Ексцентриците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (88)
09:02 / 02.01.2007
3063
Топспорт направи класация на ексцентриците в спортните ни среди. В нея попадат и трима "пловдивчани" затова ви е представяме.

№10
САША АНТУНОВИЧ (Локо СФ). Веднъж сърбинът заяви: "Бил съм дебел? Вижте Джон Хартсън от Селтик на какво прилича. В сравнение с него аз съм манекен. Футболът е мъжка игра. Ако някой иска да гледа манекени, има специален канал." Саша непрекъснато повтаря, че не е дебел, а доста секси. Винаги намира оригинални отговори на въпросите на репортерите, затова е предпочитан събеседник сред футболистите. "Железните бригади" направо го боготворят. Пълничкият нападател не спира да бележи и мечтае да има свой ресторант.

№9
ДИМИТЪР ХРИСТОЛОВ (собственик на Ботев Пд). Най-пресният факт от управленските му способности е наказанието, което наложи на Домакинов. Бившият проектонационал бе принуден да работи в канцелариите на стадион "Христо Ботев", поради отказа си да подпише нов договор. Друг скандален инцидент бе когато босът наби звездата Какалов преди година. Говори се, че тогава Христолов е посегнал и на наставника Ясен Петров. Преди известно време босът нокаутира запалянко, който се опитваше да го снима по време на контрола. Скандалите с футболисти са част от ежедневието на шефа, гоненето на треньори - също.

№8
ЕМИЛ НАКОВ (шеф в Локо (Пд). Предишният в подреждането е един от най-върлите му врагове. Кюстендилецът бе нападнат от Христолов, който обяви, че Наков е брал череши, когато Ботев е играл големи мачове в Европа. "Не очаквайте да влизам в полемики с моя добър приятел Митко. Откакто съм в Пловдив, той ми е носил само радости и премии, защото така мъдро ръководи Ботев, че два пъти изпадат и нямат победа над нас. Като добър приятел го каня на следващия черешобер в кюстендилския край, за да може най-после да изкара пари и да си плати сватбата", заяви Наков. За него се знае още, че непрекъснато беснее, крещи, сипе обиди наляво и надясно, спори със съдии и обвинява всичко живо за провалите на Локомотив. Но притежава дар слово, добра обща култура и е отличен шахматист.

№7
Георги КАКАЛОВ (Ботев). Харесван и недолюбван, обичан и мразен, той винаги се опитва да е различен от останалите. Какалов може да е героят на мача, да блести и бележи, а в следващите минути да си изкара глупав червен картон. Скандален, но и оригинален, особено, когато вади от гащетата си биберон, за да отпразнува раждането на своето дете. Няма как русокосият талантлив нападател да не е сред най-големите ексцентрици в нашия футбол.

№6
В подстъпите на челната петица остана една личност, обвинила в расизъм бившия играч на ЦСКА Макдоналд Мукаси. Човек, задържан на границата на Люксембург заради съмнение в нередовност, дисциплинарно уволняван от поста треньор на Нафтекс, съдил бившия си клуб. Всичко това е ДИМИТЪР ДИМИТРОВ - ХЕРО. Бургазлията направи значима кариера, като ръководи дори националния отбор, на който в момента е мениджър. Херо е известен с буйния си нрав и изпълненията край тъчлинията. Нервността и стремежът към успеха винаги са били част от неговия характер.

№5
Иво ДИМОВ (Спартак Вн). Може би най-интелигентният роден футболист. Култова фигура не само във Варна, но и навсякъде, където се е подвизавал (даже и в Китай). Винаги елегантен и изтупан, с ексцентрично поведение и бохемски начин на живот. И в същото време един от романтиците-импровозатори във футбола, готови да накарат и най-сериозните хора да аплодират изпълненията му. Макар че посвещава живота си на футбола, голямата му страст са древните цивилизации и големите философи, които обича да цитира. Прякорите му са Императора, Цезар, Тиберий. Пословично е едно обръщение на Димитър Пенев към него: "Какво ми се пръскаш със скъпи парфюми? Това да не ти е модна къща. И стига си ги баламосвал другите с истории за света и за райската (!) империя. Мен не ме интересува дали знаеш кой е Цезар или Пезар. Аз искам да играеш футбол, ако не - ще те пратя да учиш в БАН."

№4
Тази позиция е за боса на Рилски спортист ЮРИ ГАЛЕВ. Той е познат като Голямата уста още при първия престой на "скиорите" в "А" група. Няма друг такъв футболен шеф. За някои Юри Галев живее с футбола и това го кара да е толкова първичен на стадиона. Други пък с намигване подхвърлят, че е "пациент". Играчите го наричат Байко, но треперят от страх пред него. За гостите, които имат нещастието да играят срещу Рилецо в Самоков, Галев е като куче, което ги захапва още от пътната табела. Зъбите му наскоро усети и изпълнителният директор на Вихрен Валери Стойчев. Галев се закани да го направи гей. Коронният си номер Галев изигра в мача с Литекс, когато бос, покатерен върху тунела, заплаши да извади отбора си от терена. Треньорите ги сменя като носни кърпички, а съдиите "трябва публично да бъдат изнасилвани".

№3

В челната тройка попада СТОЙКО САКАЛИЕВ. Любимецът на сектор "Г" почти цяла година лекува мистериозна контузия, следствие от грешни лекарски диагнози. Той преживя скандално-мъчителен трансфер от Нафтекс в ЦСКА. Пословична е любовта му с "червената" агитка, дори гледа мач сред феновете в сектор "Г". Извън футбола Сакалиев е доста интересна личност. Известен с музикалните си наклонности, братовчед на поп-фолк певицата Гергана, пее по сватби и барове. Неотдавна се снима в клипа на Ваня Щерева "Червено". На дясната си ръка има татуирана шевица, което е най-малкото, на което е способен. Обожава красивите жени и хубавите коли.
Докато в Нафтекс скрояваше какви ли не номера да съотборниците си. А с екипа на ЦСКА изпълни фаул, след като подаде с глава топката на Велизар Димитров.

№2
Със среброто в класацията се окичи най-темпераментният роден треньор. Закърмен с футбола от своя баща Иван, той е Велислав или просто ВИЛИ ВУЦОВ. Отличава се от другите си колеги с бисери, на които дори Пената може да му завиди. Словоизлиянията му са класически, той сипе "суперлативи" от типа на плъхове, мишки, малоумници, алкохолици, нещастници, смешници. А темпераментът му е пословичен. Буйстването му край страничната линия не учудва никого. Едва ли има запалянко, който да не си спомня как Вили се бе покатерил върху оградата на феновете на мач с Локо (Пд). Ситуацията накара треньора на "смърфовете" Ераносян да го нарече "Кинг Конг". Вуцов-младши обаче, където и да отиде, се превръща в любимец на феновете.

№1

Лидерската позиция е отредена за един човек, който е свикнал с първото място, само че в обратен ред. ИВАЙЛО ДРАЖЕВ - собственикът на ПФСК Черноморец Бс-СФ АД. След двугодишно отсъствие скандалният бос се завърна с гръм и трясък сред прожекторите на родната "А" група. Неочаквано закупи правата на Конелиано и циркът започна. Първо смени името на Черноморец, после заяви стадион "Васил Левски" за домакинските си мачове. След това се започнаха обвинения срещу Митко Събев и оста Черноморец-Нафтекс. След като не успя да докаже тезата си, обвини в тесни връзки Левски и Беласица и по-точно Сираков и Хаджииванов. После каза, че Стоичков е "глупав", а Арбитражната комисия я сравни с порнография. Закани се да смени властта в БФС.



Виж коментарите (88)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 8


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).