ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (22) | Вчера (20)
Марица с втора поредна победа за купата, гази с 3:0 Славия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:39 / 28.01.2011Коментари (2)870
© Plovdiv24.bg
Втора поредна победа с 3:0 изковаха вчера волейболните вицешампионки от Марица (Пловдив) и във втория си мач от предварителната група "Б" на женския финален турнир за националната купа на България. Жълто-сините фурии от Кършияка прегазиха Славия (София) с 25:23, 25:14 и 25:23 в отделните части, в столичната зала Христо Ботев и вече гледат към полуфиналите от надпреварата.

Крайният успех на маричанки над "Славия" им осигурява сигурното първото място в групата, като това им дава възможност да избегнат там шампионките от ЦСКА (София), които най-вероятно ще срещнат славистките.

Срещу "Славия" волейболистките на "Марица" днес отново доказаха, че са най-добрият отбор в своята предварителна група и за пореден път показаха високата си класа и възможности, като не дадоха дори гейм на съперничките си.
Въпреки трите гейма се получи красив двубой, като с изключение на втората част имаше емоции и интрига до последната точка.

В първата и третата част "Марица" аристократично допускаше славистките да си разиграват кончето, като дори позволиха водачеството да се смени на няколко пъти. В решителните моменти обаче, момичетата на треньора Иван Петков бяха по-концентрирани и резултатни и в атака и натискаха спусъка точно навреме, за да убият интригата и да покажат кой е по-добрият отбор на игрището.

Резултатната и атрактивна игра на маричанки веднага рефлектира върху "Славия" , в чийто тим напрежението взимаше връх. Така със собствени грешки белите улесниха съперничките за спечелване на 25-ата точка и така кършиякалийки изковаха поредната си чиста победа.
В мач от същата група отборът на Академик (София) победи Спартак 96 (Плевен) с 3:2 (25:20, 20:25, 23:25, 25:15, 15:19 ).
Старши треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков бе много доволен от представянето на своите момичета в двубоя със Славия и чистата победа. Ето какво заяви той след мача:

"Двубоят не беше лесен и никога не съм очаквал подобно нещо. Уважавам много отбора на Славия. Волейболистките на Белите са достойни съпернички и са изградили един добър колектив. Доволен съм, защото днес бяхме много концентрирани. Миналата година тръгнахме с големи амбиции, а се препънахме в отбора на Локомотив (София), във втория мач от предварителната група. Затова днес подходихме много внимателно, а аз за мен бе голямо емоционално напрежение. Не може да се каже, че сме се класирали директно за финала. До там има още време и за нас е важен всеки следващ мач. В един турнир може всичко да се случи, затова искам да внуша на момичетата да се подготвят с нужния професионализъм за всяка среща".

Утре "Марица" среща плевенския "Спартак" в мач без значение за класирането в предварителната група. Срещата е с начален час 17,30 ч.

Ето цялата програма за 28 януари (петък)
14:00 ч. Славия (София) - Академик (София)
15:30 ч. Левски Волей (София) - Локомотив (софия)
17:30 ч. Спартак 96 (Плевен) - Марица (Пловдив)
ЦСКА (София) почива.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Честит рожден ден на най-успешния треньор в историята на ВК Марица
Марица пренаписа историята, махна жълто и синьото от своите екипи
Марица зарадва най-верните си фенове с два вида абонаментни карти
Марица удари ЦСКА с 3:0 и загря за Левски
След 7 контроли в чужбина Марица гостува днес на ЦСКА в последна проверка
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: