Ханкич разкри основна причина да напусне Ботев! Мениджърът на вратаря призна за конфликт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:16 / 31.07.2024
4358
Бившият вратар на Ботев (Пловдив) Хидайет Ханкич даде интервю за сайта legalbet.ru. В него стражът обявява една от причините за трансфера му в Ростов.

"За мен е удоволствие и голяма чест да работя с такъв треньор като Виталий Кафанов (б.р. треньорът на вратарите в Ростов). Той е една от основните причини да се преместя в Ростов“, каза Ханкич пред руското издание.

Мениджърът на играча - Тимур Дагуев, също разкри подробности за трансфера на вратаря, който изигра много силни мачове с екипа на "жълто-черните" и спечели Купата на България.

"Хидайет Ханкич направи страхотен сезон за Ботев. Той беше признат за най-добрия вратар на сезона. Той счупи рекорда в 110-годишната история на клуба за серия сухи мрежи подред - седем поредни мача в лигата и два за Купата."

"Ботев спечели Купата на страната този сезон. На полуфиналите клубът победи два пъти ЦСКА София и победи Лудогорец на финала. Ханкич стана главният герой на тези срещи."

"Още през зимата донесохме на клуба опция от MLS. Топ оферта за нас. Но Ботев отказа. В този момент имаше малък конфликт с ръководството на тази основа. Разбрахме се Ханкич да остане, но в договора бе записан символичен откуп. През лятото се възползвахме от тази опция. Предложих на Ростов вариант, ден по-късно Виталий Кафанов (треньорът на вратарите в руския клуб) даде положителен отговор и пристъпихме към сделка. За самия Хидайет въпросът беше приключен веднага, той наистина искаше да стигне до Кафанов“, каза Дагуев пред медията.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).