ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (25)
Тигър срещу Свиня (Китайска драма с балкански сюжет)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 08.01.2007Коментари (17)7854
©
Здравейте и за много години !

Аз съм Ицо, прякора ми е Резо, а според китайския хороскоп съм зодия Кон. За тази зодия йероглифите казват следното :

КОН (честен човек) Родените в годината на Коня са представителни и умеят добре да се обличат. Обичат зрелища, театър, концерти, събрания, спортни състезания и всичко свързано с много хора на едно място.

Вярно е. Обичам зрелища, обичам спортни съзтезания, обичам и футбола. Също така обичам астрологията и разните му там зодиаци. Но най-много обичам да анализирам и коментирам разни футболни сюжети, защото както добре знаем, освен една прекрасна игра, футболът е и един уникален социален феномен, отразяващ отлично характера и психологията на всичко живо , замесено във и около него.

А тази футболна година ще бъде много вълнуваща. Особено според китайския хороскоп. Било годината на огнената свиня.

Прозрението принадлежи на колегата - оракул от телевизионен канал “Левски 2007” – Наско Зодиаков. Казвам колега, защото и той като мен обича футбола и зодиите. Е, не си пада много по задълбочените анализи, но нека не го натоварваме с толкова много очаквания, както ще разберем и от анализа на неговата китайска зодиакална определеност.

Две думи за него. Той е ярък представител на зодия Телец по нашенския си зодиак , по-конкретно зодия “подуенска превъзходна”. Според западноевропейската астрологична система е по-скоро зодия Луда Крава, а особено популярния от няколко дни китайски зодиак го определя като зодия Тигър, тъй като е роден лето хиляда деветстотин шейсет е второ, а там зодиите се определят според рождената година.

И тук възниква най-големия въпрос, който не ми дава мира от няколко дни. Понеже съм по-добре запознат със съвместимостите и комбинациите от зодии на европейския зодиак, доста странно на пръв поглед ми се видя, че един Тигър може да бъде толкова дълбоко притеснен от една свиня, била тя и огнена.

Ето защо, реших да направя един кратък анализ на двете зодии според китайския хороскоп.

Представям на вашето внимание сблъсъкът между тигъра и свинята. Моля да не се бърка с онази сълзлива сапунка “Тигър срещу Дракон”, излязла по кината преди няколко години, предизвикала преливането на река Яндзъ, вследствие на пролятите сълзи от милиони китайки в 50-хилядните киносалони.

В ролята на “Ой, Тигре Тигре ..имааааш ли паааари?” е световноизвестната кинозвезда от балканите, заслужилия народен артист от театралната порнографска Подуенска школа – Сирак Насков .

Негов съперник в тази футболна драма е огнената свиня Цецка, на чието чело гордо грее червената петолъчка на комунистическия вожд Мао.

Двамата герои в тази драма ще бъдат оценявани на системата на сравнителен анализ, въз основа на личностните качества, които притежават, според далечните последователи на Конфуций и техния зодиак. Иначе казано, това ще е нещо като кастинг. Пък нека видим кой ще се класира за Европа.

Първото изречение за Тигъра в китайския хороскоп е следното:

“Тигърът е недисциплиниран и има избухлив характер”.

Това опредление, според мен и много футболни наблюдатели, тъй наречените “капацитети”, е абсолютно вярно и точно.

Тигърът си е един завършен келеш откъдето и да го погледнеш. Самият Сирак Насков е типичен пример за това. Не беше толкова отдавна времето, когато същия си свали гащите и се надупи като пиян орангутан на публиката в една зоологическа градина, която бе платила , за да го погледа. Има навика често да ръмжи и да съска на по-малките тигъречета в зверилника. Възможно е това му поведение да се дължи на факта, че същия е тигър под чехъл, защото неговата тигрица Илияна често му правела съчетание с бухалки по главата, когато сгафел нещо в семейната клетка. Веднъж даже се бил опълчил на шефа на зверилника по това време, някой си чичко Черний от Русия, а същия му обръснал козината на главата, като го заплашиш ,че ако пак бръкне в кацата с меда без негово знание, ще го кастрира.

Оттогава насам, нашия тигър се кротнал малко, но продължил в типичния си ориенталски стил да се подиграва на другите и да ги сочи с лапа, сякаш забравяйки, че когато сочиш някого с пръст, другите четири сочат към теб.

Но стига с този тигър, нека погледнем как е описана свинята в първото изречение на китайския хороскоп :

“Родените в годината на свинята имат рицарски характер. Те са галантни и услужливи, даже са и малко наивни. Може да им се доверите напълно, те никога няма да ви предадат.”

Че са рицари, рицари са. Аз лично не си спомням да са водели кокошкарски спорове и абсурдни диалози. Истина е, че те не сравняват с никого, а по-скоро другите се сравняват с тях.

Че са галантни, услужливи и наивни също е вярно. Ей го на, миналата година нашата свиня реши галантно да отстъпи на една крава 7 точки в аграрния футболен шампионат, кравата завърши първа, отиде в европейския шампионат, там я разфасоваха публично, и накрая всички станахме за смях.

И така , в категория “личностни качества” Тигърът получава 0 точки, свинята – 1 точка.

Следва категория “отношения с другите”

“Упорит и дребнав тигърът винаги е в конфликт с някого. Понякога егоист по отношение на дреболиите, тигърът е способен на безкористност в големите неща. Не се доверява на никого.”

Че е упорит, упорит е. Но най-често упорството граничи с откровен инат и заяждане на дребно в преследване на утопични желания, породени от болни амбиции. За него знаем, че все някой му пречи, най често всички. Целия свят – от Индия до Мексико е срещу него. А когато успее да узурпира властта и почувства блаженството, той захапва кубинската пура и започва нескромно да демонстрира величие без ни най-малко да се стеснява. С две думи – доста нестабилен емоционално е нашия тигър.

Свинята - “Родените в годината на свинята никога не влизат в пререкания и спорове с хората които обичат. На каквато и да е професия да се посветят, те са винаги добросъвестни и трудолюбиви”.

Тук е ключовата дума май – “хората, които обичат”. Свинята като по-дълбоко емоционално същество от Тигъра, прави нещата от любов, докато при Тигъра водещия мотив е изгодата и личното съревнование.

И какво излиза ? И в тази категория Свинята печели с една точка пред Тигъра.

И сякаш генералния извод , който се налага да направим след това много кратко съревнование, може да се изчерпа с чисто българската поговорка “Да бе мирно седяло, не би чудо видяло”.

Защото ни в клин, ни в ръкав, един футболен ръководител на футболен отбор, който се стеми към европейската сцена, се изцепва на пресконференция, че според Китайския хороскоп идвала годината на огнената свиня, и видите ли, не се знаело какво може да се случи.

А защо му трябваше на сирачето да говори подобни щуротии ?!

За да отворим същия този китайски хороскоп и да видим, че по неговите тълкувания, самия той е цъфнал и вързал ли ?!

А какво да кажем за неговия така нарчен шеф (въпреки, че вече се убедихме ,че Тигърът не може да има шеф, той действа винаги сам)

Въпросния негов шеф – Батко му се разсипа да говори малоумщини и тапанарщини по индийска линия. То не бяха индийски шампионски лиги, то не бяха роднински бъзици , то не бяха щуротии.

Ало, лъвчета и хартиени тигърчета с подвити опашки. Приберете ноктите в лапите и стига сте подвивали опашки. Никой не ви гони и напада. Нещо повече. Преди 8 дни, ако не сте научили, България влезе в Европейския Съюз.

Не в Китайския, а в Европейския.

Хубаво е, че искате отбора ви да бъде име на европейската сцена.
Но не забравяйте, че е време да слезете от балканската театрална сцена на абсурда и ВИЕ също да започнете лека полека да се стремите към Европа. Като професионализъм, отношение, толерантност и все такива чисто човешки и морални качества.

Разбирам, че ви е трудно. Винаги ви е било. Но все пак, опитайте. Не боли.

Нека гледаме повече на Запад и по-малко на Изток.

Защото с малоумни престрелки по пресконференции по теми като “свинята” , “говедото” и “тигъра” ако щете , там където сме се запътили, ще ни гледат странно и неразбиращо.

А че ни очаква интересна футболна година, да, така е.
Най-малкото, за да разбрем дали Тигъра ще преодолее най-после бруталния си егоцентризъм и дали пък това наистина ще се окаже годината на огнената свиня.













Зареждане! Моля, изчакайте ...
SINQ LAVINA
на 23.01.2007 г.
0
 
 
DEIBA I SVINSKATA STATIQ!! SAMO LEVSKI!!!!
Aнонимен
на 22.01.2007 г.
Aнонимен
на 22.01.2007 г.
Aнонимен
на 22.01.2007 г.
Aнонимен
на 22.01.2007 г.
Aнонимен
на 22.01.2007 г.
Aнонимен
на 22.01.2007 г.
Aнонимен
на 22.01.2007 г.
Aнонимен
на 22.01.2007 г.
0
 
 
pff,abe tva 4estno e mn glupavo material4e
Работохоличка
на 10.01.2007 г.
0
 
 
Ице,поздравявам те за тва дето си го написал :) Оставям си email-a и чакам да се свържеш с мен ;) If you want of course :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Извънредно! Шефът на Спартак: Спирам финансирането, няма да продължим в елита
Футболисти, треньори и фенове на Локомотив почетоха великия Аян Садъков
Ескалация! Набиха и съблякоха треньора на Спартак
Керкез избира между двама родни национали за отбраната
Изненада от Разград! Лудогорец има нов треньор, не е българин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: