ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Десет от Ботев не успяха в Мостар! Жрински елиминира "канарчетата" от Лигата на Конференциите
Автор: Тодор Благов 23:00 / 15.08.2024Коментари (20)5882
Европейското лято за Ботев (Пловдив) намери своя край в Мостар. "Канарчетата" допуснаха поражение с 0:2 от Жрински и с общ резултат 2:3 отпаднаха от Лигата на Конференциите.

Срещата в Босна и Херцеговина се разви по възможно най-лошия начин за "жълто-черните", които играха повече от полувреме с човек по-малко заради директен червен картон на Антоан Конте в 41-ата минута.

Двубоят стартира с проблем в състава на Жрински. Още в 6-ата минута домакините извършиха принудителна смяна - десният бек Чорлука се контузи, а на негово място в игра се появи Мемия.

Последваха два страхотни шанса за Ботев. В 7-ата минута директно от фаул кълбото бе насочено към вратата на домакините, но Марич внимаваше и изби. От последвалия корнер Ивелин Попов центрира, Антоан Конте бе изпуснат от отбраната и засече на първа греда, а само отличната изява на стража запази нулевото равенство.

В 20-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение на Ханс Бернат срещу Малекинушич, като преди това стражът на "канарчетата" спаси сигурен гол. От бялата точка Франо Млинар стреля по земя, но отново страхотният датски вратар се намеси блестящо и улови кълбото.

В 26-ата минута Нвачукву пробва изненадващ удар от над 30 метра, но топката мина над вратата. Десет минути по-късно Мулахусейнович се озова на добра позиция отдясно по атаката, но диагоналният му удар не намери очертанията на вратата.

В 39-ата минута по-активната игра на босненците доведе до откриване на резултата. Мемия центрира отдясно, Мулахусейнович се извиси над всички и с глава прати топката в мрежата - 1:0.

След по-малко от 120 секунди ситуацията за Ботев се влоши още повече. Антоан Конте бе провокиран от Малекинушич и го удари без топка, за което бе изгонен с директен червен картон.

В самия край на първата част Самуел Акере пропусна два златни шанса. Първо крилото стреля във вратаря останал очи в очи с него, а секунди по-късно с глава отправи слаб изстрел.

На почивката Душан Керкез смени схемата на "канарчетата", които заиграха в 5-3-1. В 52-ата минута Млинар стреля от фаул, но Бернат внимаваше и изби. 3 минути по-късно удар на Нвачукву мина далеч от целта.

В 64-ата минута Тичинович отправи опасен изстрел, който профуча покрай страничната греда. 2 минути след това фаул срещу Ивелин Попов бе подминат, последва атака на Жрински и Малекинушич шутира от чиста позиция на метър от вратата на Бернат.

В 71-ата минута домакините бяха близо до втори гол, след като Мулахусейнович засече много опасно центриране от корнер, а топката прелетя на сантиметри над напречния стълб.

Последваха няколко изстрела към вратата на Ботев, които се спряха в телата на бранители на пловдивчани. В 81-ата минута Кузе пусна към Томислав Киш, който от движение в наказателното поле реализира втори гол за "бяло-червените" - 2:0.

В 85-ата минута официален дебют за Ботев записа Вини Трибуле. В първата минута на продължението именно Трибуле вкара попадение, което бе отменено заради засада.

Жрински (4-3-3): Марич, Чорлука, Шунжич, Баришич, Тичинович, Милнар, Посавец, Иванчич, Кузе, Мулахусейнович, Малекинушич

Резерви: Карачич, Киш, Мамич, Рамич, Савич, Прскало, Топич, Мемия, Абдурахими, Козина, Рушевич, Чамбер

Ботев (4-2-3-1): Ханс Бернат, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Янис Карабельов, Антонио Перера, Самуел Акере, Ивелин Попов, Кристиан Нвачукву, Мартин Секулич

Резерви: Даниел Кайзер, Матвей Игонен, Ехие Укаки, Джеймс Етоо, Матиюс Ремейкис, Никола Илиев, Сирики Диабате, Ивайло Видев, Атанас Чернев, Ален Корошец, Вини Трибуле, Алекса Мараш

Още по темата: общо новини по темата: 639
16.09.2024
16.09.2024
16.09.2024
16.09.2024
15.09.2024
14.09.2024
предишна страница [ 1/107 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Селската сган и паплач си получи си заслуженито.
на 16.08.2024 г.
-3
 
 
Аху , иху и всичкууу свърши , а вие пак сте си същите мърши хаххахахаххааа
-1
 
 
Истината е, че Ботевь са направили нелошо участие в Европа, но феновете им, който винаги се сравняват и гледат да се изкарат нещо повече от останалите, много добре разбират, че да изпаднеш от Мостар, не е като да паднеш от отбор от топ 5 на Европа или редовен участник в ШЛ. И типично за едни завистливи селяни започват да обясняват че тяхното представяне е по- от представянето на други отбори което е нелепо
0
 
 
Както казва великият дюнерджия ТошкоТо: Па съ усрафми…
+3
 
 
Преди време писах-,, Канаризацията на циганите върви с пълна сила, . Всичко четат за Ботев . Е, серат в темите , но те само това си могат. СГАН циганска. За един приятел питам- буферите днес с кой играха?
-3
 
 
Стоян канара каза щом няма питъ и бахур значи сме победили ва.
+3
 
 
Хайде черно-белите орки нападнаха!Как само чакаха няколко месеца жълтите да стъпят на криво.Няма нищо те се хранят с незгодите на жълтите!Очакваните 4 мача в Европа станаха 6 мача.Дерзайте мангали ,а вие колко мача изиграхте?
-2
 
 
вай вай вай , пак на и**а . Бат душан недей да плачеш . продължаваме напред както каза кобрата след като го смляха от бой
-2
 
 
Зрински Монстър кок за некомпетентните жълти коментаторчета на мача. Пак съдията им виновен. Цял живот жертви на съдиите. Селски спринтьори все някой ви е виновен
-3
 
 
Вай вай вай тия мръсни буфири с една ПитЪ на погребаха живи, тая прокобъ ще ни тегни вечну, мамицата им буфирска
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Керкез прати Игонен и Диабате в дубъла на Ботев
Благородно! Лудогорец дари средства за Денис и изграждане на паметник на Чико
Нвачукву, Минков и компания посетиха две училища
Съперник на Ботев тренира в Марково
Вкара на Локо, Ботев го поиска - цената е 1 милион лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: