Пловдивчанката Виктория Радева отново стана шампион на Северна Македония

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:17 / 31.07.2024
1805
Пловдивчанката Виктория Радева и съотборничката й от националния отбор Белослава Кръстева отново станаха шампиони по класически шахмат на Северна Македония с отбора на МСК Център (Скопие). Първенството се проведе в град Струмица от 24 до 30 юли и в него участваха 8 отбора с по 4 шахматистки.

Тимът със златните ни момичета постигна 6 победи и 1 реми в последния кръг срещу основния си противник Алкалоид (Скопие), който бе подсилен с грузинските националки Бела Кхотенашвили и Саломе Мелия. В последния кръг пловдивчанката ремизира срещу Мелия, Кръстева загуби от Кхотенашвили,но Моника Жежовска спечели партията си. Другата шахматистка от отбора Ивана Манова направи реми и така срещата завърши 2-2.

Поради безапелационните си победи в предишните 6 кръга с по 4-0 МСК Център си осигури шампионската титла с по-добри вторични показатели. Треньор на отбора е националния селекционер Петър Арнаудов. Президентът на клуба Зоран Стойчевски е изключително доволен от сериозната и отговорна подготовка и игра на българките и сподели, че не би ги заменил дори и за най-добрите индийки и китайки.

Веднага след турнира Вики Радева заминава за 2 турнира в Румъния, а след това продължава със сериозната си подготовка за Шахматната Олимпиада през септември в Будапеща. Засега 181 женски 193 мъжки отбора са дали заявка за участие в Олимпиадата.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).