Язов пред Plovdiv24.bg: Лицензионната комисия да си прочете наредбата! Осветлението ни е в норма!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (6)
17:08 / 20.08.2024
8514
Бившият кмет на район "Южен" Костадин Язов взе отношение по темата с осветлението на стадион "Локомотив" и препоръката на Лицензионната комисия към БФС отборът да играе домакинските си мачове в светлата част на деня.

Язов отговаря за инвеститорския контрол по изграждането на трите трибуни на стадиона от страна на възложителя Община Пловдив и е отлично запознат с всички параметри.

"Как така Лицензионната комисия установи "недостатъчно осветление на тъчлинията", след като самата тя е издала наредбата за лицензирането на осветления на стадионите? Аз съм категоричен, че при нас са спазени параметрите за осветеност в тъмните зони на терена. Нека от комисията прочетат какво са написали самите те и ако трябва - да си променят наредбите, а не да говорят наизуст", заяви пред Plovdiv24.bg Костадин Язов.

Той уточни, че по наредба минималното изискване за осветеност на тъмните зони на терена (на 0 градуса, на земята по тъчлинията) е 300 лукса. Протоколното замерване на стадион "Локомотив" е извършено на 20 февруари и в този периметър е било 685 лукса.

"Хоризонталната осветеност на височина е била от 1212 до 873 лукса. Когато бе извършено това измерване над Трибуна Спортклуб имаше скеле, което засенчваше даже по-голяма част от терена, отколкото в момента", уточни пред нашата медия Костадин Язов.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).