Тезджан Наимова стана "Спортист на Пловдив 2006"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
02:17 / 21.12.2006
2030
Тезджан Наимова получи наградата "Спортист на Пловдив 2006" на коледното тържество на спортистите, което се проведе вчера вечерта в Новотел Пловдив. Анкетата беше съставена от гласовете на 33 спортни клуба и 14 пловдивски медии. Световната шампионка за девойки на 100 и 200 метра беше поставена на първо място в анкетните карти на 75% от гласувалите.

На второ място се нареди Детелин Далаклиев - вицешампионът от европейското първенство по бокс, което се проведе тази година в Пловдив. Третото място остана за каратиста сенпай Валери Димитров, който през тази година спечели титлата на европейското първенство и получи награда за най-техничен състезател.

Изненадващо четвърта остана топ-ракетата на България Цветана Пиронкова. След нея се наредиха боксьорът Алексей Шейдулин(бронзов медалист от европейското първенство), каратистът Димитър Попов(бронзов медалист от световното първенство) и лидерът на националния отбор по овчарски скок Спас Бухалов. Последните трима в класацията са Исмаил Реджеб, Надежда Стоянова и Димитър Лесов.

Награди от спонсорите и почетни плакети получиха и трима спортисти в неравностойно положение - Боряна Георгиева (бадмингтон), Антон Пусков (вдигане на тежести) и Костадин Петров (плуване).

Почетен знак на Община Пловдив получи Марин Димитров, за заслугите му в превръщането на Пловдив в боксова столица на България. Кметът д-р Иван Чомаков и областният управител Тодор Петков изразиха благодарност за перфектно организираното европейско първенство по бокс за аматьори, което се проведе през месец юли.

Награди получиха още журналистите от вестник Труд и телевизия Евроком.

Очаквайте скоро специални интервюта за Plovdiv24.com с най-успелите пловдивски спортисти. Съшо така ви припомняме, че на главната страница на Sport.Plovdiv24.com тече вече превърналата се в традиционна анкета за футболист на Пловдив за 2006.


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 10


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).