ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Марица" спечели новогодишен турнир на остров в Гърция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:39 / 04.01.2007Коментари (2)906
Децата на ФК"Марица-1921" от набор-91 се завърнаха вчера сутринта от Гърция с трофей и куп индивидуални призове, след като спечели и второто издание на новогодишния международен футболен турнир "Кефалония" в град Аргостоли. "Сред ВИП-гостите на турнира бе и един бивш прочут футболист на АЕК, който хареса четири от нашите момчета и обеща да ги препоръча горещо на сегашните шефове на атинския гранд", съобщи за "Пловдивски Труд" треньорът на тима от пловдивския квартал "Кършиака" Огнян Атанасов.

Под негово ръководство малките маричанчета триумфираха и в първото издание на турнира на един от най-красивите гръцки острови в края на 2004 година. "В предварителната фаза на турнира, в който се играеше по системата "всеки срещу всеки" постигнахме три убедителни победи, като прегазихме последователно връстниците си от "Келафония" с 5:1, "Закинитос" с 4:1 и "Янина" с 6:1. Според регламента на турнира на финала трябваше да се срещнат два отбора, събрали най-много точки. Ние станахме безпроблемно първи с актив от 9 точки, но и трите гръцки тима събраха по 3 точки и с по-добра голова разлика от останалите на второ място завърши "Кефалония".

Домакините на турнира, който се игра на стадион "Андреас Верголи", взеха специални мерки купата да остане в Аргостоли, като на финала срещу нас вместо 15-годишни деца пуснаха 18-19-годишни абитуренти. Но и това не им помогна на юношите старша възраст на "Кефалония". Победихме ги с 2:1 с гол в последната минута на Амет Стоянов, който вкара и първото попадение за нас. Така най-много боли", разказва разпалено първият треньор на националния ни селекционер Христо Стоичков.

Огнян Атанасов получи приза за най-добър треньор на турнира, в който почти всички индивидуални призове бяха обрани от талантите от школата на "Марица". Петър Иванов стана голмайстор номер 1 с 9 попадения, а втори в листата на стрелците с 3 гола е съотборникът му Амет Стоянов. Кършияклията Стефан Стоянов пък получи приза за играч номер 1 на турнира.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
маричанин
на 05.01.2007 г.
0
 
 
Отлично бразилчета! За кой ли път потвърждавате това, че нашата школа е номер 1! Жалко, че не се намери един свестен човек да направи от "Марица" отбор, какъвто заслужава да бъде!
Aнонимен
на 04.01.2007 г.
0
 
 
bravo na dicata pone sa natrili guza na tupite gurci
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Гласувано! Община Пловдив иска 2 милиона от държавата за стадион "Марица"
ПФК Марица поздрави Владимир Темелков, благодари му за изпълнения ангажимент
Локо с тежък жребий за Купата, ясни са съперниците на Ботев и Марица
Ботев, Локо и Марица научават днес съперниците за Купата
ПФК Локомотив поздрави съгражданите си от Марица и всички с "жълто-сини" сърца
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: