ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Фенклубът на Локо: Общината да провери набедения за най-модерен стадион у нас!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:50 / 30.07.2024Коментари (21)9540
©
Фенклубът на Локомотив Пловдив излезе с остра позиция относно организацията на градското дерби от страна на домакините от ПФК Ботев. "Черно-белите" запалянковци апелираха към Община Пловдив да инициира обстойна проверка в зоната, предназначена за привърженици на гостуващ отбор на стадион "Христо Ботев".

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалната позиция на Фенклуб Локомотив Пловдив:

Фенклуб Локомотив Пловдив осъжда своеволните действия на привърженици на клуба, присъствали на пловдивското дерби. За нас опазването на спортните обекти винаги е било от първостепенна важност и многократните случаи на почистване на сектора след гостувания на черно-бялата публика, единствени по рода си в България, са красноречив пример за това.

За разлика от отбора на домакините, Локомотив Пловдив никога не е имал брандирани маргинали сред привържениците си.

Няма как обаче да останем безмълвни срещу липсата на адекватна организация от страна на домакините, която да осигури безопасността на всеки един гражданин! След посещението на набедения за най-модерен стадион в България, въпросите спрямо комисиите, които са дали лиценз на съоръжението, стават все повече.

Тук е моментът да благодарим за поведението и съзнанието на нашите фенове, въпреки че имаше изключително много предпоставки за по-сериозни инциденти. Благодарение на нашите "любезни" домакини - при влизане и излизане от стадиона, бяха заключени абсолютно всички турникети, с изключение на един, през който нашите привърженици бяха принудени да преминават.

Напомняме, че лицензирането на спортен обект се извършва при строго определени изисквания за брой зрители, които преминават през пропускателните съоръжения, а неспазването на това изискване, създава предпоставки за инциденти, още повече когато е направено умишлено, както в този случай.

В средата на първото полувреме наша привърженичка припадна. Аварийните изходи, които служат за извънредни ситуации бяха заключени, което усложни ситуацията и се наложи наши фенове да пренасят от ръце на ръце момичето, за да я изведат от трибуната. Неколкократно беше потърсена и повикана медицинска помощ, но такава не беше оказана.

Липсата на кетъринг точки, които да са на разположение на гостуващата публика бяха абсолютно неприемливи и то при температури над 37 градуса. Стовареният палет с вода зад оградата върху строителна количка, не отговаря дори на минималните изисквания за провеждане на подобни мачове. Продавачът видимо изнервен от неспособността си да обслужи толкова много хора, неколкократно влезе в конфликт с чакащите, демонстрирайки агресивно и невъздържано поведение.

Фенклуб Локомотив Пловдив апелира към Община Пловдив, в качеството си на собственик на стадион "Христо Ботев", да инициира обстойна проверка в зоната предназначена за фенове на гостуващ отбор, при която да се установят условията за зрители и дали те отговарят на всички изисквания за безопасност при провеждането на спортни мероприятия.
Още по темата: общо новини по темата: 58
15.08.2024
01.08.2024
31.07.2024
30.07.2024
30.07.2024
30.07.2024
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
И Левски и ЦСКА препълниха сектора дума никой не каза .....аз на Лаута не си спомням някой да ми е продавал вода в сектора за гости .
0
 
 
От тая декларация става ясно, че само за наште фенови жълтите са направили кофти условия. Що така бе? После що сме разбили кинефите, ми гадно ни е.
+1
 
 
Колко беше хубаво, тези мачове да се играят без гостуващи фенове! Няма драма, няма кахъри и неволи.
0
 
 
Доматите нещо да кажат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Десподов: Пловдив е футболен град! Благодаря за подкрепата, играем на 150 процента!
Илиан Илиев: Публиката в Пловдив създаде уникална атмосфера, този успех се дължи на нея
Густо, майна! България удари Северна Ирландия пред 13 000 на "Колежа"
Химнът на България звуча гордо на стадион "Христо Ботев"
Стоичков и Балъков пристигнаха на "Колежа"! Съставите на България и Северна Ирландия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: