ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
С класа и финес: Панатинайкос елиминира Ботев от Лига Европа
Автор: Тодор Благов 22:57 / 01.08.2024Коментари (35)11394
Панатинайкос демонстрира своята голяма класа и елиминира Ботев от Лига Европа. В среща от втория квалификационен кръг "гърците" се наложиха с 4:0 над "канарчетата" и с общ резултат 6:1 продължават напред.

Двубоят се игра пред препълнените трибуни на стадион "Христо Ботев". Силната подкрепа от феновете не се оказа достатъчна и "жълто-черните" ще участват в Лигата на Конференциите.

Гостите стартираха много активно срещата и още в 6-ата минута откриха резултата. Атака от най-висока европейска класа завърши с пас към Йеремейеф, който от движение простреля Бернат - 0:1.

В първите 20 минути от срещата "белите" бяха господари на терена и не позволяваха на пловдивчани да сътворят каквото и да е пред вратата на Драговски.

Натискът на гостите доведе до два опасни, но неточни удара към Бернат. В 22-ата минута ботевистите пробиха отдясно и последва центриране на Нвачукву, а стражът на гостите от втория път улови.

В 27-ата минута Николай Минков отправи топовен удар към вратата от границата на наказателното поле, а кълбото разтресе напречния стълб на вратата на ПАО.

Точно когато Ботев се върна в мача, гостите стигнаха до втори гол. В 34-ата минута Джуричич отправи много опасен удар, Антъни Уджа се опита да избие с глава, но топката влетя в мрежата за 0:2.

В 39-ата минута Бакасетас стреля към вратата на Бернат, а топката се отклони от напречния стълб. Ситуацията за "канарчетата" се влоши в 42-ата минута, когато Антъни Уджа се приземи лошо на терена и бе заменен заради контузия.

В добавеното време на първата част гостите решиха всичко с трети гол. Джуричич получи пас на празна врата и без проблеми вкара за 0:3.

Пет минути след почивката гостите стигнаха до четвърти гол. Йеремейеф бе изведен сам срещу Бернат и прати кълбото в мрежата. Първоначално голът бе отменен заради засада, но след намесата на VAR бе зачетен - 0:4.

В 61-ата минута Джуричич можеше да реализира втория си гол в срещата, но Ханс Бернат се разтегна максимално и изби влизащата във вратата топка. Секунди по-късно дебют за Панатинайкос направи Тете, който бе откупен за 7млн. евро от Галатасарай.

В средата на полувремето появилият се преди минути Андрей Йорданов също се контузи и бе заменен принудително. В 70-ата минута Янис Карабельов отправи удар по земя, който бе спасен от вратаря на ПАО.

В 72-ата минута Мартин Секулич стреля неточно с глава, а в ответната атака удар на Йеремейеф бе отразен от Бернат. В 86-ата минута Лимниос бе изведен очи в очи с Бернат, но датският страж парира изстрела.

По този начин Ботев ще участва в третия квалификационен кръг на Лигата на Конференциите. Там съперник ще е Жрински Мостар, който се наложи с 3:1 на реванша срещу НК Браво.

Ботев (4-2-3-1): Ханс Бернат, Антоан Конте, Йонас Там, Сирики Диабате, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Николай Минков, Ивелин Попов, Кристиан Нвачукву, Антъни Уджа

Резерви: Даниел Кайзер, Матвей Игонен, Ехие Укаки, Андрей Йорданов, Самуел Акере, Мартин Секулич, Матиюс Ремейкис, Никола Илиев, Янис Карабельов, Ивайло Видев, Ален Корошец, Алекса Мараш

Панатинайкос (4-2-3-1): Драговски, Котсирас, Ингасон, Йедвай, Младенович, Черин, Арао, Дуричич, Бакасетас, Манчини, Йеремейеф

Резерви: Лодигин, Лило, Вагианидис, Зеца, Шпорар, Тет, Лимниос, Максимович, Брегу, Балдок, Катрис, Вербич

Още по темата: общо новини по темата: 628
10.09.2024
10.09.2024
10.09.2024
09.09.2024
09.09.2024
09.09.2024
предишна страница [ 1/105 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
6:1 общ резултат? Уникални. Напълнихте касичката на руската пералня за визи. Цингаревич е щастлив, както и мъжките булки Хъмпи и Вален. ПИМК Арена вреше и кипеше от 1912 руски подлоги. Междуселската война завърши с победа на Маноле. Жълти ЕВРО-селянки, позор сте за Рогош!
+1
 
 
“Може би със 4:0, може би, може би.” Мазохизма продължава…
+1
 
 
ПАО ви сложиха да си седнете на задниците насред Пловдив! Лошо се пада от високо, особено когато кЪЙнариЕ летят във височините в обсега на други хищни птици…
0
 
 
Не очаквах да паднете с такъв резултат от гръцки отбор.
+1
 
 
С една ПЕТА, ви погребахме живи във вечността!
0
 
 
Горе главите момчета , нищо нереално не се е случило , нито чутовно ...продължаваме да се борим на всички фронтове колкото можем , нужно е малко спокойствие сега , Пао не са от нашата черга , но и кофти тръгна мача и всичко се обърка....а на Стикс ще кажа да си спомни за Божко Балабан
+1
 
 
И днес отново беше пълно на стадиона със жълти ц*гани, ц*гани, ц*гани, ц*гани, ц*гани, ц*гани, ц*гани
+1
 
 
СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА НАИВНИТЕ ЖЪЛТУРИ КОИТО СА СЕ НАДЯВАЛИ НА НЕЩО...НО ИМЕТО НА ПРОТИВНИКА И КЛАСАТА МУ СА НЕСРАВНИМИ. ФАКТ!
+1
 
 
Малкия Асанчо към дъртия Асан: Дядо,дядо тия от ПАО много лошо бият.Дъртия Асан: Мълчи,мълчи Асанчо,има едни по-лоши,Локомотив Пловдив се казват.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Футболистите на Локомотив и Ботев се включват в "Нощ на Ангелите"
13-кратен шампион на Кипър представи бивш нападател на Ботев
Национал на Ботев се контузи, замениха го в 20-ата минута
Защитник на Ботев с два мача за родината си, ето каква е оценката от представянето му
КПБП: Можем да победим всеки отбор в България, ако върнем страстта обратно!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: