Марица започна с 9 волейболистки и без треньор подготовката си за новия сезон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:55 / 12.08.2024
1769
С група от 9 волейболистки женският шампион на България Марица (Пловдив) започна подготовка за новия сезон 2024-2025. Жълто-сините проведоха първото си занимание в залата на "Лаута".

Новият треньор Ахметджан Ершимшек ще се присъедини към отбора в средата на седмицата, когато се завръща от Олимпиадата в Париж. Наставникът на шампионките беше в щаба на големия Джовани Гуидети и сръбския национален отбор по волейбол за жени на игрите във френската столица.

По традиция волейболистките и треньорите бяха посрещнати с питка, направена от домакинката на отбора Любка. Първата тренировка премина изцяло във фитнеса.

С отбора започнаха две от новите попълнения – немската националка Ванеса Агбортаби и Ралина Дошкова, както Александра Китипова и Дияна Борисова от школата на клуба, които за първи път ще бъде част от женския отбор на Марица. От състава от миналия сезон днес стартираха Жана Тодорова, Добрина Христоскова, Борислава Съйкова, Лора Славчева и Мила Пашкулева.

На по-късен етап към отбора ще се присъединят националките до 20 години, които в момента са на Европейското първенство в София.

През миналия сезон жълто-сините отново спечелиха титлата и Купата на България и ще играят за 8-ми пореден път в груповата фаза на Шампионската лига, където техни съперници ще са актуалният носител на Шампионска лига – италианският Антонио Караро Имоко (Конеляно), полският Девелопрес (Жешув) и победителят от сблъсъка между босненския Гацко РД Суислайън (Гацко) или хърватския Младост (Загреб).

Марица започва новия сезон в първенството с домакинство на Левски (София), а първият мач от груповата фаза на Шампионската лига е в началото на ноември – гостуване на полския Девелопрес (Жешув).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).