Ботев дава шефски пост на Уджа, ще приобщава младите африкански футболисти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:48 / 12.08.2024
3281
Централният нападател на Ботев Пд – Антъни Уджа – ще получи предложение да заеме пост в клуба, след като окачи бутонките на пирона. В момента централният нападател лекува тежка контузия, която получи в реванша срещу Панатинайкос от втория квалификационен кръг на Лига Европа. 33-годишният футболист скъса сухожилие и бе опериран. Той със сигурност ще бъде извън игра до края на есенния дял на кампанията.

Антъни Уджа бе привлечен през лятото като свободен агент, след като бе освободен от втородивизионния германски Айнтрахт Брауншвайг. Голмайсторът започна по отличен начин кариерата си при жълто-черните. В дебюта си срещу Марибор (2:1) на "Колежа“ нигериецът вкара гол и направи асистенция. Той се разписа и в реванша със словенците и помогна на тима да продължи в следващата фаза.

Идеята на Ботев е Уджа да помага за приобщаването на младите африкански футболисти, които биват привличани в клуба, пише "Тема спорт". Целта е тяхното развитие, а след това и продажба. Именно такъв модел се налага при канарчетата от идването на новия собственик Антон Зингаревич.

"Антъни е на ниво както на терена, така и извън него. Той показва на младите ни африкански играчи как трябва да работят. И какво е нужно да вършат, за да стигнат неговото ниво. Затова и може би ще остане в Ботев дори след края на кариерата си“, заяви спортният директор на жълто-черните Артур Платек в интервю пред goal.pl.

В момента полският шеф работи по осъществяването на още един входящ трансфер. Треньорът на канарчетата Душан Керкез иска флангови нападател, след като бе продаден Уме Емануел.

А до затварянето на пазара може да бъде осъществена сделка и за Самуел Акере. Ботев е набелязал за привличане бразилско крило, но няма да е никаква изненада да бъде взет африкански играч.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).