ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Красиви голове и европейска атмосфера! Ботев победи Жрински в Пловдив
Автор: Тодор Благов 22:52 / 08.08.2024Коментари (9)8219
Ботев (Пловдив) се наложи с 2:1 над Жрински (Мостар) в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на Конференциите. Двубоят се игра на стадион "Христо Ботев" в Пловдив и предложи много емоции за зрителите.

Още във втората минута "канарчетата" получиха фаул на ъгъла на наказателното поле, последва центриране и Джеймс Етоо стреля, но не успя да уцели добре кълбото.

В 9-ата минута Самуел Акере бе оставен абсолютно необезпокояван и шутира от 20 метра, а Марич се разтегна максимално и изби влизащата във вратата топка.

2 минути по-късно Мартин Секулич пробва акробатичен удар след центриране от корнер, но опитът бе неуспешен. Гостите отговориха с опасно центриране, при което само добрата изява на Николай Минков с глава предотврати големи неприятности.

В 16-ата минута Жрински направи огромен пропуск. Кузе преодоля бранител, озова се очи в очи с Бернат и стреля, а вратарят с крак парира удара на атакуващия играч.

В 23-ата минута Мартин Секулич извади жълт картон за Антонио Иванчич, а в продължението на атаката изстрел на Кристиан Нвачукву профуча покрай страничната греда.

В 35-ата минута Ботев откри резултата с изумителен гол. Самуел Акере препарира вратаря на Жрински с прекрасен удар извън наказателното поле, топката се отклони в страничната греда и влетя в мрежата за 1:0.

Второто полувреме стартира с разменени атаки пред двете врати. Първо гостите поискаха дузпа, а в ответното нападение удар на Ивелин Попов мина над вратата.

Три минути по-късно Мартин Секулич пропиля златен шанс. Хърватският нападател бе изведен сам срещу вратаря, но стреля в тялото му.

В 55-ата минута Антонио Перера се отчете с решителен шпагат в наказателното поле на "канарчетата", предотвратявайки голяма опасност пред вратата на Бернат.

В 65-ата минута Млинар пробва концентрацията на Бернат с удар от 25 метра, който вратарят улови без проблеми. В ответната атака шут на Етоо мина далеч над вратата.

В 70-ата минута Кузе пробва центриране отляво по атаката на Жрински, топката описа странна траектория и се спря в напречната греда на "жълто-черната" врата.

След по-малко от 180 секунди Мулахусейнович отправи страховит удар от 17 метра, а Ханс Бернат се намеси великолепно, избивайки в корнер. Отговорът на "канарчетата" дойде в 75-ата минута с неточен удар на Нвачукву от чиста позиция.

В 77-ата минута Жрински стигна до равенството с красиво попадение. Най-добрият в състава на гостите Марио Кузе проби отляво и с много техничен удар не остави шансове на Ханс Бернат - 1:1.

Паритетът в резултата се задържа по-малко от 120 секунди. Новото попълнение Алекса Мараш получи в наказателното поле и с безпощаден удар под гредата беше напът да скъса мрежата на Марич - 2:1.

В 85-ата минута Мулахусейнович засече атрактивно центриране отляво, но далеч от вратата на Бернат. В 88-ата минута Алекса Мараш можеше да вкара втори гол, но останал очи в очи с вратаря стреля в тялото му.

Марио Кузе продължи да тормози "жълто-черната" отбрана в 89-ата минута, когато отправи нов техничен удар, но този път Ханс Бернат успя да боксира. Дълбоко в продължението Мараш засече центриране на Минков, а топката мина над вратата.

Реваншът е на 15 август от 21:00 часа на стадиона в Мостар.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЖРИНСКИ (МОСТАР) 2:1

1:0 Самуел Акере (35)

1:1 Марио Кузе (77)

2:1 Алекса Мараш (79)

Ботев (4-2-3-1): Ханс Бернат, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Самуел Акере, Ивелин Попов, Кристиан Нвачукву, Мартин Секулич

Резерви: Даниел Кайзер, Матвей Игонен, Ехие Укаки, Матиюс Ремейкис, Никола Илиев, Сирики Диабате, Янис Карабельов, Ивайло Видев, Борислав Маринов, Атанас Чернев, Ален Корошец, Алекса Мараш

Жрински (4-3-3): Марич, Чорлука, Баришич, Шунжич, Мемия, Млинар, Посавец, Иванчич, Малекинушич, Мулахусейнович, Чуже

Резерви: Сефо, Карашич, Киш, Мамич, Рамич, Савич, Яковлиевич, Топич, Абдурахими, Козина, Тичинович, Рушевич

Още по темата: общо новини по темата: 643
17.09.2024
17.09.2024
17.09.2024
17.09.2024
16.09.2024
16.09.2024
предишна страница [ 1/108 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ЛПФK1926
премахни филтъра

-1
 
 
Кви красиви голове бе. И двата гола на жълтите са от засади. Домуса е купил мача. Ако бехме ния щехме да бием с разлика. Любчо Едната Топка е много добър тренйор.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Честито! Тодор Неделев стана баща за първи път
Ловеч обяви новия треньор, дебютира срещу Ботев
Новата перла на Ботев наказа отбора на Мартин Секулич
Ботев към Лудогорец: Благодарим Ви от сърце!
Дубълът на Ботев прекъсна ужасна серия, "жълто-черен" юноша наказа "канарчетата"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: