Емоционалният Керкез: Работя да спечелим титлата! Етоо се контузи заради нашия терен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
23:38 / 15.08.2024
4863
Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез беше разочарован от загубата с 0:2 от Жрински Мостар, която коства мястото на отбора му в Лига на конференциите. 

"Това са ситуации, които в Европа не може да правиш. Няма значение, че те имат висок нападател. Червеният картон е голяма грешка. Трудно е да играеш с десет души в Европа. С тези ситуации в Пловдив, които не вкарваш, не можеш да продължиш. Горд съм с представянето в Европа. С изключение на втория мач с Панатинайкос. Развиваме се като клуб. Трябва да анализираме нашите грешки и да се готвим за първенството", каза Керкез. 

"Ако си спомняте какво казах преди първата среща - разликата да играеш в Европа. Повечето техни отбори са играли в групата на Лига на конференциите. Когато нещата са 50/50, те показаха своя опит. Можехме да стигнем до плейофа. Всички в клуба трябва да седнем и да гледаме реално на нещата. Разочаровани сме, но трябва да сме реалисти". 

"Казах им, че през втората част трябва да контролираме повече топката. Променихме системата заради центриранията. Трябваше да държим резултата, защото знаех, че ще имаме 1-2 шанса. Вкарахме, но беше засада. Не беше лесно. Можеше да продължим напред", каза той. 

Той разкри и защо Джеймс Ето’о не игра в този мач: "Контузия заради терена на нашия стадион. Изгубих футболист, когото загубих не заради моя грешка или грешка на щаба. Трябва да подобрим терените в България. Хората трябва да разберат реалността, може да ме обвинят, но това е. сигурно някои ще кажат, че плача за терена, но това е. Доволен съм от Янис Карабельов, загубихме една опция, но през второто полувреме стояхме по-добре“.

"Трябва да припомня на хората. Не че аз промених ситуацията в Ботев Пловдив, от президента до домакина работят до краен предел за да вдигнат отбора. Аз работя, за да доведа отбора до титлата, защото това заслужава този клуб. Хората не трябва да забавят къде беше клубът, когато дойдохме. Този тим е 8-кратен шампион, а ние имаме 2 титли. Трябва да сме реалисти. Работя тази работа, лесна е да ме критикуват. Може и 5 милиона от мен да си мислят, че разбират по-добре от мен, от Дерменджиев, Стипич, Генчев и Илиев, който е национален треньор. Всеки трябва да е горд от това, което се случи през последните месеци“, направи равносметка на престоя си в Ботев Пловдив до момента.

"Поздрави за феновете на Ботев Пд, нека всички да бъдем заедно“, завърши Душан Керкез.



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).