300 момчета и момичета се включват в три футболни турнира в Община Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:58 / 14.08.2024
2098
Близо 300 момчета и момичета ще вземат участие в три детски футболни турнира, които организира Община Марица в началото на септември. 16 отбора от Казанлък, Карлово, Димитровград, Свиленград, Кърджали, Смолян, Труд, Маноле, Скутаре, Пловдив и Раковски ще излязат на зелените терени на стадионите в Маноле и Скутаре.

"Само в рамките на седмица Община Марица организира три детски футболни турнира под патронажа на кмета Димитър Иванов. Съревнованията ще се проведат на 1-ви, 7-ми и 8-ми септември“, заяви заместник-кметът по социални политики, младежки дейности, култура и спорт Николай Стаматов.

Футболният "маратон“ започва с традиционния турнир за "Купата на кмета“, който ще се проведе на 1 септември на стадиона в село Скутаре. Той се провежда за четвърта година, а участие ще вземат деца, родени 2015 година от футболните клубове на: "Арда“ (Кърджали), "Пловдив Сити“, "Скутаре“, "Тракия 2004“ (Пловдив), "Димитровград“, "Свиленград“, "Карлово“ и "Хасково“.

Всички деца ще бъдат наградени с медал за участие, а всеки отбор – с купа. Специално за първите три отбора кметът на Община Марица Димитър Иванов е подготвил доста атрактивни купи. Николай Стаматов уточни, че турнирът се радва на изключителен успех сред младите надежди на футбола у нас.

На 7 септември на терена в Маноле сили ще премерят отбори от момчета между 8 и 9 години.

Момичета, родени през 2015 година, също ще се включат в турнирните надпревари на 8 септември на стадиона в Скутаре. В тях ще вземат участие съставите на Скутаре, пловдивските "Академия Лион“ и "Пълдин“, "Родопа“ (Смолян), "Казанлък“ и "Раковски“.

"Футболът сред момичетата добива все повече популярност в Община Марица. След създаването на женския тим в Скутаре, от тази година треньори на ФК "Лион“ започнаха да подготвят и девойки от Калековец. Надявам се примерът да бъде взет и от други отбори и турнирът за момичета да стане традиционен в Община Марица“, посочи Стаматов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).