Димитър Младенов: Футболът е за мъжки момчета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
09:52 / 03.01.2007
2103
Футболният отбор на Брестник съвсем изненадващо за мнозина завърши есенния полусезон в Югоизточната "В" група на на първо място. Старши треньор на тима от пловдивското село е бившият защитник на Ботев и ЖСКА Димитър Младенов. Той се съгласи да разкрие пред вестник "24 часа Пловдив" подробности около своя клуб.

- Брестник е първенец, какво е вашето обяснение?

- Наистина съм изненадан от класирането на отбора след мачовете през есенния полусезон. Но след като мина известно време, започнах да си давам сметка за причините, които ни направиха лидери в шампионата..

- Кои са най-важните от тях?

- Фуболът е игра за мъжки момчета. При нас глезотии и капризи не вървят. Особено в аматьорската група, където понякога кавалерството на терена се губи в по-грубичката игра. ова е така, защото при този футбол техниката в голяма степен отстъпва място на физиката. За мой късмет в Брестник преобладават момчета с мъжки характер и това е най-големия плюс на Брестник.

- Влизането в "Б" група ли е голямата задача, която стои пред отбора?

- Не бих казал, че имаме задача на всяка цена да влезем в по-горната група. Ръководството не е поставило норматив и затова отбора играе мач за мач. Ако ни се отдаде възможност да влезем в професионалния футбол няма да пропуснем този шанс. Но по принцип момчетата не са натоварени да мислятз а победата във всеки мач.

- Как подбирате играчите си?

- Вече казах, че търся момчета с характер. Ако не се харесаме, разделяме се като бели хора. Аз съм човек, който казва директно в очите всичко, което мисли. Сега отбора ще напуснат няколко момчета, които не отговарят на личните ми разбирания за футбола. Има и още нещо - не деля играчите на лидери и резерви. Като пример ще посоча най-опитните Димчо Беляков и Петър Пенчев, които се раздават на терена във всеки мач.

- Лесно ли се съгласихте да станете треньор на Брестник?

- Да, нямаше излишни приказки и навивки. Разговарях с шефа на клуба Владо Маринов и кмета на Брестник Георги Кузов. Бързо се разбрахме какво ще правим и започнах. Първата задача през миналия сезон бе да се класираме между първите осем отбора и го направихме. Сега обаче няма конкретна задача.

- Треньорството не пречи ли на бизнеса ви?

- Не, при добра организация проблеми няма. Ние тренираме веднъж на ден, така че има достатъчно време и за извънфутболна дейност.

- Има футболни специалисти, които отричат положителната роля на аматьорския футбол. Какво е вашето мнение?

- Аматьорският футбол е много важен за нашия спорт. Не са един и два случаите когато някои момчета не могат веднага да се адаптират към професионалния футбол и започват да играят при аматьорите. Тук те имат възможност да развият тези свои качества, които до този момент не са им позволявали да играят професионално. И след време ако наистина имат нужния талант ще преминат в професионален отбор. Примери в това отношение колкото искаш.

- Не е ли време да поемете някой професионален клуб?

- Надявам се, че и моят час ше удари. Засега искам да си свърша работата, която започнах в Брестник, а след това ще мисля за други предизвикателства.


Виж коментарите (20)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).