Страст, емоция, зрелище! Време е за Дербито на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 28.07.2024
3833
Цяла България ще гледа днес към Пловдив, където ще се състои 119-ото дерби между Ботев и Локомотив. Битката стартира в 21:15 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

"Канарчетата" са на гребена на вълната след силното представяне в Лига Европа и успешното начало на сезона. "Жълто-черните" влизат като фаворити в сблъсъка, който ще бъде ръководен от Георги Кабаков.

В дербитата рядко думата "фаворит" има някакво значение, като това важи в пълна степен за Битката за Пловдив. Точно поради тази причина сблъсъкът под тепетата винаги е непредсказуем и носи много изненади.

Любослав Пенев ще стъпи за първи път на "черно-бялата" скамейка, след като в първия кръг беше наказан. Ел Голеадор е известен мотиватор и е участвал в множество подобни битки.

Мачът тази вечер ще бъде уникален по рода си, тъй като за първи път феновете на Локомотив ще бъдат в гостуващия сектор на реновирания стадион на Ботев, а "черно-белите" привърженици изкупиха всички билети.

Феновете на Ботев също ще изпълнят трибуните и ще дадат нужната подкрепа на Душан Керкез и момчетата му. 

Предстои много емоционален двубой, в който Ботев ще бъде леко разсеян от предстоящия реванш с Панатинайкос. Ще успее ли Локомотив да се възползва от това или "жълто-черните" ще продължат победния си ход в първенството ще научим в късните часове на неделната вечер.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).