Вкара на Локо и Марибор - повикаха го за националния отбор

Автор: Тодор Благов
Коментари (0)
13:42 / 16.08.2024
3531
Никола Илиев получи повиквателна за младежкия национален отбор. Атакуващият футболист изигра няколко силни мача с екипа на "канарчетата" и заслужено е сред избраниците на Александър Димитров.

Въпреки добрите си изяви, юношата на "жълто-черните" бе забит на пейката от Душан Керкез. Не е ясно защо треньорът не дава шанс на един от най-талантливите си български играчи, който не е помирисвал терен след гола си в градското дерби с Локомотив.

Ето как от ПФК Ботев съобщиха новината за повиквателната на своя играч:

Офанзивният футболист на Ботев (Пловдив) Никола Илиев получи повиквателна за европейската квалификация на младежкия национален отбор на България срещу Полша. Двубоят на селекцията на Александър Димитров ще се изиграе на 10 септември от 19 часа на стадион "Славия“ в София. 

До този момент Илиев взе участие във всички седем мача от квалификационната група D за Европейското първенство през 2025 в Словения, a в шест от тях бе титуляр. Той успя да реализира по едно попадение в домакинствата на Израел и Германия. България заема третото място в групата с актив от 12 точки, а следващият опонент Полша е на второто с 15. 

След завръщането си в Ботев през това лято Илиев изигра общо четири мача за "жълто-черните“ във всички турнири. В тях той се отчете и с два гола — срещу Марибор и Локомотив (Пловдив).

Ботев (Пловдив) пожелава успех на Никола Илиев и младежкия национален отбор на България.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).