Бивш герой на Локо отново ще играе в съседна на България страна

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:32 / 08.08.2024
2667
Един от големите герои на Локомотив Пловдив, който вдигна 3 купи с черно-белите, отново ще играе в съседна на България страна. Става въпрос за хърватина Йосип Томашевич, който подписа договор с лидера в момента в румънския шампионат Оцелул (Галац), научи Plovdiv24.bg.

30-годишният защитникът игра 5 сезона на "Лаута", записвайки 125 официални мача за Локомотив с 3 гола и 8 асистенции.

Томашевич бе за последно в елитния израелски клуб Апоел Хадера, а предии това имаше престой в Гърция, където бе част от Атромитос (Атина) и Анагениси Кардица.

Той все още не е дебютирал официално за червено-белите, а след първите 4 кръга от новия сезон тимът му е лидер в Румъния с актив от 10 точки.

Ето как Томашевич бе представен в новия си клуб Оцелул (Галац):

Томашевич, 1,80 метра, на 30 години, може да покрива две позиции в отбраната, както тази на левия страничен защитник, така и тази на централния защитник. Предишния сезон той игра за Апоел Хадера във висшия дивизион на Израел, но най-плодотворният период от кариерата му досега е в българския Локомотив Пловдив, където беше титуляр от 2018-2023 г.

С Йосип на терена Локомотив спечели два пъти Купата на България и Суперкупата на страната. Във финала за Суперкупата за 2020 година пловдивчани победиха многократния шампион на съседната страна Лудогорец Разград, в който са играли румънците Драгош Григоре, Клаудиу Кешеру и Козмин Моци. За пловдивчани 30-годишният футболист изигра и 3 мача от предварителните кръгове на Лига Европа на УЕФА.

Обучаван в юношеската академия на Хайдук Сплит, Йосип Томашевич има международни мачове за националните отбори на Хърватия под 16, под 17, под 18 и под 19 години.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).