Първо в Plovdiv24.bg: Четири фирми пожелаха да строят централната трибуна на "Лаута"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:21 / 02.09.2024
2706
Четири компании подадоха в срок документи и пожелаха да строят новата централна трибуна на стадион "Локомотив" в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана факт днес, когато в Общината бяха отворени официално офертите за пуснатата преди месеци обществена поръчка.

Тя е за изпълнение на строително-монтажни работи за реализиране на проект за "Строително-монтажни работи за реализацията на работния инвестиционен проект по части "Благоустрояване и инфраструктура" и Централна трибуна“, част от общинската спортна инфраструктура – стадион "Локомотив“ – град Пловдив“.

Прогнозната стойност на поръчката е 44 880 120 лв. с вкл. ДДС (37 400 100 лв. без ДДС).

Фирмите, които кандидатстват за извършване на строителството, са Рудин ООД, ГБС - ПЛОВДИВ АД, ДЗЗД "Локомотив 2024" и ДЗЗД "Домът на Локомотив" .

Фирма Рудин ООД е със седалище и адрес на управление в Стара Загора. Това е компанията, която изгради трите нови трибуни на стадиона - Бесика, Южна и Спортклуб.

В ДЗЗД "Домът на Локомотив" влизат две компании - Стройколукс ООД (Пловдив) , Билдком БГ ЕООД. Фирма "Билдком БГ" ЕООД е със седалище в София. Едноличен собственик със 100 процента от капитала е Георги Николов Георгиев. Това е компанията, която обжалваше обществената поръчка и поради тази причина тя бе спряна временно, докато не се произнесе Върховният административен съд.

Управител на Стройколукс ООД пък е строителният предприемач Христо Томов, чийто син Кристиан Томов е футболист на Локомотив Пловдив.

В ДЗЗД "Локомотив 2024" влизат също две компании - Геострой АД (София) и Билдникс ЕООД (Бургас) .

ГБС - Пловдив АД е със седалище на управление в Пловдив, а управител на фирмата е Стефан Недев Недев.

Срокът за изпълнение на строителството е по предложение на участника, в календарни дни, но не следва да бъде по-кратък от 480 календарни дни и по-дълъг от 570 календарни дни. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи започва да тече от датата на съставяне и подписване на Протокол за откриване на строителна площадка.

Гледайте в прикаченото видео как бяха отворени офертите!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).