ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Красиви голове и европейска атмосфера! Ботев победи Жрински в Пловдив
Автор: Тодор Благов 22:52 / 08.08.2024Коментари (9)8186
Ботев (Пловдив) се наложи с 2:1 над Жрински (Мостар) в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на Конференциите. Двубоят се игра на стадион "Христо Ботев" в Пловдив и предложи много емоции за зрителите.

Още във втората минута "канарчетата" получиха фаул на ъгъла на наказателното поле, последва центриране и Джеймс Етоо стреля, но не успя да уцели добре кълбото.

В 9-ата минута Самуел Акере бе оставен абсолютно необезпокояван и шутира от 20 метра, а Марич се разтегна максимално и изби влизащата във вратата топка.

2 минути по-късно Мартин Секулич пробва акробатичен удар след центриране от корнер, но опитът бе неуспешен. Гостите отговориха с опасно центриране, при което само добрата изява на Николай Минков с глава предотврати големи неприятности.

В 16-ата минута Жрински направи огромен пропуск. Кузе преодоля бранител, озова се очи в очи с Бернат и стреля, а вратарят с крак парира удара на атакуващия играч.

В 23-ата минута Мартин Секулич извади жълт картон за Антонио Иванчич, а в продължението на атаката изстрел на Кристиан Нвачукву профуча покрай страничната греда.

В 35-ата минута Ботев откри резултата с изумителен гол. Самуел Акере препарира вратаря на Жрински с прекрасен удар извън наказателното поле, топката се отклони в страничната греда и влетя в мрежата за 1:0.

Второто полувреме стартира с разменени атаки пред двете врати. Първо гостите поискаха дузпа, а в ответното нападение удар на Ивелин Попов мина над вратата.

Три минути по-късно Мартин Секулич пропиля златен шанс. Хърватският нападател бе изведен сам срещу вратаря, но стреля в тялото му.

В 55-ата минута Антонио Перера се отчете с решителен шпагат в наказателното поле на "канарчетата", предотвратявайки голяма опасност пред вратата на Бернат.

В 65-ата минута Млинар пробва концентрацията на Бернат с удар от 25 метра, който вратарят улови без проблеми. В ответната атака шут на Етоо мина далеч над вратата.

В 70-ата минута Кузе пробва центриране отляво по атаката на Жрински, топката описа странна траектория и се спря в напречната греда на "жълто-черната" врата.

След по-малко от 180 секунди Мулахусейнович отправи страховит удар от 17 метра, а Ханс Бернат се намеси великолепно, избивайки в корнер. Отговорът на "канарчетата" дойде в 75-ата минута с неточен удар на Нвачукву от чиста позиция.

В 77-ата минута Жрински стигна до равенството с красиво попадение. Най-добрият в състава на гостите Марио Кузе проби отляво и с много техничен удар не остави шансове на Ханс Бернат - 1:1.

Паритетът в резултата се задържа по-малко от 120 секунди. Новото попълнение Алекса Мараш получи в наказателното поле и с безпощаден удар под гредата беше напът да скъса мрежата на Марич - 2:1.

В 85-ата минута Мулахусейнович засече атрактивно центриране отляво, но далеч от вратата на Бернат. В 88-ата минута Алекса Мараш можеше да вкара втори гол, но останал очи в очи с вратаря стреля в тялото му.

Марио Кузе продължи да тормози "жълто-черната" отбрана в 89-ата минута, когато отправи нов техничен удар, но този път Ханс Бернат успя да боксира. Дълбоко в продължението Мараш засече центриране на Минков, а топката мина над вратата.

Реваншът е на 15 август от 21:00 часа на стадиона в Мостар.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЖРИНСКИ (МОСТАР) 2:1

1:0 Самуел Акере (35)

1:1 Марио Кузе (77)

2:1 Алекса Мараш (79)

Ботев (4-2-3-1): Ханс Бернат, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Самуел Акере, Ивелин Попов, Кристиан Нвачукву, Мартин Секулич

Резерви: Даниел Кайзер, Матвей Игонен, Ехие Укаки, Матиюс Ремейкис, Никола Илиев, Сирики Диабате, Янис Карабельов, Ивайло Видев, Борислав Маринов, Атанас Чернев, Ален Корошец, Алекса Мараш

Жрински (4-3-3): Марич, Чорлука, Баришич, Шунжич, Мемия, Млинар, Посавец, Иванчич, Малекинушич, Мулахусейнович, Чуже

Резерви: Сефо, Карашич, Киш, Мамич, Рамич, Савич, Яковлиевич, Топич, Абдурахими, Козина, Тичинович, Рушевич

Още по темата: общо новини по темата: 628
10.09.2024
10.09.2024
10.09.2024
09.09.2024
09.09.2024
09.09.2024
предишна страница [ 1/105 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Можеше да ги водим с 3-4 гола тия, но победили са момчетата, няма да съдим. Имам само един въпрос. Какво се случва с тревното покритие на стадиона ? Това още малко ще заприлича на терена в Пазарджик. Недопустимо е. Изглежда ужасно и по ТВ и на живо.
на 09.08.2024 г.
+1
 
 
Поздравявам публиката за европейското поведение. Доста селяндурско бе поведението на гостуващата агитка с тези димки и факли но и те са хора дошли да докарат глоби на своя отбор
-3
 
 
Кои са тия Жрински? Буфирити на ибаа тука ние се радвами на няква пубедка над Жриснки дето и кучитата на селу не са ги чували. Дубре чи са моити черни братя та да измъкним пубедата, тува е срам за Ристю Ботев. Саму маймуни сми. Ние можи да сми пумаци, ама чак толку черни никуга не сме биле
-1
 
 
Кви красиви голове бе. И двата гола на жълтите са от засади. Домуса е купил мача. Ако бехме ния щехме да бием с разлика. Любчо Едната Топка е много добър тренйор.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Футболистите на Локомотив и Ботев се включват в "Нощ на Ангелите"
13-кратен шампион на Кипър представи бивш нападател на Ботев
Национал на Ботев се контузи, замениха го в 20-ата минута
Защитник на Ботев с два мача за родината си, ето каква е оценката от представянето му
КПБП: Можем да победим всеки отбор в България, ако върнем страстта обратно!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: