ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
С класа и финес: Панатинайкос елиминира Ботев от Лига Европа
Автор: Тодор Благов 22:57 / 01.08.2024Коментари (35)11436
Панатинайкос демонстрира своята голяма класа и елиминира Ботев от Лига Европа. В среща от втория квалификационен кръг "гърците" се наложиха с 4:0 над "канарчетата" и с общ резултат 6:1 продължават напред.

Двубоят се игра пред препълнените трибуни на стадион "Христо Ботев". Силната подкрепа от феновете не се оказа достатъчна и "жълто-черните" ще участват в Лигата на Конференциите.

Гостите стартираха много активно срещата и още в 6-ата минута откриха резултата. Атака от най-висока европейска класа завърши с пас към Йеремейеф, който от движение простреля Бернат - 0:1.

В първите 20 минути от срещата "белите" бяха господари на терена и не позволяваха на пловдивчани да сътворят каквото и да е пред вратата на Драговски.

Натискът на гостите доведе до два опасни, но неточни удара към Бернат. В 22-ата минута ботевистите пробиха отдясно и последва центриране на Нвачукву, а стражът на гостите от втория път улови.

В 27-ата минута Николай Минков отправи топовен удар към вратата от границата на наказателното поле, а кълбото разтресе напречния стълб на вратата на ПАО.

Точно когато Ботев се върна в мача, гостите стигнаха до втори гол. В 34-ата минута Джуричич отправи много опасен удар, Антъни Уджа се опита да избие с глава, но топката влетя в мрежата за 0:2.

В 39-ата минута Бакасетас стреля към вратата на Бернат, а топката се отклони от напречния стълб. Ситуацията за "канарчетата" се влоши в 42-ата минута, когато Антъни Уджа се приземи лошо на терена и бе заменен заради контузия.

В добавеното време на първата част гостите решиха всичко с трети гол. Джуричич получи пас на празна врата и без проблеми вкара за 0:3.

Пет минути след почивката гостите стигнаха до четвърти гол. Йеремейеф бе изведен сам срещу Бернат и прати кълбото в мрежата. Първоначално голът бе отменен заради засада, но след намесата на VAR бе зачетен - 0:4.

В 61-ата минута Джуричич можеше да реализира втория си гол в срещата, но Ханс Бернат се разтегна максимално и изби влизащата във вратата топка. Секунди по-късно дебют за Панатинайкос направи Тете, който бе откупен за 7млн. евро от Галатасарай.

В средата на полувремето появилият се преди минути Андрей Йорданов също се контузи и бе заменен принудително. В 70-ата минута Янис Карабельов отправи удар по земя, който бе спасен от вратаря на ПАО.

В 72-ата минута Мартин Секулич стреля неточно с глава, а в ответната атака удар на Йеремейеф бе отразен от Бернат. В 86-ата минута Лимниос бе изведен очи в очи с Бернат, но датският страж парира изстрела.

По този начин Ботев ще участва в третия квалификационен кръг на Лигата на Конференциите. Там съперник ще е Жрински Мостар, който се наложи с 3:1 на реванша срещу НК Браво.

Ботев (4-2-3-1): Ханс Бернат, Антоан Конте, Йонас Там, Сирики Диабате, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Николай Минков, Ивелин Попов, Кристиан Нвачукву, Антъни Уджа

Резерви: Даниел Кайзер, Матвей Игонен, Ехие Укаки, Андрей Йорданов, Самуел Акере, Мартин Секулич, Матиюс Ремейкис, Никола Илиев, Янис Карабельов, Ивайло Видев, Ален Корошец, Алекса Мараш

Панатинайкос (4-2-3-1): Драговски, Котсирас, Ингасон, Йедвай, Младенович, Черин, Арао, Дуричич, Бакасетас, Манчини, Йеремейеф

Резерви: Лодигин, Лило, Вагианидис, Зеца, Шпорар, Тет, Лимниос, Максимович, Брегу, Балдок, Катрис, Вербич

Още по темата: общо новини по темата: 643
17.09.2024
17.09.2024
17.09.2024
17.09.2024
16.09.2024
16.09.2024
предишна страница [ 1/108 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на саде ботива саде канарите
премахни филтъра

+1
 
 
С една ПЕТА, ви погребахме живи във вечността!
0
 
 
С Локото ви беше мача на сезона и пак ви направихме за 2 стотинки, бананоберачи.
0
 
 
Е индианци да почерпете, отървахте 6те луканки, все пак това е успех за мижавото ви отборче. Селски фенове, отивайте да берете доматита, палячовци.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Честито! Тодор Неделев стана баща за първи път
Ловеч обяви новия треньор, дебютира срещу Ботев
Новата перла на Ботев наказа отбора на Мартин Секулич
Ботев към Лудогорец: Благодарим Ви от сърце!
Дубълът на Ботев прекъсна ужасна серия, "жълто-черен" юноша наказа "канарчетата"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: