно атакуващият играч на "зелено-белите" направи изумителен пропуск. Бърза атака изведе Йеремейеф на празна врата, но голмайсторът стреля над гредата.

"Канарчетата" отговориха в 17-ата минута, когато Ивелин Попов пусна към Кристиан Нвачукву, нигериецът навлезе към наказателното поле и центрира остро, но стражът на домакините внимаваше и изби.

Минута по-късно дойде и първият точен удар на "жълто-черните", дошъл от Ивелин Попов, но изстрелът не беше достатъчно силен и вратарят улови. В 21-ата минута Йеремейеф опропасти нова атака на тима си, след като не успя да стреля от добра позиция.

В 28-ата минута Дронговски бе изненадан от Антоан Конте с удар от над 25 метра, но с леки затруднения стражът спаси. В 35-ата минута Йедвай бе изпуснат след центриране от фаул, но ударът му мина далеч от целта.

Секунди по-късно Ботев трябваше да получи дузпа, но такава не бе отсъдена. Комбинация между Ивелин Попов и Антъни Уджа доведе до пас към Самуел Акере, който бе спънат в наказателното поле, но съдиите подминаха ситуацията.

В 37-ата минута домакините бяха близо до втори гол. Опасна атака отдясно доведе до центриране, няколко играчи се разминаха и топката се озова във Вилхена, който стреля по земя, а Николай Минков изби пред голлинията.

В 43-ата минута Панатинайкос получи дузпа, за нарушение на Йонас Там срещу играч на "зелено-белите". Ситуацията беше сходна като тази на Самуел Акере, но този път решението на съдиите беше различно. От бялата точка Бакасетас стреля мощно в центъра за 2:0.

Втората част стартира с по-активни действия на гърците. В 54-ата минута Вагианидис стреля от ъгъла на наказателното поле, а Матвей Игонен се намеси отлично и изби влизащата във вратата топка.

"Канарчетата" отговориха две минути по-късно. След късо изпълнение на корнер топката бе изпратена в наказателното поле на ПАО, двама играчи на "зелените" се уцелиха и кълбото мина на сантиметри от страничната греда.

В 59-ата минута Дуричич прати за трети път топката в мрежата на Ботев, но в хода на атаката Йеремейеф бе в положение на засада и голът правилно бе отменен.

В 71-ата минута "канарчетата" намалиха резултата след груба грешка на Панатинайкос. Арао върна късо топката към свой съотборник, Секулич пресече и пусна успореден на голлинията пас към Ален Корошец, който на празна врата се разписа за 1:2.

В 78-ата минута късметът се усмихна на "жълто-черните". Техничен удар на Дуричич се спря в напречната греда, а голмайсторът Йеремейеф се отчете с ново нескопосано отиграване и от близка дистанция не успя да овладее кълбото.

В 85-ата минута ужасяваща грешка в защитата на Панатинайкос изведе Ехие Укаки сам срещу вратаря на домакините и играчът на Ботев се строполи на земята. Първоначално бе отсъдена дузпа, но главният съдия прегледа положението на VAR и 11-метровият удар бе отменен.

В самия край на двубоя "канарчетата" стигнаха до няколко статични положения пред вратата на гърците, но не успяха да затруднят съперника. Дълбоко в продължението Нвачукву се устреми по десния фланг, но пасът му към Секулич бе пресечен.

Реваншът между двата тима е на 1 август от 21:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

ПАНАТИНАЙКОС 2:1 БОТЕВ

1:0 Йеремейеф (8)

2:0 Бакасетас (44)

2:1 Корошец (71)

Панатинайкос: Драговски, Вагианидис, Шенкевелд, Йедвай, Младенович, Уилиан Арао, Вилхена, Манчини, Бакасетас, Дуричич, Йеремейеф

Резерви: Лодигин, Лило, Зеца, Шпорар, Ингасон, Черин, Лимниос, Максимович, Котсирас, Балдок, Катрис, Вербич

Ботев: Матвей Игонен, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Самуел Акере, Ивелин Попов, Кристиан Нвачукву, Антъни Уджа

Резерви: Ханс Бернат, Даниел Кайзер, Ехие Укаки, Андрей Йорданов, Мартин Секулич, Матиюс Ремейкис, Никола Илиев, Сирики Диабате, Янис Карабельов, Ивайло Видев, Ален Корошец, Алекса Мараш

Още по темата: общо новини по темата: 621
07.09.2024
06.09.2024
06.09.2024
05.09.2024
05.09.2024
05.09.2024
предишна страница [ 1/104 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на kardiolog
премахни филтъра

+1
 
 
Ботев Пд отложи присъдата на Панатинайкос за след седмица в Пловдив!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Подкрепата от мъжкия отбор не помогна, дубълът на Ботев с нова загуба и 19 място
Директорът, нарекъл Христо Ботев биткойнър, с опит за извинение
Ботев и Локомотив честитиха празника на Пловдив
Младежки национал от Ботев празнува днес
Артур Платек обясни защо Ботев продаде Етоо и кой ще го замести
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: