Шеф на "жълто-черните" изуми: Ако Христо Ботев беше жив, щеше да е биткойнър!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
11:08 / 30.08.2024
9696
Биткойн директорът на Ботев (Пловдив) Георги Манолов направи доста странно изказване в официалните профили на клуба, които са видими в официалния сайт на пловдивчани.

"Жълто-черните" обявиха поредните иновации около интеграцията на биткойн в клуба, като за целта използваха свързани публикации от официалния профил на Ботев в X (twitter), Primal и Iris.

Според един от шефовете на "канарчетата", възприемането на Биткойн е естествена стъпка към историческите корени на клуба. Манолов стига и по-далече, като заявява, че ако Христо Ботев е бил жив - той щял да бъде биткойнър.

Ето какво се казва в изявлението на Георги Манолов:

Нашият клуб носи името на поета и борец за свобода Христо Ботев, загинал в борбата за свободата на страната ни. Ботев пише: "Само този, който е свободен, може да се нарече човек в пълния смисъл на думата“.

ФК Ботев пострада тежко от централизацията и цензурата по време на българската комунистическа епоха, когато отборът беше принуден да промени името си на "Тракия" и многократно беше малтретиран в полза на приятелски настроени към комунизма клубове.

Следователно възприемането на Bitcoin и Nostr е най-естествената стъпка за идентичността и историческите корени на нашия клуб.

Ако Христо Ботев беше жив, той щеше да е Bitcoiner, работещ с пълен възел и Norst relay, твърди биткойн директорът на ПФК Ботев - Георги Манолов.


Виж коментарите (27)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).