ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Стойка Кръстева: В миналото заради олимпийските игри са спирани войни, а сега МОК ще заформи война заради Имане Халиф и Лин Ю-Тин
Автор: Ива Дойчинова 22:04 / 09.08.2024Коментари (0)16294
© Булфото
Начинът, по който подходи Международният олимпийски комитет спрямо двете състезателки по бокс, заформи наистина огромен скандал. В миналото заради олимпийските игри са спирани войни, а сега МОК ще заформи война заради тези двама младежи. Това каза златният медалист на Олимпиадата в Токио Стойка Кръстева в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус".

МОК се противопостави на Международната боксова асоциация и допусна на състезанието в Париж алжирката Имане Халиф и тайванката Лин Ю-Тин.

Кръстева обясни, че боксовите федерации на Алжир и на Тайван са изпратили имейли до Международната боксова асоциация с искане да не бъдат разпространявани тестовете за пол на двете състезателки. "Те не крият, че това са хора с мъжки хормони. След като на Световното първенство в Индия през 2023 г. са направени тези тестове и състезателките са били дисквалифицирани, нито една от двете федерации не е подала контестация, не обжалва, което също ни навежда на мисълта, че те са абсолютно наясно какви са техните състезатели", посочи олимпийската медалистка.

Проблемът по думите й се превръща в чисто политически. "Не мисля, че нормалните хора трябва да бъдат приемани за нещо ненормално, а ненормалното – за нещо нормално. Още с откриването на тази олимпиада се опитват да ни наложат това – че ненормалното трябва да стане нормално. В този случай трябва антидопинговата организация да разреши на жените да вземат всякакъв вид забранени препарати от рода на тестостерон, за да изравнят показателите с изключенията и това да бъде нормално", коментира Кръстева.

Тя бе категорична, че няма как мъжката структура да бъде равнопоставена на женската. "Силата и издръжливостта са много по-различни, когато има мъжки хормони и когато са само женски. Ако толкова много настояват, нека да се състезават при мъжете", призова Стойка Кръстева.

Тя коментира и отпадането на Светлана Каменова от надпреварата за медал в Париж. "Костваше й ужасно много, за да се подготви. В един момент МОК й отне абсолютно всички мечти, защото всеки един състезател иска да завърши своята кариера с медал. И не е само Светлана Каменова – доста други жени, които не са спрели да се трудят, загубиха от тези двама младежи, мечтите им са отнети. Това за мен е недопустимо! Къде отива феърплеят, къде отива идеята на олимпийското движение? Аз не виждам нищо равно", категорична бе Стойка Кръстева.
Още по темата: общо новини по темата: 107
31.08.2024
28.08.2024
23.08.2024
18.08.2024
18.08.2024
16.08.2024
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Христо Стоичков обяви голяма новина: Поема важен пост във ФИФА и връща акциите на ЦСКА!
Треньорска смяна в Спартак! Това е новият наставник на отбора
БФС взима кардинални решения за бъдещето на родния футбол
Десподов със силни думи към Стоичков след мача на "Колежа"
Футболистите на Локомотив и Ботев се включват в "Нощ на Ангелите"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: