Марица с класика за Купата, гостува на "баските" от Куклен в следващия етап

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:45 / 15.08.2024
1828
Марица (Пловдив) продължава напред в турнира за Купата на България, след като отстрани Гигант (Съединение) в среща от 1 кръг на областния етап в надпреварата. "Жълто-сините“ постигнаха категорична победа с 3:0 на традиционно негостоприемния терен на стадиона в Съединение.

Двата тима изиграха изтересен, двуостър мач, въпреки горещото време. Всички играчи от състава на "Марица“ играха много добре и с оглед на това заслужаваха победата.

Домакините уцелиха гредата през първата част. Два удара на Теодор Фърков от близка дистанция бяха спасени от стража на Гигант.

Александър Праматаров изведе "жълто-сините“ напред с попадение в 34-ата минута. След хубава, многоходова атака топката стигна до Олджай Алиев. Последва комбинация с Теодор Фърков, който намери отлично Праматаров, а той завърши отлично.

В началото на втората част Теодор Фърков нацели напречната греда на домакините. Малко по-късно и Георги Трифонов удари гредата след техничен удар с левия крак.

Добрата игра на младия нападател все пак даде резултат и до края на срещата той наниза два гола – в 72-та и 79-та минути. Първо Иван Кръстев отне топка в близост до корнера, освободи се и с отличен пас намери голмайстора. Иван Кръстев бе замесен и в третия гол. Той напредна по терена, подаде на влезлия в игра Валери Домовчийски, който от своя страна намери Трифонов, а той оформи класическото 0:3.

Добър мач направи и вратарят Петър Начев, който и през второто полувреме се намеси вещо на три пъти при силни удари на домакините.

Така Марица продължава напред в турнира, а в следващия кръг тимът воден от Стойчо Драмов ще гостува в Куклен на Атлетик.

Както Plovdiv24.bg вече информира читателите си, "баските“ отстраниха Спартак след успех с 1:0 в Пловдив.

Марица: Петър Начев, Атанас Ташолов – капитан, Димитър Пройчев, Даниел Спасов (Радослав Мицев), Георги Михайлов, Александър Праматаров (Валери Домовчийски), Теодор Фърков (Наско Христев), Христиан Димитров, Олджай Алиев (Симеон Сираков), Филип Колев (Иван Кръстев), Георги Трифонов. РЕЗЕРВИ: Виктор Петков, Никола Кръстев, Даниел Беломачев, Емилио Макавеев.

Треньор: Стойчо Драмов


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).