С двама таланти от "Ботев-2002" ФК "Стоичков" е лидер в Испания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (69)
11:25 / 05.01.2007
1840
ФК "Стоичков"от испанския град Виляфранка, чийто собственик е националният ни селекционер Христо Стоичков, е есенен лидер в една от дивизиите в Каталуня при децата и основен принос за първото място имат и двама таланти от школата на ФК "Ботев-2002", научи "Пловдивски Труд". Това са вратарят Росен Андонов и преквалифицираният в стопер Ахмед Дългов, които до този сезон играеха в тима на треньора Митко Джоров.

Двамата от частния пловдивски клуб с президент Андрей Павлов бяха харесани сред повече от 2000 малчугани от цяла България от набори 93, 94 и 95 в селекцията на концерна "Жилет". В момента Росен си е в Пловдив и почти всеки ден тренира в палата 15 на панаира заедно с доскорошните си съотборнициот "Ботев-2002", докато Ахмед се прибира при семейството в родното Борино, Смолянска област. "На 8 януари (понеделник) летим обратно за Испания, където подновяваме училище и тренировки. Учим всеки ден от 8.30 до 17.30 часа в едно основно училище в град Виляфранка, който се намира на 45 км от Барселона, а след това тренираме. Футболните ни занимания обаче са само 3 пъти седмично- в понеделник, вторник и четвъртък, а в събота или неделя играем мачове за първенство. Всеки ден по програма имаме занимания по каталунски език, а освен него учим испански и английски. Ние, чужденците влизаме и в часовете по математика и спорт"", разказва Росен Андонов, чийто баща е бивш футболист на Ботев.

"Нашият страж е допуснал само 9 гола в 13 мача през есенния полусезон, след който ФК"Стоичков" е убедителен лидер с 39 точки и голова разлика 80:9, докато вторият в класирането "Кубелес" е с 27 точки. "Точно преди Коледа победихме "Кубелес" с 4:0, а в отбора освен мен и Ахмед играят още трима българи, по един перуанец и колумбиец, а останалите момчета са испанци. Испанец е и треньорът ни, който се казва Андрес Хил. Тренираме обаче на пясък, а мачовете си ги играем на изкуствени терени. На естествена трева в Каталуня при децата и юношите се играят само мачовете по ръгби", допълва 12-годишният Росен Андонов, чийто кумир е вратарят на "Милан" и националния отбор на Бразилия Дида.


Виж коментарите (69)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).