Блестящ Рами Киуан срази световния №1, на една победа е от медал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:52 / 31.07.2024
1986
Рами Киуан продължава перфектното си представяне на Игрите в Париж. Европейският ни шампион по бокс се класира за четвъртфиналите на ринга във френската столица. В страхотна атмосфера в "Пари Норд Арена“ националът ни срази водещата ръкавица на Австралия – Шанън Дейви.

Поставеният под №1 в схемата при 71-килограмовите не смогна на темпото на българина и напълно заслужено Рами достигна до битка за медал на Олимпийските игри.

Националът ни изигра отличен първи рунд, в който намери далечната дистанция и с много точни комбинации взе категорично предимство в резултата. Във втората част австралиецът се опита да направи срещата в по-близка дистанция, но това бе още по-добре дошло за Киуан, който контрира всяко действие на Дейви и го засипа с удари в главата. Така Рами поведе убедително в резултата и в третия рунд бе достатъчно да се движи из ринга, за да не допусне случайно попадение от австралиеца.

Киуан ще боксира за място на полуфиналите и минимум бронзово отличие с американеца Омари Джоунс. Двубоят е на 3 август от 17:02 часа. Американецът е на 20 години, но въпреки това е сребърен медалист от Световното първенство в Белград 2021-а.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).