"Марица" спечели новогодишен турнир на остров в Гърция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:39 / 04.01.2007
907
Децата на ФК"Марица-1921" от набор-91 се завърнаха вчера сутринта от Гърция с трофей и куп индивидуални призове, след като спечели и второто издание на новогодишния международен футболен турнир "Кефалония" в град Аргостоли. "Сред ВИП-гостите на турнира бе и един бивш прочут футболист на АЕК, който хареса четири от нашите момчета и обеща да ги препоръча горещо на сегашните шефове на атинския гранд", съобщи за "Пловдивски Труд" треньорът на тима от пловдивския квартал "Кършиака" Огнян Атанасов.

Под негово ръководство малките маричанчета триумфираха и в първото издание на турнира на един от най-красивите гръцки острови в края на 2004 година. "В предварителната фаза на турнира, в който се играеше по системата "всеки срещу всеки" постигнахме три убедителни победи, като прегазихме последователно връстниците си от "Келафония" с 5:1, "Закинитос" с 4:1 и "Янина" с 6:1. Според регламента на турнира на финала трябваше да се срещнат два отбора, събрали най-много точки. Ние станахме безпроблемно първи с актив от 9 точки, но и трите гръцки тима събраха по 3 точки и с по-добра голова разлика от останалите на второ място завърши "Кефалония".

Домакините на турнира, който се игра на стадион "Андреас Верголи", взеха специални мерки купата да остане в Аргостоли, като на финала срещу нас вместо 15-годишни деца пуснаха 18-19-годишни абитуренти. Но и това не им помогна на юношите старша възраст на "Кефалония". Победихме ги с 2:1 с гол в последната минута на Амет Стоянов, който вкара и първото попадение за нас. Така най-много боли", разказва разпалено първият треньор на националния ни селекционер Христо Стоичков.

Огнян Атанасов получи приза за най-добър треньор на турнира, в който почти всички индивидуални призове бяха обрани от талантите от школата на "Марица". Петър Иванов стана голмайстор номер 1 с 9 попадения, а втори в листата на стрелците с 3 гола е съотборникът му Амет Стоянов. Кършияклията Стефан Стоянов пък получи приза за играч номер 1 на турнира.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).