Керкез: Никога не ми се беше случвало моят отбор да губи с 0:4 и феновете да пеят до последно и да скандират името ми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:06 / 02.08.2024
5563
Треньорът на Ботев (Пд) Душан Керкез благодари на феновете на отбора за подкрепата им в реванша срещу Панатинайкос, който домакините загубиха с 0:4 и отпадната от Лига Европа с общ резултат 1:6. Жълто-черните обаче продължават в Лига на конференциите, където ще се изправят срещу босненския Жрински (Мостар).

Ето какво каза Керкез след края на мача на стадион "Христо Ботев":

Тежка загуба, може би това бе реалистичният двубой, за да видим разликата между двата отбора. Поздравления за Панатинайкос, спечелиха честно, бяха по-добри. Много пъти казвам, че срещу такива отбори трябва да вкарваме всяка малка възможност и да не правим грешки.

Не беше нашата вечер, видяхте контузията на Антъни Уджа. Надявам се да греша, но ми се струва сериозно. Андрей Йорданов се контузи в ръката.

Играчите са тъжни, дори когато губехме с 0:3, феновете пееха, подкрепяха отбора. Огромно благодаря на нашите фенове. Никога преди в кариерата ми не се е случвало моят отбор да загуби с 0:4 и въпреки това феновете да пеят до последно, да скандират името ми... Създадоха страхотна атмосфера. Благодарим им!

Надявам се контузията на Уджа да не е толкова сериозна, както и тази на Андрей Йорданов.

Много бърз гол допуснахме, но те имат качество. При втория гол топката излизаше в аут. Това оказа психологическо влияние. Ние бяхме аутсайдер, така беше и срещу Марибор. Знам, че това е голяма загуба, но ако искаш да израснеш като отбор, клуб и публика, трябва да извлечем поуките от този мач и да се поучим от днешния мач. Не мога да кажа, че съм разочарован, а съм тъжен.

Можеш да промениш системата, но когато получиш гол в петата минута, това обърква футболистите. Казах много пъти – много от футболистите никога в живота си не са играли на такова ниво. Като загубиш, е лесно да кажеш, че тактиката е грешка. Футболистите се опитаха, дадоха най-доброто от себе си.

Ще играем с Жрински, които играха в групите в Лигата на конференциите през миналия сезон. Познавам ги, играл съм там. В последните 10-15 години това е най-големият отбор в Босна, но преди това имаме мач с Крумовград. В Европа е страхотно, но ако искаме и следващата година да играем в Европа, трябва да победим Крумовград. Бързо трябва да променим, за да се върнем на победния път.



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).