ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
14-годишна европейска шампионка напуска Марица, избра да играе в Сърбия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 07.08.2024Коментари (0)1668
14-годишната Дарина Нанева, която спечели с националния отбор по волейбол Европейското първенство за жени до 16 години, беше посрещната в Община Марица от кмета Димитър Иванов. Талантливата волейболистка от Скутаре получи и наградата за най-добър централен блокировач на шампионата, който националките ни спечелиха след 3:0 гейма срещу Белгия и записаха историческа европейска титла за българския волейбол.

Дарина Нанева стана и най-резултатна във финала с 14 точки. Освен това направи и победната точка в срещата.

"Гордея се с Вас, че имаме млади хора, които прославят името, както на България, така и на нашата Община Марица. Искрено ви се радвам, че като млади спортисти, сте постигнали много повече от нас, които имаме републикански титли. Това показва, че Община Марица има бъдеще и продължава да ражда таланти, както в спорта, така и в музиката и други сфери. Направихме доста за тези години – зали и спортни площадки, където вие – младите жители на "Марица“ да играете и тренирате, защото сте бъдещето на нашата община. Пожелавам ти най-вече да си здрава, да няма контузии, а ти таланта го имаш. Прочетох, че си избрана за най-добър център. Продължавай в тази посока!“, заяви с радост Димитър Иванов.

Дарина Нанева съобщи на кмета, че от новия сезон ще играе в Сръбската волейболна лига в тима на "Единство“ (Стара Пазова).

"След европейската титла сръбският отбор беше много настоятелен да ме вземе. Предложиха ми добри условия и приех. Имах предложения от Италия – "Мега волей“ и "Имоко волей“ (Конелиано) и от отбори във Франция, но това, което предложиха "Единство“ отговаря на моите изисквания. Като култура сме близки, езиците са сходни и ще се аклиматизирам към отбора по-добре. Все пак Сърбия е близо и ще бъда титулярка, за разлика от Италия или Франция. За развитието ми е много по-добре, защото в "Марица“ каквото трябваше, го научих. Спечелих доста титли, а сега отивам там, за да се развия. Имам време пред себе си. Аз съм на терена в "Марица“ от втори клас“, сподели красивата волейболистка.

Тя се надява да продължи с този национален отбор да печелят и други титли за България, а Димитър Иванов й пожела:

"Сигурен съм, че един ден ти ще бъдеш капитан на женския отбор на България и ще бъдеш капитанът, който ще ни донесеш световна и европейска титла. Пожелавам ти го от сърце! Ти го заслужаваш!“.

Кметът Иванов допълни, че по традиция подпомага талантливите спортисти и младите хора в Община Марица. На сесията на Общинския съвет на 27 август той ще предложи награда за Дарина Нанева. Момичето благодари и заяви, че няма да може да дойде на сесията, защото трябва да заминава за Сърбия, където да се включи в подготовката на "Единство“.

На срещата присъства и председателят на ОбС – Марица Виолета Христодулова, за която денят бе изключително емоционален, защото Дарина е била нейна ученичка в училището в Рогош. Там тя е станала свидетел на първите й стъпки в спорта.

"За мен е гордост да поздравя Дарина – състезател на националния отбор на България по волейбол за девойки, които станаха категоричен европейски шампион. Да стиснеш ръката на "Най-добрия център“ във волейбола, част от "Идеалния отбор“ е изключителна привилегия!“, каза Христодулова и пожела на младата волейболистка успехи и вяра, че това са само първите големи победи в нейното пътешествие напред в спорта и в живота.

Красивата волейболистка е дъщеря на известните баскетболисти – Радостина Славова-Нанева и Илко Нанев, печелили престижни титли за отборите си. Майката е треньор по баскетбол на деца от първи до четвърти клас, чиито тренировки се провеждат във физкултурния салон на училище "Д-р Петър Берон“, а баща й се занимава с частен бизнес.
Още по темата: общо новини по темата: 40
09.09.2024
06.09.2024
03.09.2024
30.08.2024
28.08.2024
27.08.2024
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Христо Стоичков обяви голяма новина: Поема важен пост във ФИФА и връща акциите на ЦСКА!
Треньорска смяна в Спартак! Това е новият наставник на отбора
БФС взима кардинални решения за бъдещето на родния футбол
Десподов със силни думи към Стоичков след мача на "Колежа"
Футболистите на Локомотив и Ботев се включват в "Нощ на Ангелите"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: