Локо успя да обърне аутсайдера и за първи път този сезон вкара 3 гола

Автор: Стойчо Генов
Коментари (8)
20:55 / 26.08.2024
4859
Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) проспа едно полувреме, но в крайна сметка успя да зарадва своите привърженици. Черно-белите победиха много трудно аутсайдера в първенството Септември с 3:2 в мач от шестия кръг на Първа лига, който се игра на стадион “Локомотив" в столичния квартал “Надежда".

Виктор Очаи (32) и Кубрат Йонашчъ (76) се разписаха за домакините, а Мартин Хайдаров (67), Мартин Паскалев (71) и Димитър Илиев (82) бяха точни за пловдивчани.

Това бе втора поредна победа като гости за възпитаниците на треньора Любослав Пенев. Локомотив има вече актив от 10 точки и се изкачи на 4-то място във временното класиране.

Черно-белите тотално проспаха първото полувреме и позволиха на съперника си да контролира нещата на терена.

В 19-ата минута след грешка на Мартин Паскалев топката бе отнета от Бертран Фурие. Последва шут покрай излезлия твърде напред вратар Кристиан Томов, но в гредата.

В 32-ата минута капитанът Димитър Илиев нанесе първия удар за пловдивчани с воле от 20-ина метра, но вратарят Димитър Шейтанов с акробатичен плонж улови топката.

Така се стигна до 39-ата минута, когато отборът на Септември отбеляза първия си гол от началото на сезона. Митко Митков напредна отдясно и центрира, а Кристиан Томов изби. Топката обаче отиде право във Виктор Очаи, който с прецизен изстрел от дъгата пред наказателното поле я прати в мрежата - 1:0.

В добавеното време на първата част Локо най-после стигна до чисто положение за гол. Георги Върбанов не успя да изчисти добре топката в пеналта, а Жулиен Лами отправи ефектен удар със задна ножица, но покрай гредата в аут.

Второто полувреме започна с 3 смени за Локомотив, а няколко минути по-късно те станаха 4 заради контузията на Христо Иванов.

Това обаче раздвижи играта на "смърфовете" и те изпуснаха още едно чисто положение. Мартин Петков проби отляво и пусна успореден на голлинията пас, но Кристиян Пешов се размина с топката на празна врата.

Все пак в 67-ата минута локомотивци изравниха резултата. Мартин Петков изведе Ангел Лясков по левия фланг и бранителят центрира в наказателното поле. Там влезлият на смяна Мартин Хайдаров засече с глава за 1:1.

Само 4 минути след това пловдивчани стигнаха до пълен обрат в резултата. Мартин Петков шутира от фаул, а топката рикошира в напречната греда, след което Мартин Паскалев направи успешна добавка с глава за 1:2.

В 76-ата минута Септември отбеляза втория си гол в мача. Митко Митков центрира на далечна греда, където Кристиян Томов традиционно не посмя да излезе и да боксира топката. Тя се озова на 2 метра пред него, където Кубрат Йонашчъ с удар от воле вкара за 2:2.

Развръзката дойде в 82-ата минута, когато Локомотив Пловдив отново излезе напред в резултата. Ангел Лясков получи пас от Мартин Петков, напредна отляво и почти от аутлинията центрира в наказателното поле. Мартин Паскалев игра с глава, но се получи пас към Димитър Илиев, който изненада вратаря на домакините и отбеляза от непосредствена близост за крайното 2:3.

Локомотив игра в състав:

Кристиан Томов, Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев, Кристиян Пешов, Георги Каракашев (46- Оливер Камдем), Ефе Али (73- Ивайло Иванов), Христо Иванов (55- Мартин Хайдаров), Димитър Илиев, Николас Пенев (46- Мартин Петков), Жулиен Лами (46- Йоан Нзи).



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).