ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Погром! Феновете на Локомотив нанесоха сериозни щети на "Колежа"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:36 / 29.07.2024Коментари (72)10869
Ръководството на Ботев (Пловдив) разпространи декларация, в която осъжда поведението на феновете на Локомотив, които са нанесли сериозни щети на гостуващия сектор на стадион "Христо Ботев".

"Жълто-черните" шефове заявяват, че нямат никакви претенции към ръководството и щаба на Локомотив, като добавят снимков материал за действията на "черно-белите" привърженици.

Ето какво написаха от ПФК Ботев:

Уважаеми ботевисти,

На 28 юли 2024 година в град Пловдив се изигра първото местно футболно дерби, в което гостуващите привърженици на "Локомотив“ имаха възможност да присъстват на обновения стадион "Христо Ботев“, за да подкрепят своите любимци.

Ръководството на ПФК "Ботев“ направи всичко необходимо, за да осигури нужния комфорт и гостоприемство на своите гости, вярвайки, че цивилизованото и джентълменско поведение, което бихме искали да наложим като норма при срещите ни с нашите спортни опоненти, ще срещне адекватно отношение и европейски манталитет.

За наше огромно съжаление и разочарование, след края на футболния сблъсък констатирахме истински погром в сектора за гости и прилежащите към него помещения. Недоумяваме как е възможно хора, имащи претенциите да се отъждествяват с нашия град и неговата хилядолетна история, да се държат като варвари в дома на своите домакини.

Държим да подчертаем, че нямаме никакви претенции към ръководството, спортно-техническия щаб и футболистите на "Локомотив“. Убедени сме, че те също изпитват неудобство и чувство на срам от случилото се.

Важно е да припомним на всички любители на футбола в град Пловдив, че изграждането на новите стадиони на "Ботев“ и "Локомотив“ се финансира със средства от държавния бюджет, а собственик на спортните съоръжения е Община Пловдив.

Иска ни се да вярваме, че този грозен инцидент ще бъде последният, срамящ културната столица на България, като призоваваме всички заинтересовани страни да осъдят непредизвиканата с нищо агресия и разруха.

С уважение,

Ръководството на ПФК "Ботев“
Още по темата: общо новини по темата: 621
07.09.2024
06.09.2024
06.09.2024
05.09.2024
05.09.2024
05.09.2024
предишна страница [ 1/104 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Основната причина за т.нар. "погром", е лошата организация на мача от страна на домакините. Или са продадени повече билети, отколкото са седалките, или са влезли хора с билети от съседните сектори, които бяха празни. При такова струпване на хора не може да се очаква, че някой ще се опита да се добере до някое кошче за боклук(ако е имало, защото аз не видях), Естетвено осъждам това, че са потрошени аксесоари и нашарени някои от стените, ръководството на Локомотив ще трябва покрие щетите които ще са най-малко 700-800 лв. Твърдо съм за засилен контрол и персонални наказания на тези, коити нарушават обществемия ред!
0
 
 
Поредното доказателство, че ментално няма да си надскочим простотията, НИ-КО-ГА. Не може да мрънкаш с години, че се ползват "твоите" данъци, да плюеш по всичко направено, да дойдеш на нещо новопостроено и да си избиеш комплексите. После децата ви ще гледат, ще ги учите на простотия и ще чакаме да станат хора. Подхора си бяхте, подхора си останахте.
+1
 
 
Ей нещастници,независимо от кой отбор сте,по точно клоака всички сте за електрическия стол мърши. Да ви е*а майката нещастна нежна.0023
-1
 
 
Пичаги на кенефа майната му, ами кой разреши на Стоян канара да вкара две щайги с домати и после Карпуза бил виновен с хвърления домат.
+3
 
 
Глупави изпълнения на шепа хора. Заради такива хора ли строим стадиони, да се трошат от малоумници. Тази, които сътвориха тази тъпотия какво мислят ще стане като ботев гостува на лаута?
-3
 
 
УпотрЕбавани руски подлоги. Доматеният тероризъм от Маноле е вашият живот.
0
 
 
Отклоняват вниманието от унижението което им нанесе Локомотив. 2 кинефа, голям праз. Ние ги потрошихме на терена и на улиците те за два кенефа, малко да замажат срама пред селските им фенове. Колко са хитри тия индианци бре
0
 
 
ГОРДОСТТА НА Пловдив СМЕ НИЕ , СИМВОЛА НА ТОЗИ ГРАД!
-5
 
 
Селски пръчове,в,, Европейския,, ви стадион трябваше да пия вода от кенефа,това,което са сторили ,,Наполетаните,,просто ви е малко...много малко!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Десподов: Пловдив е футболен град! Благодаря за подкрепата, играем на 150 процента!
Илиан Илиев: Публиката в Пловдив създаде уникална атмосфера, този успех се дължи на нея
Густо, майна! България удари Северна Ирландия пред 13 000 на "Колежа"
Химнът на България звуча гордо на стадион "Христо Ботев"
Стоичков и Балъков пристигнаха на "Колежа"! Съставите на България и Северна Ирландия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: