ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (20)
"Златните" момчета на Труд се сдобиха с игрище за плажен хандбал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:24 / 05.09.2024Коментари (1)1479
Кметът на Община Марица Димитър Иванов откри днес новото игрище за плажен хандбал в село Труд. Съоръжението се намира до многофункционалната спортна зала в двора на училище "Св. Св. Кирил и Методий“.

Пред игрището той беше посрещнат с републиканската купа от отбора на момчетата до 12 години с треньорите Николай Ненчев и Христо Кутев, които станаха преди дни шампиони без допусната загуба.

"Вие сте "златните“ момчета на Труд. Бях сигурен във вас и успеха, който ще донесете на Труд и Община Марица. Вие и без игрище станахте шампиони, а сега с това тренировъчно съоръжение ще сте готови за европейски шампиони. Искам да разкрия, че идеята беше на Николай Нейчев. Той дойде при мен преди да заминат на турнира и помоли да направим игрище за плажен хандбал за децата", заяви Димитър Иванов.

"Веднага приех идеята, защото бях сигурен в успеха на отбора. Успяхме в кратки срокове да го изградим и днес да зарадваме нашите шампиони с готово игрище. Искам да благодаря и на родителите на децата, че се включиха в изграждането. За пореден път това доказва, че когато се обединим всички, нашите начинания успяват. Виждам щастието по лицата на децата от този общ успех“,допълни кметът.

Децата му разказаха колко драматичен е бил финалът срещу един от водещите отбори - ХК "Хасково“. Момчетата на ХК "Труд“ спечелиха златните отличия в Приморско след "shoot out“.

Петър Петранов бе определен за най-атрактивен състезател на турнира, а Валентин Ботов и Димитър Кутев попаднаха в идеалната осмица.

Димитър Иванов заяви, че ще предложи отбора за парична награда на следващата сесия този месец.

"Благодарение на Община Марица и кмета Димитър Иванов се изгради отлично игрище за плажен хандбал и волейбол. Българската федерация по хандбал ни осигури пълно оборудване за игрището – очертанията, вратите и топките за игра. Искам да благодаря и на родителите, които се включиха в работния процес на изграждане на прекрасното ни игрище, което е второто във вътрешността на страната след това в Хасково. Огромнo съдействие получих и от заместник-кмета по спорт Николай Стаматов и от кмета на Труд Спас Стайков. Размерите на игрището са 26 на 12 метра. Имаме допълнителна зона за сигурност от 3 метра. Съоръжението отговаря на всички стандарти за плажен хандбал. До няколко дни ще бъдат поставени пейки за зрители. Ще бъдат ремонтирани и пътеките и бордюрите около игрището“, заяви Николай Ненчев, който е и капитан на мъжкия национален отбор по плажен хандбал.

След това той връчи един от златните медали на кмета Иванов с думите: "Това е един скромен подарък, но е много сантиментален за нас“.

"Лично се гордея с вас и трябва да вървите с високо вдигнати глави, защото сте шампионите на България. Хандбалът в село Труд е номер 1 в страната“. С тези думи кметът благодари на всички от ХК "Труд“ и заедно вдигнаха Купата, а след това тя беше поставена в залата на славата на Спортната зала.

На събитието присъстваха също заместник-кметът по спорт Николай Стаматов, кметът на село Труд Спас Стайков, ръководството на училището, учители и родители.
Още по темата: общо новини по темата: 26
17.07.2024
17.06.2024
02.06.2024
13.05.2024
14.04.2024
08.04.2024
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на dimitarsto
премахни филтъра

на 05.09.2024 г.
+1
 
 
Тоо измислен кмет на Марица по-добре да пусне 1-цата до Труд преди началото на учебната година, а не да се фука с чужди заслуги. Плажен хандбал в Труд? Малоумно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
ПФК Локомотив поздрави съгражданите си от Марица и всички с "жълто-сини" сърца
Спартак зове за подкрепа в първия домакински мач на новия треньор
Необичаен участник в тренировката на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: